Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Maryniu,ze mnie taki nocny duch,cieszę sie ,że lubisz spacerować po moim ogrodzie ,nie lubię tego okresu jak muszę iść do pracy ,bo w tym czasie robię też przetwory z owoców i mam straszną kołomyję ,ale muszę to przetrwać ,za tydzień już odpocznę ,bo też mam urlop i też nie chętnie wyjeżdżam ,ale w domu nic nie odpoczniemy ,chociaż ogród się zaniedbuje i znowu będzie nadrabianie zaległości ogrodowych pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Marysiu,dzisiaj się postaram coś wstawić,bo nie przetwarzam :uszy

Małgosiu,cynie pięknie kwitną i coraz więcej ,a ostróżki takie piękne wyszły ,a bardzo je lubię ,to takie babcine kwiatuszki,miło,że jesteś ;:168

Milenko,katalpy bardzo lubię mają tak dużo pączków ,znowu cudnie zakwitną ,żeby tylko gradu nie było,Annabell kwitnie bardzo ,mam w paru miejscach i aż wielkie białe plamy są widoczne,a bukietowe też mają pączki,u mnie wczoraj też bardzo padało i wiało a w nocy była wielka burza z ogromnymi grzmotami ,których nie słyszałam bo tak padam ze zmęczenia,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Aniu,dziękuję za Twoje miłe słowa ,i cieszę sie ,że mnie odwiedzasz ;:168

Renatko,dziękuję za pochwały ;:168

Bogusiu,miło,że sie podoba ,zawsze człowiekowi lepiej ,że jego praca coś warta,buziaczki dla Ciebie ;:196

Tereniu,tak się starałam ,że by było dużo kwiatów i ziół ,chłopcy się cieszyli ,że nikt takiego nie miał ,teraz się suszy,dziękuję ,że do mnie zaglądnęłaś ,tak bardzo nie mam teraz czasu ,żeby być wszędzie ,ale nadrobię to pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Helenko,tak się cieszę ,że mój ogród może się podobać ,tak miło czyta się Twoje opinie, pozdrawiam ;:168

Marysiu,jestem i zaraz coś pokażę z ogrodu ,a kompoty i dżemy też ważne ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lilie i żmijowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

taką nową szałwię sobie kupiłam
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu na to czekałam, tyle innych roślin u Ciebie już kwitnie, ale piwonie jeszcze niezawodnie i róże! Ciekawa ta lilia i floksy i oczywiście powojniki. Ciekawa jestem ile ich masz?
Pysznogłówki u mnie jeszcze nie nabrały koloru. Dobrego dnia życzę i buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu szałwia, którą kupiłaś, to omączona? Ona jest chyba jednoroczna i nie zimuje.
Śliczna roślinka niebiesko kwitnąca, czy to żmijowiec? Jakbyś miała w nadwyżkach, to zamawiam już na przyszły rok. :D
Miłego dnia Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś wg mnie ten floks to Peppermin Twist - i tego i Twistera mam dlatego się mądrzę , a szławia omączona fakt że jednoroczna ale bardzo ładna ,kupuję od trzech lat co roku,ale w tym jeszcze nie kupiłam -miłego weekendu
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale mnie tu długo nie było. :oops: mało czasu oj mało. :roll:
Śliczne różyczki i lilie.Rutewka żółta śliczna, pięknie się prezętuje.
Pysznogłówka pięknie wygląda z takim otoczeniem ogólne widoki. ;:138 ;:138
Całuski i miłego dnia. :heja :heja
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Witaj :wit do tej pory byłem cichym wielbicielem twojego ogrodu ale postanowiłem się ujawnić :D cudny ogród naprawdę te piwonie róże i śliczne lilie ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pamiętając Twoje przetwory sprzed roku, zastanawiam się, kiedy Ty to wszystko robisz?
Ja nie robię i nie mam na nic czasu
Mam urlop, ale chciałbym, żeby był taki spokojny leniwy.
Niestety mam młyn
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś cieszę się, że po pracy masz jeszcze siłę porobić fotki i pokazać swój pięknie kwitnący ogród.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak tam Martuś festiwal barw w Twoim ogrodzie..... ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Matuś wpadłam do Ciebie się pozachwycać i powiem Ci że tym razem podziwiam skromnego żmijowca. Jadąc do miasta na polu zauważyłam całe plamy tych kwiatów. W takiej grupie wyglądały zjawiskowo :D
A jeszcze mi powiedz co kwitnie nad żmijowcem?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Przegapiłam ;:oj Przepraszam, ze taka gapa ze mnie :D Zaraz wezmę się za nadrabianie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gorąco miłych gości i przepraszam ,że Was tak zaniedbuję ,ale obiecuję ,że jak skończę pracę i wrócę z urlopu to wszystko nadrobię,buziaczki dla wszystkich ;:196

