Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Obrazek
Obrazek
Rain Man te falbanki i falbaneczki :D Ewuś widzę ,że jedno źródło moich zakupów już znalazłaś :D Ten też jest od Sławka :D i dwa podobne ,a jednak każdy inny
Obrazek
Rare Treat
Obrazek
Acoma to jej pierwsze kwitnienie u mnie ,bo w ubiegłym roku Kubaś przejechał rowerkiem przez środek kwiata :evil:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będzie trochę na raty ,bo internet od rana szwankuje :evil: Kasia czasami jak patrzę na rządki jak z pod igiełki u innych ,to muszę sobie przypominać,że mój warzywnik jest wielkości przeciętnej działki,a nie tylko to mam do opielenia ...więc w sumie nic dziwnego,że ziele wygrywa :evil: ale satysfakcja z plonów ...bezcenne :D
Ewa irysy kupowałam od Sławka i od Emila,każdy z nas zaliczył rozczarowanie zakupowe,ja przejechałam się na liliowcach i teraz trzymam się forum i prawdziwych pasjonatów ,a nie tylko handlowców :roll: Obrazek
mój aparat nie radzi sobie z tym kolorem ,jest bardziej fioletowy :( Obrazek
klasyka-Dusky Challenger
Obrazek
nówka Millennium Falcon
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej ! Wpierw skrycie podglądałam :oops: , ale teraz muszę się wpisać, bo co rusz wątek mi się gubi. A tu tyle koloru :-)
I piękne rośliny, aż miło pooglądać. Irysami zachwycam się ogrodach innych , ja na nie na razie nie mam miejsca. A u Ciebie Beatko jest na co popatrzeć, piękne są ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znowu się pozachwycam :D Dusky Challenger bardzo mi się podoba, lubię niebieski :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Też wole kupić na forum lub się wymieniam.
Szkoda kasy na niespodzianki które się okazują oszustwem. ;:134
Piękny ten pierwszy. ;:168 ;:168
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka :wit zobaczyłam wieczorem,że mam nowego gościa,ale myślę sobie ...no nie wypada tak odgrzewanymi kotletami witać :D zaczekam do rana ,może coś nowego się rozwinie :D Dla ciebie
Obrazek
In Living Color
A dla Ewy,która tak jak ja jest szczęśliwą właścicielką wielogatunkowego trawnika...no strasznie mi się to okreslenie podoba ;:306 ,kolejny klasyk
Obrazek
Obrazek
Edith Wolford...piękno broni się samo i nie podlega modom :D
Kasia z wiesz,że z irysów tylko jednego jedynego kupiłam w sklepie w kapersie...i to nawet nie dla tego ,że tak mi się spodobał,ale z sentymentalizmu...dla nazwy...Wadowidczanin :D Jeszcze u mnie nie kwitły,ale juz wkrótce... :D A dla ciebie jeszcze raz mój ukochany Mistrz na ,którego napatrzeć się nie mogę :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:cm dziękuję, piękny jest. Te inne też. ;:108
Dawno, dawno temu, kiedy kupienie irysów odmianowych nie było łatwe i ja miałam spore poletko.
I dlatego wiem, że jak wprowadzę jednego ( no kilka mam :oops: ) to się skończy dla mnie źle i będę ich miała tyle co liliowców ;:223
Dlatego się opieram ;:306 . Ale podziwiać sobie nie zabraniam ;:oj :;230
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Przeglądałem tak wątki i natrafiłem na Twój. Musiałem aż zostawić wpis, bo mnie te iryski przekonały.
Gdy zobaczę te kwiaty, to popadam w zachwyt. Mam ich dosyć mało, ale to się z czasem zmienia, coś dokupię, coś dojdzie.
Co roku nie mogę się doczekać na ich kwitnienia, jak przekwitają, to już nudno się powoli robi w ogrodzie bez nich.
