aaa a na pierwszym zdjęciu te takie dziwne "pałki" zielone to co to jest?
patusia336 pisze:Zuzola wkrótce się przekonam
Amelia pałki![]()
to konwalie
Wybaczyć mu trzeba chłopak nie winny, a Ty sama gdzie wtedy byłaś, że nie stałaś w obronie konwaliiameliar pisze:patusia336 pisze:Zuzola wkrótce się przekonam
Amelia pałki![]()
to konwalie
zamorduje mojego męża! to ja tyle pięknych konawalii miałam a ten gad chodził i wyrywał je bo to chwasty!
Bardzo mi miło Ciebie gościć , liderko hortensjikwik24 pisze:Wpadam z rewizytądużo się u Ciebie dzieje
Jacie ale będą łany konwaliowe i warzywniczek super
![]()
pozdrawiam,
zakrzew pisze:Wpadam z rewizytą. Od dzisiaj już mąż nie będzie pisał na forum tylko ja
. Bardzo mi się podoba twój wątek tylko przeczytanie go zajęło mi nieco ponad 1,5 h.
Ale nawet nie wiem kiedy go przeczytałam. Na tym 8 zdjęciu to na 100% piwonia, a jest taka cienka bo coś jej nie odpowiada. Podobno najlepiej jest przesadzić na nowe miejsce albo wykopać i nawieźć miejsce pod nią albo inny sposób jak będzie zawiązywała pąki kwiatowe to je zrywać żeby poszła w korzenie, najlepiej poczytaj na jakimś wątku. Jak będę w ogrodzie to zrobię zdjęcie i pokażę Ci jak wygląda naprawdę cienka albo raczej zdziczała peonia
. Pozdrawiam
po wczorajszej wizycie na działce też się o tym przekonałampatusia336 pisze:Wiesz ja wczoraj małą kępkę wykopywałam i korzenie konwalii to takie pnącza więc nie łatwo się będzie ich pozbyć
O piękne wujek google pokazałbaasik pisze:Na 4 fotce jest pełnik europejski. Konwalie pokaz jak zakwitną, będzie pięknie.
No widziszameliar pisze:po wczorajszej wizycie na działce też się o tym przekonałampatusia336 pisze:Wiesz ja wczoraj małą kępkę wykopywałam i korzenie konwalii to takie pnącza więc nie łatwo się będzie ich pozbyć