Prawie Wiosna w Familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Prawie Wiosna w Familokowym

Post »

Jadziu o takich własnie żukach pisałam, ja tylko patrzyłam jak ptaki pożeraja je z szybkościa sputnika...ale pewnie jakieś i tak zostały. Twój Souvenir bardzo podobny do mojej nn na pniu jakiej wielkości ma kwiaty i czy pachnie bo moja nie pachnie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EWCIU Doktorek pachnie cudownie ,ale tylko w dzień .Dzisiaj go testowaliśmy stąd wiem :wink: ,że wieczorem już nie pachniał tak intensywnie .Dobrze ,ze ptaki pomogły Ci opanować tego drania u mnie nie zauważyłam ,żeby się nim interesowały .Nawet wieczorem znalazłam je na Maigold i Eyes for you
JOASIU ano jestem ciekawa czy to pożyteczne owady czy szkodniki u mnie się gnieżdżą .Mam zakodowane stronki z owadami ,motylami i potem szukam .Trochę czasu mi to zajmuje ,ale to fajna zabawa Dziiaj np. znów zobaczyłam na liściach piwoniowych Srogonia baldaszkowca

Obrazek

Obrazek

Ma 13-18 mm długości. Pluskwiaki te prowadzą drapieżny tryb życia - atakują inne owady i wysysają ich ciała za pomocą zagiętej sierpowato, trójczłonowej kłujki. Srogoń występuje na kwiatach roślin baldaszkowatych.[tyle z ONET.pl]

GRAŻYNKO tegoroczne krzewy budzą we mnie zachwyt ,ale w przyszłym sezonie może już tak nie być .Zależy jaka będzie zima .Dzisiaj pryskałam na grzyba wywarem z grapefrutowych skórek ,które miałam wysuszone + mydło wrotyczowe + soda .Ciekawe na ile to pomoże .Krzewy są zbyt gęste, a szkoda mi było ścinać mają tylyyyle pąków
GABI Doktorek powtarza kwitnienie lecz drugie jest już słabsze .Kolorek i zapach cudny ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TOSIA moje Doktorki cudnie kwitną i tak się cieszę ,ze je mam no i ten zapach .Zakwitła dzisiaj także Outta the blue .Jak ona podrosła jest wysoka jak Generał .Kwitnie także Rhaposody in blue i Elżbietka i Burgundzik i Oczęta, a także Isabel Renaissance,Chopichon i zaczyna kwitnąć Princ de Monaco,Fresja ,Austinek ,Shropshire laad i LO zresztą prawie wszystkie na raz sie pokazują kwiaty i jak tu nie podskakiwać z radości ;:167 :heja .Jak ja kocham te porę ;:167 ;:167
IRENKO, a może zjawiłabyś się u mnie .Popatrz jak wszystkie róże zaczynają kwitnąć .Takiego obrazka chyba długo nie będzie ;:196
JAGÓDKO ;:196 to najpiękniejsza pora roku :heja i nic tylko się cieszyć ,chociaż róże już zaczynają łapać grzyba ,ale nic to tej ilości kwiatów nic nie przebije .Wiem ,ze musisz być silna za Was wszystkich ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Andromeda i Doktorek fajnie do siebie pasują.OOO i Angela to u Ciebie ją zobaczyłam po raz pierwszy i zachorowałam śliczna proszę o więcej fotek.Na "robalkachi"zna się troszkę mój eM ale to tylko dzięki programom przyrodniczych.Pluskwiaki chyba (może nie wszystkie) wysysają soki z roślin czy ten wyżej również?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOASIU Angela dopiero dzisiaj zakwitła i zaskoczyła mnie tymi kwiatami ,bo wczoraj nic tego nie zapowiadało .Szybka jest nie to co The Prince .Też sie baaaardzo długo namyśla .Już przeszło tydzień jak pokazał kolorek a dopiero dzisiaj jest w pół rozkwicie .Srogoń wysysa soki z innych owadów czyli taki drapieżnik z niego jest .Szkoda ,bo on poluje na muchówki i pszczoły ,które zapylają kwiaty ;:174 No cóż jedna sztuka mi nie wadzi a szkoda go niszczyć .Co innego ten brązowy Wtyk straszak ,którego pokazałam na poprzedniej stronce .Ten wygryzał mi dziury w różanych pąkach ,ale też mu odpuściłam ,bo zniknął
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Jadziu!
Jubilee Princ de Monaco pokazuje kolorki w pąkach - lada dzień, może nawet już jutro będą kwiaty :)
zacznie się różany festiwal :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

no i co mówiłaś?! ze słabo u Ciebie kwitnie Isabel R. oj czarujesz piękna o Doktorku nie wspomnę ;:138

Jadziu na fotce Angela w towarzystwie linii kropelkowej taki kabelek czy cuśśśśśśśś
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Pięknie! Zobaczę w środę.
U mnie jeszcze bidulkowo, ale będzie dłużej ;:306
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu widzę,że doktorek z Andromedą to super zestawienie ;:333 Nareszcie mamy to na co czekałyśmy cały rok :heja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU 77 Andromeda pnie sie między łodyżkami doktorka i superowy tworzą duecik . Niestety muszę kupić nową pergolę ;:174 bo ta pękła w najbardziej niepożądanym miejscu :evil: .Ach te tanie rzeczy,więc lepiej kupić trochę drożej i mieć na lata ;:174
TOSIA mam nadzieję ,że znajdziesz czas :wink: Twoje raczej powinny szybciej zakwitnąć niż moje ,przecież mają lepsze warunki ;:108
ANUŚ :;230 to nie żadna linia kropelkowa tylko drut ,żeby w razie czego trochę ją związać w pasie .Rośnie przy głównej ścieżce a na całej ścianie rozwiesiłam siatkę na pnącza ,które trzeba dokupić do towarzystwa różyczkom. Czyli znów będzie roszada :;230 :;230 Jednak różę i wszystkie krzewy potrzebują czasu
ANDRZEJU mój książę też już pokazał odkryty pąk,więc może dzisiaj będzie widać cały kwiat .U mnie już powoli zaczyna sie różany festiwal :heja
Trochę wczorajszych fotek oczywiście nie może zabraknąć również owadów :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu jak wchodzę do twojego wątku przerażają mnie te robale. Obrzydlistwo. ;:202 Widzę że doczekałaś się pięknego kwitnienia róż. Ja wczoraj wysadziłam rozsady w szklarni, teraz tylko czekać aż zaowocuję i obżerać się :;230
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu jaka biedna ta różyczka...co te robale widzą w naszych różyczkach? Oblepią pąki i siedzą ;:134
Burgund 81 mocny kolorek ;:333
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Rhapsody... ciekawe czy u mnie zakwitnie takim kolorkiem...
Jadziu, masz sprzymierzeńców w walce z mszycą... ;:333
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jak pięknie kwitną Ci róże a oczęta do zachorowania.U mnie skąpo ale i warunki ma trudne.Doktora Jamain muszę przyciąć do samego dołu bo choruje.To moja najgorsza róża a taka była 2 lata temu dorodna.
Dzisiaj sąsiadki fotografowaly mój taras nie wierząc,że tyle róż może tam kwitnąć.Najbardziej podobała się Giardina.

Kroplik piżmowy?Piękny muszę poczytać co to za roślinka.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu 'oczęta' i larwa biedronki ;:215 jak to robisz, że już tyle róż kwitnie ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu ależ cudne połączenie Doktorka z Andromedą .... pięknie się komponują ;:oj Ja mam obie roślinki, ale nie pomyślałam, żeby je ze sobą połączyć.... a szkoda :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”