Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Igo,mam problem, czy imię Twoje ładniejsze, czy alias ;:173
Historię naszej dzisiejszej tułaczki po różnego rodzaju placówkach zdrowia opowiem w swoim wątku, żeby Twojego nie zaśmiecać ;:173
Wierz mi, że moi Panowie sztuk trzy czyli: kryzysowy Tata, kryzysowy syn i kryzysowy narzeczony :wink: , beze mnie nie ruszają się we wspomniane wyżej miejsca, bo ja jak to mówią, w razie potrzeby Kasia zrobi Wejście Smoka ;:306 i zaraz znajdzie się kompetentna osoba, która zajmie się nieboraczkiem :wink:
Ongiś zrobiłam tak totalną rozpierduchę (przepraszam za kolokwializm :oops: ) na izbie przyjęć w mińskim szpitalu, że sama zaczęłam się siebie bać ;:218 :;230 , ale grunt, że dopięłam swego i wszystko szczęśliwie się skończyło ;:173
Melisa miała być na uspokojenie, ale już wróciłam do równowagi 8-)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale czy to tak powinno wyglądać? A co mają zrobić takie osoby jak ja, które nie umieją się upomnieć o swoje?
Za dobrze się dzieje lekarzom. Biurokracja wszystko niszczy.
Wiem, bo pracowałam kilka lat w tym grajdołku.
Jak się zaczęło zmieniać na gorsze niż kiedyś to zrezygnowałam, bo mnie szlag trafił.
Najgorsze, że coraz mniej jest lekarzy z powołania, a coraz więcej patrzących na kasę.
A jak się lekarzom w głowach przerwaca, to pielęgniarki nie mają za dużo do powiedzenia i robią to samo.
Czy kiedyś się to skończy?
Powinnaś jednak pomyśleć o sprzedawaniu tych szali.
Są cudne. Miałabyś więcej kasy na roślinki :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko ;:167 !
Miałam to samo. Kiedyś zajmowałam się wyrobem swetrów zawodowo.
Jeśli ktoś zamawiał jakiś wzór z powierzonej włóczki - było dobrze.
Ale kiedy znalazła się chętna osoba na autorski, który powstał, z mojego materiału i według mojego pomysłu, za nic nie chciałam sprzedać, choć pieniądze były wówczas bardzo potrzebne... ;:224.
Rozumiem Cię.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

Witaj Jagódko,zapisuję się w Twoim wątku żeby Cię nie zgubić.Może coś na wiosnę u Ciebie zamówię,masz bardzo dużo ciekawych roślin.Pozdrawiam z Dolnego Śląska.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iguniu, za Twoje wspaniałe ;:167 Obrazek

Naumiałam się dodawać zdjęcia :;230
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zabierasz sie Jagódko do następnego dzieła sztuki ???.Zrobiłam sobie jednak chwilkę przerwy od czółenka ,bo w nocy będzie mi się chyba śnić :;230 i ręce tez mają trochę wytchnienia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Już mi się wszystkiego odechciało ...napisałam przed wczoraj całą epistołę i ...poleciało przy wklejaniu fotek ...w kosmos ...
Na tapecie ...kolejny szal ...czarno- czerwono- burgund ...

Odpiszę ..gdy znajdę kilka chwil ...na razie ..."papatki" ...myślę o Was ciepło ;:196
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Iguś, doskonale Cię rozumiem, nie raz już miałam podobną sytuację, ale ostatnio dostałam porządnego wnerwa Obrazek, jak mój misternie pisany przez blisko 2h post poszedł w kosmos Obrazek, teraz piszę w notatniku i dopiero kopiuję tutaj, o!
Czekamy na pokłosie Twojej pracy ;:65 , nic nie chcę mówić, ale połączenie czarnego z czerwonym to moja ulubiona kombinacja, 3/4 pojemności kryzysowej szafy to właśnie w/w kolory, więc tym bardziej jestem ciekawa efektów Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ja czekam ;:65 na foty tego nowego szala Pani Igo ;:224
A do mnie nawet wirtualnie nie zaglądasz ;:145
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ...dzisiaj odpowiedzieć już muszę ...bo inaczej się ...uduszę ... ;:306 .

Jutro czasu nie będzie , bo przyjeżdża nowa dostawa silk lapsów , looków , tenceli , tussachu ...etc... - w piątek zaś jadę z Synem na kontrolę do Krakowa ...

Wybaczcie , gdy odpowiem nie po kolei ... ;:196

Ewuś ...no tak , jakoś schodzi - ale przecież byłam u Ciebie , w Oranżerii - więc nie mów , że nie ma mnie ... Spotkamy się - to nadrobimy wszystko ...w realu ;:196 ...a foty będą ...jak zrobię drugą stronę .
A, przepraszam - to znowu jesteśmy na " Pani " ?

Obrazek Obrazek

Kasiu ...napiszę dwie odpowiedzi - w jednym poście ; więc tak ...mów mi ...wuju ...mnie obojętnie ...a Iga - to końcówka mego właściwego imienia ...Jagódka - to mój nick na potrzeby FO ...
Kolory energetyczne też lubię ... (nawet łeb - t.j. włosy miałam - do tej pory w czerwieni ) ..teraz zachciało mi się odmiany i ...wyszła - jakaś oberżyna - nie jestem ukontentowana ;:185 - raczej wqrwiona ...zaś przemaluję ...za tydzień ...
Nie zrobiłam fotek tej czerwieni z wzorem , bo przylazła moja Sis...i zagadałyśmy się ...przy obracaniu tegoż szala ...A Ondkowi daj warząchew , albo patyk bambusowy - niech się drapie ..bo się wścieknie ...wiem coś o tym ...

