Seba bez chyba spóźniony w tym roku przez pogodę:). Mówisz, że przemarzają? Ja miałam dotąd jedną, japońską, trzeci rok w tym roku jest i obsypana kwiatami będzie. Może miejsce ma dobre, no zobaczymy co będzie po zimie:).
Grażynko jest jest ekscytacja. Moje pomidory tez wysadzone, ale nic, no nic nie urosły, stoją w miejscu. Chociaż tyle, że im nie ciasno w nogi....ale za to zimno. Coś za coś.
Witaj
Elu. Te białe gwiazdeczki to tak jak mówisz hiacynty, tylko już mają 3 lata a najdorodniejsze są zawsze w pierwszym roku po wysadzeniu cebul. Te już zrzedły:).
A magnolia wydaje się biała, jest różowa lekko ( miała być biała

), to jest ta tzw gwieździsta. Konkretnej nazwy nie znam.
Ewelkacha masz racje, tylko jeszcze pogody brakuje do szczęścia

. U mnie bratki dalej w donicach, nie miałam okazji przez pogodę się nimi nacieszyć. Gdybym chciała je powysadzać, nie mam gdzie:). A przecież nie wyrzucę.

Do tego dochodzi to, że wszystkie balkonowe teraz są najładniejsze do kupowania, potem nie będę miała z czego wybrac, a na razie nie mam miejsca, bo zajęte doniczki przez bratki:). Błędne koło.
Loki witaj. A dlaczego rezygnujesz z kwasolubnych? U mnie też nie mają warunków, ale zaryzykowałam, wybrałam spory dół, wsypałam w nadmiarze kwaśne podłoże, i liczę, że dadzą się oszukać:).