Zatem parę widoków z ogrodu.
Na początek kwietna łąka za domem. Trawnika tam się nigdy nie dorobię, ale czy chcę? Chyba nie.

I przed domem

Teresko (tesia39)! Od czasu do czasu trzeba wrzucić na luz, a ja na prawdę byłam bardzo zmęczona. Dziś te pielęgnowałam lenia

W ogrodzie kwitnie coraz więcej cebulowych m.in. żonkile

Dorotko (Keetee)! W moim szpalerze krzewów miałam jeszcze miejsce, szczególnie teraz po zlikwidowaniu starych grządek. Tym sposobem migdałek znalazł swoje miejsce. Kolejne czeka na róże

żonkil Rip Van Winkle

Aguniu (Agness)! Rozumiem Cię doskonale. Jednak np. bez forsycji nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu. A mój migdałek jest szczepiony na pniu, więc nie utworzy wielkiego krzaczora. A hortensji chyba mam już dość, szczególnie tych bukietowych.
Wiem, że lubisz sasanki

Edytko (Eda_S)! Nie każdy ma i chce mieć warzywnik. Ale w założeniu mój ogród ma być wiejski. Zatem drzew, krzewów owocowych i grządki warzywnej nie może w nim zabraknąć. Nie umiem się pozbawić przyjemności skubania owoców prosto z krzaczka, czy zawsze świeżych ziół. Nie wiem, dlaczego tak jest z żonkilami, czy narcyzami. Na pewno będę je jesienią dosadzać.
Dla Ciebie kolejny. Jeden z pierwszych w moim ogrodzie

Aniu (anabuko1)! Zawsze czekam na kwitnienie drzew owocowych. To cudowny okres. Dla mnie niezwykle romantyczny. Stąd u mnie bardzo wczesna wiśnia. Dziś wszyscy moi goście się nią zachwycali. A i sąsiadka pytała, co to jest. Cebulowe są w pełni kwitnienia, choć tulipany dopiero zaczynają. Cudny czas

Pierwiosnek lekarski. Pojawił się jako pierwszy w moim ogrodzie i w ciągu 3 lat utworzył piękną, dużą kępę

Justynko (klarysa)! Czyli zasłużyłam na pochwałę

Piotrze (misiaczekkm)! W Szczyku lepiej nie mówić, że tu jest Śląsk

Iwonko (Iw)! Niestety kaprysi. Mój pierwszy migdałek nie przeżył zimnej Zośki. Ale ja jestem uparta

Loki! Z prymulkami jeszcze nie skończyłam

Główkowaty Alba

Dorotko (dorcia7)!

Szkoda, że weekend się kończy