Florą malowane 2
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Florą malowane 2
Piękne .U nas w Mosznej jest dużo azali i rododendronów w tym roku nie byłam bo pogoda nie taka a to jest przy zamku i wszędzie trzeba płacić za wstęp(kiedys tak nie było)
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asma Asieńko, wiedziałam że w spostrzegawczości jesteś mistrzem. NA słupach to chyba figury kosów, ale jest też jeden prawdziwy kos na zdjęciu dedykowanym Tobie, wypatrzysz go? Siedzi tyłem, ale siedział w tym miejscu nawet gdy podeszłam sprawdzić czy żywy i nic się nie bał.
Marzenko Tu było za darmo bo to przy szkółce. Ten ogród w Mosznej chętnie bym nawet odpłatnie obejrzała. W ogóle na pd-zach Polski dużo pięknych ogrodów do odwiedzenia.
123katex Także uwielbiam spacery w takich miejscach.
Marzenko Tu było za darmo bo to przy szkółce. Ten ogród w Mosznej chętnie bym nawet odpłatnie obejrzała. W ogóle na pd-zach Polski dużo pięknych ogrodów do odwiedzenia.

123katex Także uwielbiam spacery w takich miejscach.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta dziwna roślina podobna do tarczownicy to jest gunnera.
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Hmmm...nad pawiem ,na wys czubka "szarego słupka"???

- a_nie
MadziagosWiedziałam że na Ciebie można liczyć. Cieszę się, że będziemy mieli Ciebie za przewodnika w Wirtach
Jesteś skarbnicą wiedzy. Gunnerę to chyba ma nawet mama na działce, ale w jej gąszczu nie zwróciłam uwagę jaką piękną tworzy ona rzeźbę. U Szmitów jedna nawet kwitła.

Asma Jak zwykle odpowiedź na medal.

W końcu odwiedziłam królestwo mojej mamy(elam), jej działka przywitała mnie kolorowym różanecznikami i kwitnącą kaliną

No i kwitła jej piękna piwonia drzewiasta

Następne zdjęcia pewnie będą z Wirt, bo planujemy niedzielną ogrodową wycieczkę. Oj tam pewnie azalie i rododendrony też szaleją.

Asma Jak zwykle odpowiedź na medal.

W końcu odwiedziłam królestwo mojej mamy(elam), jej działka przywitała mnie kolorowym różanecznikami i kwitnącą kaliną

No i kwitła jej piękna piwonia drzewiasta

Następne zdjęcia pewnie będą z Wirt, bo planujemy niedzielną ogrodową wycieczkę. Oj tam pewnie azalie i rododendrony też szaleją.
Aluniu
Gunery nie mam. Gunera to ogromna roślina, mój ogród jest dla niej za mały, boi się mrozów - to drugi powód jej nieobecności u mnie. Podziwiałam gunerę na stronach u Madzi Gos. Nie zazdroszczę jednak pracy przy otulaniu na zimę (Madzia opisała to dokładnie).
Gunery nie mam. Gunera to ogromna roślina, mój ogród jest dla niej za mały, boi się mrozów - to drugi powód jej nieobecności u mnie. Podziwiałam gunerę na stronach u Madzi Gos. Nie zazdroszczę jednak pracy przy otulaniu na zimę (Madzia opisała to dokładnie).
Pozdrawiam Ela
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Takie piękne fotki,że można sie kompleksów nabawić
Zazdraszczam i pozdrawiam,
Sławek

Zazdraszczam i pozdrawiam,
Sławek
- a_nie
Elam TO dlatego ta nazwa nie była mi obca. Coś sobie przypominam. I kto Tu ma lepszą pamięć
Twoje wielkoludy to Akant i Ciemiężyca.
Sławku Nie musisz zadraszczać, gdyż akurat na tej stronie moje zdjęcia zrobione nie w moich ogrodach.

Twoje wielkoludy to Akant i Ciemiężyca.
Sławku Nie musisz zadraszczać, gdyż akurat na tej stronie moje zdjęcia zrobione nie w moich ogrodach.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Ale stronę wcześniej też oglądnąłem
Klasyka ogrodowa

Klasyka ogrodowa

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Jakoś zgubiłam Ciebie, nie wiem jak to się stało, taki ogród zagubić
jestem pod wrażeniem jak szybko się zmienia i jak teraz wygląda, wszystko rośnie jak na drożdżach, no i stała się oaza - pięknie 

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Dziękuję za spacer u Szmitów
. Uwielbiam ich ogród
.