Obrazek Obrazek

Jadzieńko...się robi ...jutro poleci druga strona ...dostanę z Bytomia ( Piegatex ) nowe materiały :heja ...więc teraz musowo odpoczywam ...ale nie tak całkiem ...ogarniam to i owo ...Piękne cuda spod Twych rąk wychodzą ... ;:180 "...i niech rozdzwonią się nam wszystkie dzwony .." ...

Obrazek Obrazek

Lideczko ...nawet nie wiesz , jak się cieszę ...teraz już samo poleci ...niczym z górki ... ;:224
Dziękuję ...ale nie wiem za co ... :oops: ...to znaczy nie wiem o co chodzi z tym ;:167 ... ;:196
Róża śliczna - to Graham Thomas ? ...ustaw na makro , lub automatycznie - makro , to fotki będą wyraźniejsze .

Obrazek Obrazek[/URL

Eliszko ...miło mi Cię powitać w zielonych ( jeszcze ) progach " Mojego Królestwa ... " ;:180 ...zapraszam ...w każdej chwili ...nie tylko na wiosnę ;:168 .

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c48d7b3023d98fc.html]Obrazek
Obrazek

Jagodo Pomorska ...ech , więc już rozumiesz mnie ... i tak się trudno rozstać ;:224 ...a przecież ścian nie będę nimi ozdabiała :;230 .
Serdeczności ;:167

Obrazek Obrazek

Gosieńko ...dużo by opowiadać na ten temat ...lepiej się nie denerwować ...a o swoje i tak trzeba się dopominać ... Chłop żywemu nie przepuści ... ;:224 ...Ja nie odpuszczę - w żadnym wypadku /przypadku ...miałam już przeboje we wspomnianych placówkach ...wszak ktoś tam pracuje dla kogoś ...a nie dla samych pieniędzy . Hipokrates , jak i Florence Nightingale chyba się w grobie przewracają widząc tę "służbę zdrowia " w dzisiejszych czasach i niech nikt mi nie próbuje czegokolwiek wmówić ...znam ...układy , nawet patrzą na to , w czym i z czym człowiek przychodzi , a nie na to , czym tak naprawdę jest jego - często - bogate wnętrze ( serce ) . Bogactwo człowieka ocenia się nie po tym , co na zewnątrz - tylko po tym , co kryje niewidoczne dla oczu wnętrze ...to się sercem wyczuwa . Tym bardziej , gdy człowiek starszy , nieporadny , umęczony i doświadczony przez życie - często można zaobserwować jak jest traktowany przez co niektóre osoby ...Kurcze ...ale się "wyszczekałam " ... :;230 ...ale to mi leży na sercu ...

Obrazek Obrazek

I tym to sposobem dotarłam do końca ...nareszcie ...uff... ależ mi ulżyło ...

Wszystkim serdecznie dziękuję za cierpliwość ;:180 ;:167 i ...byle do następnego ...nie wiem kiedy ;:185 .
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Iguniu, to Crown Princess Margareta , ale strasznie młodziutka, dopiero z tej wiosny. Kochana, rób te cudności, bo ja doczekać się nie mogę :tan
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lideczko ...a co Ty porabiasz o tej godzinie :shock: - spać Bidulko nie możesz ;:168 ?
Popatrz - jak podobna do Grahama ...a pachnąca jest ? Moje też są młode - potrzeba trochę czasu , by nabrały ciała - o ile mi znów nornica nie zeżre ;:145 .
Widziałaś się z Córcią - wypytałaś delikatnie co i jak - wszak to ma być niespodzianka ;:108 . A drugiej też - by nie była zazdrosna ?
Serdeczności ;:167 ;:196 - z lekka mroźne - oby tylko śnieg nie spadł , bo jutro jadę do Krakowa z Januszem .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Witaj JAGÓDKO :wit
Zaglądam i podziwiam rozmaitość domowych kwiatów :!: W tym dwa błękitki
z poprzedniej stony...Jeden to tzw.fiołek /chyba :?: /,a drugi :?:
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam , witam Ciebie Sławku ;:180 Dziękuję - doniczkowych mam sporo - aktualnie kwitną fiołki , ten drugi - prawie w kolorze kobaltowym to skrętnik . Dzisiaj rozwinął się kolejny kwiat róży chińskiej .

Dla Ciebie - kolejne fiołki i rzeczony kwiat róży chińskiej ...

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kwiatki przeniosły się do pokoi .U mnie też kwitną fiołki a storczyki budują kwiatostany ,wiec też za chwilkę będę mieć kolorowo .Dzisiaj chyba róże przestaną kwitnąć i wszystko zaśnie snem zimowym .Trochę się odmotałam, wiec odwiedzam wątki .Przerwa sie przyda na rozprostowanie kości ;:196 Jagódko czytam ,ze materiał przyjechał ,więc będzie praca na całego ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”