Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Post »

Po Fruzi widać, że to diablątko ;:224 W mojego też wstępuje, jak tylko zobaczy labradora sąsiada. Wówczas nie zważą gdzie biegnie. Nienawidzą się wzajemnie :evil: Wczoraj i kora i ziemia wręcz fruwała... To i Okula dostał eksmisje do domu.
Powiadasz, że grabiłaś w samym staniku ;:224 Ciekawe ilu dziadów siedziało po krzakach :;230
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mówisz Asiu, że nikogo nie ma na działkach i porządki w desusach bezpieczne.. :wink: Sporo lat temu pojechałam z Rodzicami na Mazury na działkę, zimą. Tata wpadł na pomysł, ze pociągnie mnie na sankach za samochodem- wolniutko ruszył spod bramy w stronę lasu, a ja oczywiście zleciałam z sanek na pierwszym zakręcie.. szybki rzut oka- uff.. nikogo nie ma ;:138 Przyjeżdżam w weekend majowy, spotykam kolegów miejscowych i jedno z pierwszych zdań- ale super z sanek w lutym spadłaś ;:223
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ania dała do pieca :;230 :
Powiadasz, że grabiłaś w samym staniku ;:224 Ciekawe ilu dziadów siedziało po krzakach :;230
Asiu, przyznaj się, jaki to niecny plan :
ojciec ustępuje pola i prawdopodobnie uda mi się zrealizować "niecny plan"....
Kolejne różyczki?
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja już wszystkie kopce rozgarnęłam. Wydaje mi się, że nawet niewielkie przymrozki nie powinny różom zaszkodzić. Przecież nieokopcowane powinny przetrwać - 10 co najmniej. A takich temperatur to już nie bedzie (OBY :roll: )
Zdązyłaś już robić opryski? Ja jakoś w tym roku pod tym względem jestem bardzo późniona
Natomiast przycięłam wrzosy i nie jestem z tego zadowolona. Część chyba podmarzła podczas tych nocnych przymrozków.
Czuję, że czeka mnie dokupowanie wrzosów jesienią.
Nie wiem jaki masz plan, ale trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witam Asiu. Z zapartym tchem prześledziłam Twój obecny watek jak i poprzedni. Musze przyznać, że czyta się Ciebie lepiej niż Chmielewską, czasem płakać się chciało (ze śmiechu oczywiście), monitor kilka razy oplułam a wojna z panem K. wymiotła wszystko!
No i zdjęcia robisz cudne. No rozkosz dla oczu.
Pozwolisz, że będę częstym gościem w Twoim ogrodzie. notabene, nie sadziłam, że z działki można zrobić takie cudo! ;:180
Alejka z łupka szarogłazowego mnie w sobie rozkochała. Będę wiercić dziurę w brzuchu swojemu Małżowi o podobną.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

No nie nadążam, ogon gonię i sama nie wiem dlaczego... Ilość obowiązków się nie zwiększyła, a czas skurczył niczym angora w praniu... Ale weekend nadchodzi ;:183 i nieważne, że pewnie znowu będę musiała w sobotę popracować (eM niestety też :( ). Grunt, że chociaż niedziela będzie dla nas ;:224 ...
W ogrodzie wiosna: krokusy w pełnej krasie, hiacynty na wyścigi idą w górę, a sasanki już mają nabrzmiałe pąki kwiatowe. Wciąż czekam na pierwsze róże ;:306 ...
Jeszcze raz Was przepraszam za gigantyczne zaniedbania i zaległości w wątku ;:131 . Obiecuję, że wszystko narobię. Słowo harcerza :uszy . A wiedzcie, że jeżeli ja coś obiecam to znaczy, że.... obiecam ;:306 !
A jak zapodam takie widoczki, to choć trochę będę usprawiedliwiona ;:131 ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jak? Rozgrzeszona choć odrobinę :oops: ?
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Asiu przecudny kremowy kolor krokusow, takich jeszcze nie widzialem.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no za takie fotki to jak najbardziej rozgrzeszona ;:170
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Asia ;:167 Fotki wiosenne pierwsza liga!
Zaskoczyłaś mnie tym stanikoekshibicjonizmem. Ja rozumiem w upały, ale zimą ;:oj Szacunek, kochana :lol:
Fruzia jak to Fruzia... główka pełna pomysłów :twisted:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć!
Krokusowe poletka cudnie sfotografowane ;:167 , a Tobie chyba dobrego humoru - mimo braku czasu - nie brakuje :) Wnioskuję więc, że pogoda równie wspaniała, jak w mazowieckim... Liczę, że te dziwne prognozy się nie sprawdzą, bo na przyszły tydzień mam szereg planów. Może ewentualnie spaść deszcz nocą.
Miłego weekendu!
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Asiu, fotki bajeczne. Nic więcej dzisiaj nie wymyślę bo jestem tak zmęczona, że nie wiem jak się nazywam ;:224
;:196 E... ta co zapomniała ksywki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, cudne te kremowe krokusiki ;:oj Pierwszy raz takie widzę, słodziaki ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

No to podejmuję próbę rehabilitacji....

