bardzo mi miło, że spodobał Ci się mój ogródek. Zapraszam do odwiedzin. Sezon się zaczyna. Zakwitną zaraz narcyzy i tulipany, będzie kolorowo

To prawda, że lubię swoje rośliny i pracę w ogródku. Brakuje mi miejsca na nowości, to jest smutne, bo tyle nowych odmian i róż i innych roślin się pojawia , a u mnie tłok.
Tworzenie ogrodu to nie tylko nowości. Muszę zrobić ładną ścieżkę i kącik wypoczynkowy. To są moje tegoroczne plany.
Byłam u Ciebie , obejrzałam dom, wielkie drzewa, pieski , kotki, róże i inne cudeńka.
Podziwiam Ciebie i Twoją pracę

Wandziu 7,
Krokusy tylko w makro foto-oku prezentują się okazale. W rzeczywistości to niepozorne maluchy, które nie wiem jakby się starały nie przegonią szarości z ogrodu.
No ale jest są pierwszymi kolorowymi zwiastunami ociągającej się wiosny. Czekam na narcyzy, jeszcze trochę i zacznie się ich pokaz.

Dorotko 71 , Ewelino, Przemku 23
wiosna od dwóch dni, ale tylko w kalendarzu. Niskie temperatury nie sprzyjają, nawet krokusy niespiesznie otwierają swoje kwiatki.
Wczesne narcyzy już mają pąki, ale ciągle każą na siebie czekać. Jest zimno, wieje wiatr.
Jadziu -JAKUCH,
pamiętam tylko niektóre nazwy krokusów. Kupiłam kiedyś kilka odmianowych i posadziłam w koszyczkach, ich nazwy znam.
Mam też trochę takich kupionych jako mieszanka krokusów mix i tu nazw brakuje. Samosiejek raczej nie widzę.
Jeszcze zakwitnie biały, ładny, o nazwie 'Joanna d'Arc' i pasiasty 'King of the Striped'.
W zeszłym roku jesienią dokupiłam nową odmianę, o nazwie 'Yalta', ale na razie same listki się pokazały.