Marysiu,ogród kwitnie ze zdwojoną siłą ,powojników mam koło 20 szt ,ale część nowych to niewiele jeszcze kwitną ,część już przekwitło,ale przez moją pracę i przetwory nie mam czasu nic zrobić w ogrodzie,czasem robię tylko zdjęcia,pozdrawiam gorąco ;:168

Tereniu,jest na zdjęciu żmijowiec ,bardzo lubię tą roślinkę i jej niebieski kolor,chociaż taka skromna ,ta szałwia super kwitnie może jakoś przeżyje zimę ,bo jej szkoda,pozdrawiam i miłej nocki życzę ;:168

Dorotko,pewnie to jest Pepermint Twist a oznaczenie w firmie ,która wysyła się poplątało,szałwia jest super,pozdrawiam :wit

Kasiu,to prawda z tym czasem ,mnie też tak goni ,że zakrętu nie łapię ,ale myślę ,że się poprawi ,rutewka fajna ,ogólnie ogród bardzo kwitnie ,a ja nie mam czasu wstawiać zdjęć,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Mati 1999 witaj w moim ogrodzie ,fajnie ,że jesteś i spacerujesz i miło ,że się podoba ,zapraszam znowu ;:65 ;:108

Gosiu,teraz też robię owocowe przetwory i jeszcze pracuję ,przetwory robię oczywiście w nocy, zrobiłam już 300 kompotów i dżemy ,teraz przerwa i czekam na sierpniowe maliny,jeżyny i aronię,a na urlop to wyjeżdżam ,bo w domu nie usiedzę bez pracy,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ;:196

Ewuniu,bieda u mnie z tym czasem teraz ,bo robię dużo przetworów,a nie da się tego odłożyć na potem i wszystko zwaliło się naraz ,ale na chwilę to koniec pracy z przetworami ,jaka ulga ,więc mogę usiąść i a Wami porozmawiać ;:162

Kasiu,ogród kwitnie ogromnie ,gdzie spojrzę to kwiaty , :tan

Aniu,bo żmijowiec jest piękny ,a w grupie to dopiero widok,czy chodzi Ci o niebieskie kwiaty,to kocimiętka ,nie pamiętam jej odmiany,a ta żółta roślina pod to rutewka,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Aniu,sweety ,zdarzy się każdemu ,najważniejsze ,że jesteś,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś jak piszesz o pracy, gotowaniu, przetworach to przypomniały mi się lata jak ja tak biegałam i jeszcze ogród do tego i małe dzieci :shock:
Dym oknem wychodził, dobrze że sąsiedzi straży nie wezwali bo spaliłam sokownik ale sok się uratował bo skapywał do garnka ;:306 były to czasem przygody bo się padało ze zmęczenia ;:108
Martuś podziwiam Cię ile jeszcze robisz przetworów bo masz dużo owoców to szkoda aby się zniszczyły ;:215
Ogród piękny, kwitnący :heja
Mam jak zwykle pytanie ;:oj co rośnie za rutewką :?:
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na wieczorny spacer z ogromną ilością robaczków świętojańskich,czyli spacer bardzo romantyczny z latarenkami

Obrazek

przymiotno różowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

róże na pniu,