Bea, u nas odwilż na całego. Ogród tonie. Temperatura dodatnia, resztki śniegu się stopiły a ziemia wody nie przyjmuje bo jeszcze zamarznięta.
wielkakulka - Aniu, u mnie na parapetach niestety miejsca nie ma. Zresztą na dworze temperatura w tej chwili 9 stopni, więc na parapecie nie dość chłodno by miały chyba.
Zenia - Zeniu, Ja mam spory ogród więc nie bawią mnie małe roślinki, przy których nieźle trzeba się nachodzić. Wolę wszystko wielkie.

Ale w tym roku już zaplanowałam, że jednak będzie sporo jednorocznych, tak dla koloru. Zobaczymy czy mi się uda.
tomaszkowa - Beatko, podobają mi się wszystkie róże ale niestety nie wszystkie mogę sadzić. Zresztą Ty dobrze wiesz jakie jest w tej chwili moje nastawienie na wszelakie róże.
Będę eksperymentować, a jak się uda i puszczą korzonki, to na pewno dostaną sporo bardzo dobrej ziemi na start. Później będą musiały radzić sobie same.
Strasznie podobają mi się tego typu róże:
Niby nie są piękne a jednak mają coś w sobie.
lanceta - Lodziu, uwielbiam eksperymentowanie i strasznie lubię robić wszystko od zera czytaj od nasionka.

. Wtedy mam niesamowitą satysfakcję. Sporo roślin jednak jak każdy kupuję w szkółkach i czasami są to okazy kilkuletnie.
karolacha - Karolciu, na pewno z tego sadzenia coś nam wyjdzie. Znaczy Tobie, bo ja mam pamięć dobrą tylko krótką. Zamoczyłam większe nasionka na 24 godziny i pojechałam sobie do mamy. Wracam w czwartek, więc moje nasionka na pewno opiły się na maxa i albo szybko wykiełkują albo już tam w wodzie zgniły.

Zobaczymy.
bwoj54 - Bogusiu, paluszki świerzbią jak diabli. Dlatego bawię się w domowe kwiatki. Nawożę je, dosypuję ziemi. (
moje kwiaty domowe chyba zjadają ziemię 
)
Podlewam, przestawiam i tak w kółko.
Właśnie doszły nasionka od Tereni.
Niestety nie wiem co się stało ale koperta otwarta. Pewnie przez wilgoć. Mam tylko nadzieję, że listonoszce nic po drodze nie wypadło.
Lecę dalej do Waszych ogrodów. Muszę oczy nacieszyć kolorami.
I .... poczytać o różach. Przygotować się przecież porządnie trzeba na przyjecie takich szlachetnych gości.