Bardzo piękne masz wszystkie iryski, patrzę na nie z zachwytem, aż przestać nie mogę. Wszystkie barwne i no... przecudne. ;:oj
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Piękności Twoje irysy , tyle kolorów nigdy bym nie pomyślała ,że tyle tego jest ;:202

...jeszcze dopiszę,że przez Ciebie jeszcze bardziej się w nich zakochałam ;:167
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka jak ja cię dobrze rozumiem...zbieracze tak mają...zaczyna si e niewinnie od jednej sztuki,a potem...nałóg :D a nawet zielony nałóg niebezpieczny jest...głównie dla portfela ;:306
Kupiłam sobie kiedyś w markecie szałwie w doniczce,takie tam wiecie świeże zioła za 3,99 :D Posadziłam pod gruszką
Obrazek
A potem doszła jeszcze ta
Obrazek
I ta
Obrazek
I Muszkatołowa olbrzymka z nasionek :shock:
Obrazek
ta będzie jeszcze inna ,ale na razie nie kwitnie :roll:
Obrazek
Patrzę się na nie i myślę-kurcze przecież one mnie nawet jakoś specjalnie nie kręcą ...więc skąd ta potrzeba dosadzania ciągle nowych :shock: :shock:
Robert :wit Po fotkach w wątku irysowym widzę ,że zaczynasz tworzyć swoją kolekcję od ciekawych zakupów :D Piszesz ,ze masz jeszcze niewiele odmian,ale...i tak już przepadłeś chłopaku ;:306 z każdym kolejnym kwiatkiem choroba będzie się pogłębiać ;:306 a że na jednej kolekcji nigdy się nie kończy to jestem przekonana ,że nowa miłość czeka na ciebie tuż za rogiem :D Jak kończy się sezon irysowy ,zaczynam wzdychać do liliowców ,floksów i rozchodników :D A zimą...zimą też nie jest bezpiecznie...są jeszcze przecież parapety ;:306 I tak cały rok się kręci ;:219 Dla ciebie na miły początek znajomości mój jedyny irysek holenderski cebulkowy :D
Obrazek
Viola :D lubię zarażać nowymi chorobami ...zawsze to w kupie raźniej ;:4 Wszelkie niebezpieczeństwa wynikające z posadzenia pierwszej roślinki opisałam powyżej :D żeby nie było ,że nie ostrzegałam :D I taki kwiatek
Obrazek
Chyba kuklik : ale za chińskiego boga ...nie pamiętam skąd go mam
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Cudowny irysek holenderski. ;:138 Widzę, że nie tylko ja popadłem w chorobę irysową. Ty masz przepiekne okazy, duzo ich. ;:138
Już przepadłem, masz może i rację. Szukam tylko nowych nabytków, nowych irysów, a gdy znajdę, to nie odejdę bez zakupów. ;:224 Mam na razie malutko irysków, ale chcę dalej poszerzać ich posiadanie. Mam na rabatce miejsce na może 34 irysy, obawiam się co potem będzie, gdy miejsca nie będzie. :roll: Pewnie będę wkopywał po kątach nowe nabytki, robił nowe miejsca, aż cały posadzę w tych kwiatach. ;:14
Oprócz irysków uwielbiam także liliowce, których mam sporo od tego roku od Emila i też je uwielbiam bardzo. ;:108

Jak tam z pogodą u Ciebie? U mnie popadało trochę, burza przeszła. No i dobrze, wszystko podlane i mokrawa jest ziemia. ;:333
Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Prześliczny kuklik. Uważaj na niego bo akurat ten czasem może przemarznąć - u mnie tak się zdarzyło, ale już zastąpił go drugi :) i też ślicznie kwitnie.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiło się chłodno i pochmurnie ,ale na razie deszczu nie widać :? Za to rośliny już tak nie mdleją i rozkwitło kilka nowych na ,które bardzo czekałam :D Pierwsze kwitnienie...
Obrazek
Obrazek
Jazzband-jeden płatek lekko naderwany,bo "cierpliwa" ogrodniczka paluchami próbowała rozwijać pąk :oops:
Obrazek
Connection
Obrazek
Lip Service
Obrazek
Modre Pondeli
I pierwszy liliowiec,którego przymrozek trochę powyginał :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Bardzo ładne iryski. Uwielbiam Lip Service, tylko od niego według mnie jest tylko ładniejszy Fancy Dress co do barwy. :wink: Liliowca to masz ładnego, aż nie moge się doczekać, aż zakwitną moje.. :)
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Teraz jestem już pewna, że mam za mało irysów ;:152 bajeczne odmiany. Nawet nie wiedziałam, że takowe istnieją. U mnie tylko tradycyjne białe, fioletkowe, żółte..A u ciebie takie śliczne mieszanki ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”