Januszu, wracając do Dnia Kobiet, to zawsze wydawało mi się, że to święto na wskroś komunistyczne. Kojarzy mi się z rajstopami za potwierdzeniem odbioru u kadrowego i łyżeczką kawy w serwetce .... tak przynajmniej było w biurze mojej mamy
;:306...

Bożka, eM na pewno sprawdza się pod względem kulinarnym ....

Sweet Króliczku, podobno rozmiar nie ma znaczenia... ;:306 Ale za to nick masz pasujący... ;:183

Dorciu, Aniu, Nelu, Agusiu dziękuję za pochwały w imieniu krokusików ;:196 .

Lineto, witam Cię serdecznie ;:7 . Specjalnie dla Ciebie, na powitanie, zaprezentuję zaraz mojego hipka.

Jolu, jak się trzymasz? Ja jako tako. Założyłam całkowitą blokadę na newsy i jakoś funkcjonuję. Najgorsze są wizyty u rodziców.... :?

Geniu, też witam Cię wosennie! Krokusy sadziłam w miejscach o różnym nasłonecznieniu i niektóre dopiero wychodzą z ziemi. Dzięki temu będę się nimi cieszyć dłuższy czas.

Aguś, cieszę się, że mnie odwiedziłaś Mistrzyni fotografii ogrodowej ;:180 ...

Maju, sporo mnie to kosztuje, ale postanowiłam pohamować swój roślinny zakupoholizm. Małymi kroczkami do przodu... :;230

Margo, doczekałaś już krokusowych łanów?

cdn...

-- So 15 mar 2014 18:50 --

Agness, krokusów ciągle mi mało. Stwierdziłam, że mam za mało takich ciemno-fioletowych. Bardzo mi się spodobały. A psina pomaga jak może , czasami nic zrobić nie mogę, bo wszędzie pcha swoje pysio.

Shirall, giełda może w przyszłą sobotę.

Sweety, mam nadzieję, że żaden...
A co do Fruźki, to jest z niej kawał słodkiego łobuza ? psoci, ale robi to z takim wziękiem, że trudno się na nią gniewać...

Moniko, a to mnie pocieszyłaś... Dobrze, że stanik miałam taki bardziej sportowy, zabudowany. Do tego niezbyt mam co pokazywać... :lol:

Elwi, z Anią tak już jest... ;:306
O niecnym planie napiszę poniżej.

Margo, róże już opryskane, ale kopce rozgarnęłam tylko tym rosnącym na najbardziej nasłonecznionej rabacie. Tam też już krzaczki przycięte.
Moje wrzosy (tfu,tfu) przetrwały zimę bez szwanku. Też już przycięte.

Aneczko, witam Cię bardzo serdecznie ;:196 . Nawet nie wiesz jaką mi przyjemność sprawiłaś porównaniem (aczkolwiek niezasłużonym :oops: ) do Chmielewskiej! To moja ulubiona pisarka (szkoda, że już nic nie napisze...), a jej Lesio to dla mnie najlepsza recepta na chandrę! Wpadaj, kiedy tylko zechcesz! Byłam już kilkakrotnie w Twoim ogródku, ale jeszcze nie zdążyłam zostawić śladu. Wkróce to nadrobię ;:108 !

Januszu, niestety nie wiem jak się nazywają, ale ich kolor mnie też pozytywnie zaskoczył. Muszę ich dokupić na jesieni.

Martuniu, dziękuję ;:196 .

Madziu, zimowe moczenie stópki w morzu, grabienie w staniku, zobaczymy co będzie dalej... ;:224
Fruzia ? czyli wpływ imienia na życie ... Twoja też łobuzuje? To jak będziesz reflektowała na miskanta?

Aguniu, Tobie też miłego weekendu życzę, choć pogodę mamy zwariowaną. Głowa pewnie dokucza?

Elwi, masz ksywkę Elwi... ;:209

Kasiu, prawda, że kolor jest nietypowy?

cdn...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeśli tak to wybaczcie ;:180 .
A teraz muszę podzielić się z Wami wielką nowiną: będę miała nową rabatę!!! Trzymającym kciuki za powodzenie niecnego planu dziękuję!!! Udało się ;:304 ! Ojciec rezygnuje z połowy pergoli :heja :heja :heja! Po długich negocjacjach osiągnęliśmy kompromis, dzięki czemu i wilk będzie syty i owca (czyli ja :wink: ) ujdzie z życiem. Będę miała mniej więcej całe 2 (słownie dwa !) metry kwadratowe do obsadzenia :heja :heja :heja !
Wiem, że na wielu z Was ten areał nie zrobi wrażenia, ale dla mnie to niemal hektary ;:306 .
I tu proszę o brawa dla ojca ;:433 , dzięki któremu mogę się teraz zastanawiać co tam posadzę ;:24 ...

A jeżeli Wam się jeszcze nie znudziły wszechobecne krokusy, to serwuję nową porcję:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I z dedykacją dla Linety Lemon Star:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Absolutnie nam się nie znudziły krokusy, do tego tak pięknie sfotografowane :D Hippeastrum bardzo ładni. Mnie się marzy śnieżnobiałe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”