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- a_nie
Edytko1 Ty masz do Szmitów blisko, to możesz częściej ich odwiedzać, a ja niestety nie. Za chwilę zaproszę Cię do miejsca położonego bliżej mnie- ogrodu Dendrologicznego w Wirtach. Może kiedyś będziesz na Kaszubach to koniecznie odwiedź to miejsce.
Sławku Dziś pokaże też klasykę ogrodową, nie ze swojego podwórka.
Justynko Najważniejsze że się odnalazłyśmy. Ja też lubię wirtualnie, ale jeszcze lepiej w realu oglądać i zwiedzać ogródki.
Tak też spędziłam ten weekend.
Odwiedziłam trzy piękne ogrody. Każdy inny, niepowtarzalny i ciekawy.
Naszą ogrodniczą podróż rozpoczęliśmy od ogródka Magdy (Madziagos). Osoby nietuzinkowej, skarbnicy ogrodniczej wiedzy, która w swoim ogrodzie zgromadziła bogactwo krzewów, drzew i bylin.

Skomponowała z nich obrazy,w których rośliny zachwycają nie tylko barwą, ale i kształtem .

Jak wszystkie poznane forumowe-ogrodniczki chętnie dzieliła się swoimi zgromadzonymi cudami.
W moim ogródku zamieszka Madzi tawlina, która choć ekspansywna jest piękna.

Tu Magda prezentuje swoją niezwykłą gunnerę o której pisałyśmy kilka postów wcześniej.

Miałyśmy też szczęście przyjechać w czasie kwitnienia różaneczników i piwonii drzewiastych, których Magda ma sporą gromadkę.

Zachwytów i ochów nie było końca. Jeszcze raz wielkie dzięki Madziu za pokazanie nam swojego ogrodu.
Z Magdą jako przewodniczką pojechaliśmy dalej do ogrodu w Wirtach, ale o tym w następnym poście.
Sławku Dziś pokaże też klasykę ogrodową, nie ze swojego podwórka.
Justynko Najważniejsze że się odnalazłyśmy. Ja też lubię wirtualnie, ale jeszcze lepiej w realu oglądać i zwiedzać ogródki.
Tak też spędziłam ten weekend.
Odwiedziłam trzy piękne ogrody. Każdy inny, niepowtarzalny i ciekawy.
Naszą ogrodniczą podróż rozpoczęliśmy od ogródka Magdy (Madziagos). Osoby nietuzinkowej, skarbnicy ogrodniczej wiedzy, która w swoim ogrodzie zgromadziła bogactwo krzewów, drzew i bylin.

Skomponowała z nich obrazy,w których rośliny zachwycają nie tylko barwą, ale i kształtem .

Jak wszystkie poznane forumowe-ogrodniczki chętnie dzieliła się swoimi zgromadzonymi cudami.
W moim ogródku zamieszka Madzi tawlina, która choć ekspansywna jest piękna.

Tu Magda prezentuje swoją niezwykłą gunnerę o której pisałyśmy kilka postów wcześniej.

Miałyśmy też szczęście przyjechać w czasie kwitnienia różaneczników i piwonii drzewiastych, których Magda ma sporą gromadkę.

Zachwytów i ochów nie było końca. Jeszcze raz wielkie dzięki Madziu za pokazanie nam swojego ogrodu.

Z Magdą jako przewodniczką pojechaliśmy dalej do ogrodu w Wirtach, ale o tym w następnym poście.

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Fajne takie spotkania forumowe i zwiedzanie ogrodów, zawsze można coś ciekawego podpatrzeć no i przede wszystkim dużo się nauczyć o naszych kochanych roślinkach.
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Jestem i ja
Musze ochłonąć po narodzinach wnusi
Madzię spotkałam przed Waszym wyjazdem do Wirt i też jestem bogatsza o roslinki
Ogród pokazany z innej perspektywy zawsze zadziwia innym obliczem-czy ktoś widzi modliszkę ogromnych rozmiarów
Czekam na cd
dozujesz napięcie

Madzię spotkałam przed Waszym wyjazdem do Wirt i też jestem bogatsza o roslinki

Ogród pokazany z innej perspektywy zawsze zadziwia innym obliczem-czy ktoś widzi modliszkę ogromnych rozmiarów

Czekam na cd

- a_nie
Asiu!!
Ja dozuję napięcie??? A ty??? Jesteś BABCIĄ?
Gratulację!!!

Ja dozuję napięcie??? A ty??? Jesteś BABCIĄ?
Gratulację!!!