Maryniu, ale masz dorodne ranniczki i przebiśniegi i krokusik rozkwitnięty a u mnie dopiero krokusowe szczypiorki.
Ciemiernik już rozchyla płateczki a te serdelki na drzewie bardzo malownicze. Pozdrawiam cieplutko.
Maryniu wklejaj tego 1 krokusika, bo to nie o ilość sztuk chodzi ,tylko jak on jest sfotografowany. Twoje fotki to na wystawę się nadają. Już nie raz o tym pisałam.
Moje ciemierniki jeszcze nie pokazują otwartych płatków.Już nie długo. Jak tylko zaświeci to znów będzie co raz piękniej w naszych ogrodach. Czego Tobie i sobie bardzo życzę.
Witaj Maryniu,bukiet ranników powala,coraz bardziej je lubię ,zresztą u Ciebie wszystkie kwity lubię,bo jakieś ładniejsze ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Maryniu, wysiało mi się trochę ranników w nieodpowiednich miejscach, chciałabym przesadzić ale nie bardzo wiem kiedy. Po kwitnieniu dość szybko zamierają i potem ich nie znajdę. Przesadzałaś kiedyś swoje ?
Bardzo lubię widok leszczyny na wiosnę. Rośnie u sąsiada i co roku jest niewątpliwą pierwszą oznaką wiosny. Kiedyś były nią właśnie ranniki, ale jakoś powoli zaginęły.
Miłym moim Dziewczynom za ciepłe słowa serdecznie dziękuję!
Dodatkowo tym, którym się podobają moje fotki. Małgosiu, kursów nie kończyłam , zwykłym foto pstrykaczem jestem jak wszyscy na FO.Może się przykładam bo...lubię/ jak w reklamie/
wiosennych nowych zdjęć nie mam więc odgrzeję kilka z moich różaneczników i azalii, których w każdym sezonie mi przybywa...
Wandziu miło Ciebie widzieć, bo rzadkim Gościem u mnie jesteś!
Riposta natychmiastowa! Wandziu w kwestii róż jakie prezentujesz nie mam nic do powiedzenia bo się na nich nie znam niemniej zaglądam od czasu do czasu!
Byłam chwilę na działce ale poza kilkoma zdjęciami niczego nie zrobiłam ...Odstaję w tym względzie od społeczności forumowej prześcigającej się w relacjach z postępujących prac ogrodniczych...Jak co roku o tej porze ja się z niczym nie śpieszę ...Cały sezon przede mną oby tylko zdrowie pozwalało jak dotychczas ...to będzie .
W tzw. międzyczasie obserwuję gorączkę zakupową i już się cieszę na foto-relacje z tego co się będzie działo w forumowych ogrodach!
Ostatni taki obrazek chyba bo mam nadzieję w najbliższym czasie wyciąć już trawy jeżeli okoliczności pozwolą...
przetrwał zimę
a to zwiastuny wiosenne
wszechobecne ranniki
narcyzy
nieśmiałe krokusiki
iglaczkowa "biżuteria"ładnie przezimowała
Przepiękne azalie i rododendrony. Taka różnorodność barw wprost powala. Cudne.
Cieszę się, że mogę je na zdjęciach oglądać, bo u mnie takich nie ma i jeszcze długo nie będzie.