Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Piekne te Twoje róże
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

A to ta kamienna ścieżka będzie szła od schodków? Wybacz nie mam wyobrażenia do końca jak wygląda Twoja działka i gdzie co jest

PW :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Margo!
Jeszcze chwilka i Twój trawnik będzie, jak aksamit.
A jeśli zdecydujesz się przekopać resztę, to rób to widłami amerykańskimi ( lub siła najemna niech to robi, ale pod kontrolą). Wtedy nie przecina się kłączy, tylko wykopuje całe. I oszczędzi Ci to pracy z wybieraniem.
a tak przekopałam cale moje 800 m.

Pozdrawiam serdecznie, ;:196 - Jagoda
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu dawno mnie nie było i widzę, że wiele się zmieniło ;:108 Czy już przycinałaś młody trawniczek? Jeśli nie to trzeba delikatnie i chyba będziesz musiała go podosiewać. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Śliczna jest ta ostnica ;:108 i zauważyłam drugą z białymi pędzelkami :roll: :?:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Gosiu cudownie róże Ci kwitną, piękne duże krzewy, obsypane kwiatami . ;:138
Jest wielka różnica pomiędzy nowym, a starym trawnikiem, Twój trud się opłacił, taka świeża, soczysta zieleń.
Moja ostnica niestety nie wysiała się, w dodatku sądziłam, że jest zimująca, a jest naprawdę piękna. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Anito, postaram sie przyjechać, chociaż nie wiem co z Kasią, bo ostatnio chyba jest strasznie zajęta.
Dziękuję za tak miłe słowa ;:196
Róże muszą być, bo to jedne z nielicznych roślin, które kwitną od czerwca do jesieni. Dlatego mam ich tak duzo.

Aniu, prawdopodobnie brak im wody. Mam tak samo. A może za dużo nawozu? To też prawdopodobne. Nie rezygnuj z róż. Warto je mieć
Jeśli chodzi o kopanie, to nie mam zamiaru sie przemęczać. Na pewno nie szpadlem, ale widłami będę kopała. To dużo łatwiejsze. Wolałabym oczywiścei, żeby mi ktoś to przekopał, ale nie wiem, kto by chciał i za jaką kasę. Może tym razem m. pomoże, jak zobaczy efekt tego co juz zrobiłam?

Jadziu, jestem bardzo zadowolona z efektu. Już teraz. Już nie mogę się doczekać kiedy zacznę kolejną część. Zapomniałam już ile trudu mnie kosztowała ta juz zrobiona

Ivonko, bardzo lubię takie dodatki. Nie tylko same rabaty tworzą klimat ogrodu.
Mam jeszcze dużo pomysłów, ale m. broni trawnika no i kasy brak

Margaret, róże są naprawdę piekne, no i kradną serce. Ja ich w ogóle nie chciałam. Miałam mieć tylko jedną dla tradycji. Teraz mam 60

Paulinko, tak, własnie ścieżka bedzie szła do schodków. Chciałabym wykończyć to miejsce, żeby schodki nie kończyły się w trawniku.

Jagódko, 800 m. ;:oj
No to ja muszę swoje 300 przekopać. Ale po cichu liczę, że m. mi pomoże. Widzi efekty i chyba zaczyna mu być głupio, że był taki przeciwny nowemu trawnikowi. Nie wiem, czy przywiązał sie tak do niego? ;:306
Ja zazwyczaj uzywam amerykanów do poszerzania rabatek :wink:
Dlatego podjęłam decyzję o przekopaniu tego kawałka, bez użycia randapu. Ta trawa rośnie płytko, więc ładnie wyjdzie razem z darnią, która ją przytrzymuje przy wyciąganiu. Powinnam się szybko uwinąć z tym kopaniem nawet bez pomocników.

Aniu, wiadomo, że dosiewki muszą być. Najmniej trawki jest na skarpie. Trochę mi spłyneło, bo miałam złą podlewaczkę. Ale już się zagęszcza. Pierwsze koszenie będzie na najwyższym pozimie kosiarki. Dopiero to przede mną, ale już się cieszę.

Anym, to jest jedna i ta sama. Jedna dojrzała, druga dopiero dojrzewa.

