O dziś Pierwszy dzień jesieni .I to już jesień zimnem puka,deszcze chłodne ale roślinki podlewają, ziemię zwilżają.
Poranki to już bardzo rześkie są,słonko z rana nie chce drogi do pracy i do szkoły ogrzewać ,
oj szkoda,oj szkoda mijającego lata
roślinki zaczynają w inne szaty się ubierać, liście kolorki żółci pomału nabierają,
Z drzew pojedyncze liście sfruwają na trawnik poranny i rosę długo trzymający wieczory nostalgią napawają....
Ale to fajny czas nadchodzi,,,,
kolorami mieniący się co-dzień innymi, z zieleni do żółci,z żółci do rudości i czerwieni i brązy takie szlachetne w oko zapadają
Jesienne barwy chyba wszystkich zachwycają,szybsze powroty do domku skłaniają, gdzie ciepełko,,,rodzinka i kot mruczący i często przy drzwiach czekający
Jesienne wyciszenie się zbliża i fotelik miękki cieplejszy i milszy z kocykiem i książką pachnący, a wieczorami wybornie herbatka ciepła smakuje czy z rumem czy z cytrynką do wyboru a i naleweczki z owoców czasami wskazane,bo dni jesienne czasami deszczem zachlapane ale docenia się wtedy to to co mamy najcenniejszego - ciepełko domowe, rodzinkę razem
Czas zadumy się zbliża i czekania potem na zimę,,niestety
oj coś mnie dzisiaj wzięło....WAS też ???
a tu Mój M właśnie dokupił papryki czerwonej i zaraz ja muszę przerobić, trochę z tą ostrą, trochę normalnie...
mati1999-Mateuszu ; heliofitka-IwonkoJa jestem zachwycona tym hibiskusem cały czas nie przerwanie kwitnie i to już kilka miesięcy.Ana balkonie drug i pełny ,czerwony co raz kwiatuszka wypuści ale już mniej obficie,Zaraz zimne noce nie pozwolą im być dalej na dworze trzeba będzie je pozabierać do domciu
Tak ogrodowe to tylko hibiskusy bylinowe maja takie duże kwiaty .
powojniki młode dużo nowych to podlewałam. raz tylko nawozem podsypałam.
Dzięki ,wiadomo Dziewczyny moje są bardzo

..
Marzenko77; alicjad31-Alu ; aage-Aguś ; mewa-Ewo Kwiaty dają nam energię satysfakcję, i uśmiech .
A zachody bynajmniej mnie romantycznie nastrajają, i w chwilę nostalgii wprawiają
e-babcia-Jadziu Na deszczowy dzień to ciepła herbatka, lub winko grzane dobre i film też jakiś dobry,, jak się ma czas na oglądnie
ewuniu7; stasia_ogrod-Stasiu To nie są całe zbiory, to może 1/ 3 lub 1/4 tego co jeszcze mam w warzywniku.
Ja przez forum w tym roku mam kupione 5 nowych hortensji, chyba z 6 jeżówek, z 10 powojników,z 15 lilii, ileś tulipanów, i róż chyba z 5 róż i teraz 7 róż nowych zamówionych i innych roślin już nie będę wymieniać.A wydawało mi się,że ogród miałam osadzony, a tu tyle jeszcze roślin dosadzonych
tesia39 -Tereniu; beacia0088-Beatko No tak jeszcze kwiaty kwitną zimnie się nie poddają,jeszcze mam jeden powojnik Julkę w pakach i ciekawa jestem czy rozkwitną w pełni kwiaty
Moje psiapsiółki jak do mnie przyjeżdżają to nawet mówią,że u mnie na Dębowym niebo bardziej gwiaździste i księżyc bardziej świeci, bo faktycznie w mieście tego nie widać i zachody słońca schowane da domy i zgiełk hałasu miejskiego i spalin samochodowych
A teraz już ogrodowe
gazania w własnego siewu

nachyłek

dalijkowo

dalia mingus michael

Magical Fire

Bobo

LIMELIGHT

Hortensja bukietowa Kyushiu

VANILLE-FRAISE