Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Aguniu - i ja znam ten ból ...ale jakże przyjemny - czuję wtedy , że ...żyję - piwa nie piję , ale chętnie posiedzę na tarasie .
Syn dzisiaj czyścił oczko ...wypompował wodę , wyłowił ryby i liście , jeszcze teraz siedzi - czyszcząc folię ...na drugi tydzień dostanę zamówioną białą lilię ...
" Odszczurzyłam chałupinę " ...a , właśnie ...nie zastanawiałaś się co z Julą ...od Niej właśnie przejęłyśmy ten slogan :;230 ...chociaż prawdę mówiąc tylko wywietrzyłam pościel na balkonie , odkurzyłam dywany , chodniki się trzepały na trzepaku , umyłam mydłem marsylskim parkiety i ...ugotowałam niby obiad ..udka - z chlebem ...Pranie się wysuszyło na dworze , wyniosłam do cienia rośliny tarasowe , które potem znów wniosłam do przechowalni ( nie daj Boże , gdyby je noc zimna miała źle potraktować ) ...Oznaczyłam prymulki ...kolorami i odmianami i ...zrobiłam obchód ...tylko tyle :( ...kurcze nie zdążyłam jeszcze róż odkryć z chochołów choinowych ;:185 ... Myłam prawie schody , a mam ich w domu ...53 ;:oj , jak przyjechała ...bratowa mojego M - niestety , musiała czekać , aż skończę , nie ma ogrodu , ani jednego kwiatka , bo ma "uczulenie na ziemię " ;:306 ... więc łaziła między rabatami i pytała co się stało z funkiami, czemu je wykopałam ;:oj ...biedna - nie wie , ze one dopiero wychylają " kły ".
Ty sporo zdziałałaś w ogrodzie ...więc i piwko ( lubisz , więc pij ;:304 ...ja mam już " nadpite " ) się należało ...nic , tylko się delektować zapachem wiosny .
U mnie dzisiaj było + 24 C w cieniu ...przyjemny dzień ...aż się chce żyć ;:138 ...
Serdeczności Aguniu ... ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

przyjechała ...bratowa mojego M - niestety , musiała czekać , aż skończę , nie ma ogrodu , ani jednego kwiatka , bo ma "uczulenie na ziemię " ;:306 ... więc łaziła między rabatami i pytała co się stało z funkiami, czemu je wykopałam ;:oj ...biedna - nie wie , ze one dopiero wychylają " kły ".
Niezła jest :;230 Trochę jak moja Mama, która pytała mnie kiedyś czemu u niej nie jest tak kolorowo. To Tata jej powiedział, że dlatego, iż nie posadziła kwiatów ;:306
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguniu,
A co to za książka obok piwka?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

A propos naszego styrania się sobotniego... czy uwierzycie, że żaden z moich sąsiadów nic dziś nie robił na ogrodzie/działce? Pomijam fakt, czy są to działki zagospodarowane czy nie, ale skoro ludzie mieszkają, to już w pewnym sensie czują, że jest to ich ziemia. Dziwne, prawda? Zwłaszcza przy tak cudownej pogodzie ;:173

Lisico, to 'Fitosocjologia stosowana w ochronie i kształtowaniu krajobrazu' :) Bardzo ciekawa i zajmująca, choć niełatwa lektura.
Aniu, nie dla wszystkich to oczywiste, jak widać :lol:
Jagódko, masz duży dom i ogród, zatem roboty przy wszystkim co niemiara... podoba mi się, że do wszystkiego podchodzisz metodycznie, na spokojnie... jesteś dla mnie wzorem cierpliwości, mimo że czasem piszesz o swoich słabościach - każdego dopadają ;:168
Bardzo dużo zrobiłaś - podziwiam i gratuluję!... Ja dziś się nadwyrężyłam i mogę tylko leżeć.
Uczulenie na ziemię bratowej mnie za to rozbawiło :) A funkie pokaż jej następnym razem - kły już powinny być na wierzchu :)
Do Jule dzwoniłam kilka tygodni temu, ale mnie nie odebrała... zaraz wyślę jej smsa, bo też się martwię.
Spokojnego wieczoru i dobrej niedzieli!
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Witam sobotnio!

W porównaniu z Tobą i innymi forumkami mogę powiedzieć, że się dziś leniłam.. Ale masz rację, też musze stwierdzić, że byłam na osiedlu jedyną osobą robiąca cokolwiek w ogródku- a ja tam jadę prawie 40km.. Może mieszkańcy obskakują rabaty w tygodniu..?
jedna z sąsiadek z zaciekawieniem pytała, co przycinam i że pewno jestem szczęśliwa, że cos mogę porobić w ogródku- biegałąm z nożycami i rysowałam kijem w piasku rabaty :lol: . Ona niestety nie ma co robić, bo jej nowy psiak poobgryzał wszystkie drzewa owocowe i sosenki, więc nie bardzo ma się czym zająć..

Mimo, że zrobiłam niewiele, to czuję się zmęczona- a jeszcze musze zająć się sprzątaniem w domu- co chyba zrobię z marszu. Nic tak nie pomaga na zmęczenie, jak praca fizyczna :;230

Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

:wit Witaj pracusiu ;:196
Cieszę się, że zaliczyłaś kolejny udany dzień w ogródku ;:333
U mnie też pracowicie, od 6 rano "mnie nosiło" /wina słoneczka i ptaszków/, swoim pozwoliłam spać nieco dłużej :;230 Zakupiłam dziś drzewka owocowe no i całkiem przypadkiem kolejne brateczki i stokroteczki ;:63
Miłego wieczorku ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś witaj po pracowitym dniu ;:196 u mnie dziś podobnie..... umęczyłam się w ogródku, później jeszcze domek dopucowałam..... ale już odpoczęłam i aż żałuję, że jutro niedziela i nie popracuję..... mam nadzieję, ze w przyszłym tygodniu utrzyma się taka piękna pogoda i nadal można będzie działać....
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Witam się w klubie zmęczonych - mi dzisiejsze 8 godzin na dworze dały w kość. Aguś, 80 róż? Jak Ty to ogarniasz? Ja mam na razie 5 i trzy do dosadzenia, ale już mnie różyczka zaczęła dopadać :wink: Ja książki dzisiaj raczej nie dam rady, może ogrodowe czasopismo przejrzę w wannie...
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja dzisiaj pracowałam od 8 do 17 ;:138
Oczywiście nie tylko w ogrodzie. Ogród zaczęłam obrabiać po 11. Najpierw musiałam domek ogarnąć, bo po całym tygodniu wyglądał strasznie.
Ja mam jeszcze tyle do zrobienia, że nie wiem kiedy to zrobię.
Jutro miałam nic nie robić, ale przypomniałas mi o nawozach. Zapomniałam w ferworze walki o nich. Jeśli tylko pogoda pozwoli jutro bedzie wielkie karmienie
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry!

Oj, przyda się dziś odpoczynek, bo połamana jestem absolutnie. Niedziela zresztą zapowiada się raczej deszczowo niż słonecznie, więc przerwa jest i intencjonalna i techniczna.
Ochłodziło się... obchód w szlafroczku był raczej szybki - czuć zimne powietrze po nogach ;-)

Małgosiu, napracowaliśmy się wczoraj wszyscy i to bardzo dobrze - trzeba wykorzystywać uroki pogody jak tylko się da.
Mnie także zostało sporo pracy, ale raczej już z górki...
Pozdrowienia!
Aniu, prawie 80, bo kilka oddałam w zeszłym roku w dobre ręce. Muszę je policzyć. Prawdę mówiąc, jest przy nich sporo pracy, ale odwdzięczają się przecież pięknym kwitnieniem. Mam nadzieję, że w tym roku nie będą mi chorować.
Miłej niedzieli i odpoczywaj!
Aguś, przerwa w pracy nam się przyda - ja jeszcze dochodzę do siebie po wczorajszej orce. Ależ to było przyjemne uczucie, tak się napracować - lubię to :) Pogoda na przyszły tydzień zapowiada się tak sobie, ale na pewno uda się trochę podziałać. Cieszę się, bo rozsypałam nawozy, a ma popadać i to już dziś.
Udanego dnia!
Małgoś, pokaż swoje brateczkowo-stokrotkowe zakupy, proszę!
Moniko, na swój sposób też popracowałaś, a przede wszystkim skorzystałaś z uroków cudnej pogody. Było naprawdę wspaniale i ciepło - policzki opalone :)
Co do sąsiadów, to myślę, że się nie spieszą do prac ogrodowych, tak jak robimy to my... nie ma w tym pasji, jak widać!
Miłego dnia!

Trochę wiosny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
fiwonka

Post »

Aguś, wpisuję się po długim milczeniu. Pięknie wygląda Twój ogród - jest niesamowicie harmonijny i fantastycznie prezentuje się o każdej porze roku. Widać, ile pracy i serca wkładasz w swoje miejsce na ziemi ;:173 Pozdrawiam niedzielnie :D
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, bardzo dziękuję - takie komplementy są niezwykle motywujące. Postaram się zasłużyć jeszcze lepiej na te słowa.
Kiedy pokażesz nam swoją wiosnę?
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie padało i kropiło, teraz pokazuje się słońce. Sąsiad idąc do nas nie zamknął furtki, z czego natychmiast skorzystał jego pies i pogonił moje Pucucu na kratkę. Dobrze, że ją mamy :D Pies nie miał chyba morderczych zamiarów, ale biegł bardzo szybko. Kocica szybciej :D
Wczoraj cały dzień spędziłam w ogrodzie, ledwie żyję ;:306 Róż nie tknęłam, tylko trzem rozgarnęłam kopce, oprysk nadal tylko planuję :evil: Posadziłam lilie i przeniosłam jeden powojnik. Nie mam pojęcia, co mnie tak zmęczyło :roll: Grabienia nadal nie skończyłam, zostało kilka kawałków. Jestem zupełnie niegotowa do rozpoczęcia sezonu :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

aga, odpoczywasz, jak większość z nas :).
Zauważyłam , że na FO wielu ludzi robi to samo w tym samym czasie ;:306 . Nawet padają na twarz w wannie z fachową literaturą ;:306
Co do sąsiadów niezaangażowanych ogrodowo, cóż...W ogrodzie wypoczywają :shock: .
Mam znajomą, która nie pracuje zawodowo, ma działkę 400m na niej dom. Nie zajmuje się ogródkiem, bo twierdzi, że nie ma czasu :shock:
Ogród nie jest dla każdego ;:185 .
Jeszcze dzisiaj nie zrobiłam obchodu, zaległam z herbatka przy monitorze.
Miłej niedzieli ;:196 .
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

U mnie na wsi też nie zaobserwowałam, żeby ktoś zajmował się ogrodem. Prędzej można zobaczyć jak piją pod sklepem :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”