Teresko, ostnica zimuje, ale jest to jedna z nielicznych traw, których wiosna nie można przycinać. Ty pewnie to zrobiłaś. Ona żółknie, ale na dole kępy jest zielona. Także jedyna zasada nie ciąć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iceberg
Obrazek

Mary Rose
Obrazek

Soupert&Nothing
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Goś wchodzę do kolejnego ogrodu pełnego róż i różnistego kwiecia. Nowy trawnik jak nowy oby tylko upały go nie spaliły ....te nasze piaski. ;:223 Cudnie u Ciebie. :D :tan
Melduję zarazem, że Twoja firletka kwiecista mi się ładnie rozsiała i już niektóre kwitną a werbena patagońska przetrwała zimę ;:138 i nawet rośnie....tak się cieszę. ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu witam ;:196 Zaległości nadrobiłam ;:108
Nowy trawnik piękny już a jak się zagęści to dopiero będzie ;:oj ;:oj widzę że nabrałaś ochoty i drugą część też zrobisz ;:108
Cudne róże , trawki ;:333 widok całych rabatek powala ;:180 ;:180
Pozdrawiam i życzę powodzenia :wit
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Gosiu, ostnica i szałwia pięknie komponuje się z różami, ładne ujęcia ;:333
Spodobała mi się Little Artists, czy możesz coś o niej powiedzieć?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Nie wiem dlaczego ale jazz kojarzy mi się z różą ale...czerwoną ;:306
Ostnice wysiałam sobie z nasion na wiosnę i nawet kilka kępek uzyskałam dla siebie i koleżanek. Dotychczas nie miałam.Przycięłam wiosną moje turzyce bo kilka lat już mają i dotychczas ich nie przycinałam no i są wstrętne i nie mogą się pozbierać..środki pożółkłe tylko po bokach młode przyrosty są ładne...Wykorzystam je do odmłodzenia a stare kępy będą aut. Człowiek uczy się całe życie! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Bardzo ciekawa ta Soupert&Nothing, nie widziałam jej jeszcze u nikogo :shock:
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Gosiu uwielbiam takie kompozycje ogrodowe.Cudny kawałek świata.Twojego świata ;:138
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Gosiu odwiedzając Twój wątek, zawsze mam kolejne chciejstwa ;:131 Chyba muszę przestać tu zaglądać, bo wpadnę w wielką dziurę fiansową ;:145 ;:145 ;:145
Jak zwykle przepiekne widoki u Ciebie , takie poukladane na swoim miejscu a nie pospolity busz jak u mnie :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Elu, cieszę się, że roslinki sie przyjęły. Trochę się boję o trawę bo zrobiłam oprysk na chwasty i nie wiem, czy trochę jej nie zaszkodziłam. W dodatku jest róznica w kolorze. A całość nawiozłam tak samo. Chyba, że ziemię jakoś inaczej wymieszałam w niektórych miejscach

Teresko,
mój aparat nie robi dobrych zdjęć z perspektywy. Powiem nieskromnie, że na zywo rabaty wyglądają dużo lepiej. :oops:
Ale te tylne mimo wszystko cały czas nie podobają mi się na tyle, żeby je zostawić w spokoju. Cały czas coś zmieniam

Basiu, mam tę różę od zeszłego roku. To chyba okrywówka. Przesadziłam ją wiosną, chyba musi teraz odchorować.
Także nie mogę za wiele powiedzieć, tylko tyle, że kwiaty ma super

Maryniu
, i dobrze Ci się kojarzy. Inny hodowca nazwał tak różę pnącą czerwoną.
Tylko nie ścinaj wiosną ostnic. To je niszczy. Całe szczęście, że bardzo ładnie się wysiewają i co roku ich przybywa

Aniu, kupiłam ją od Sipa. Mam ją dopiero trzeci rok. W pierwszym prawie w ogóle nie kwitła. W zeszłym roku miała kilka kwiatków. I to tylko w czerwcu. Chciałam ją dać tacie, bo mam za mało miejsca na róże raz kwitnące, ale akurat w wiosną zajęłam się trawnikiem i przegapiłam moment wykopania. XZostała Do wykopania obcięłam ją bardzo nisko, a mimo to zakwitła obficie. Ciekawe, czy powtórzy

Gosiu
, miło mi, że mój miszmasz Ci się podoba. ;:173

Patrycjo, a co tym razem wpadło Ci w oko?
Wcale moje rabaty nie sa uporządkowane. Szczególnie te które pokazałam ostatnio sa bardzo bałaganiarskie.
Powoli i Ty stworzysz swój kawałek świata, jak to napisała Gosia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek