Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Gosi 12

Post »

O! Śnieg ;:oj
Już zapomniałam jak wygląda ;:224

Gosiu, pozdrawiam ciepło ;:196 :wink:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Gosiu, bo u nas taki przekorny klimat, albo nie ma śniegu , albo jest nie tam, gdzie by go sobie życzyli. :uszy Jeżdżę po lodzie 40 na godzinę. ;:224
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu- jak u Ciebie.Ja mam cały dzień lodowisko . :wit
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, u mnie wszytko oblodzone, ale bez śniegu.
Przerwy w dostawie prądu są bardzo denerwujące i ten lęk o urządzenia, w większości drogie.
Po pracy zauważyliśmy sygnał awarii na piecu c.o. i agregat lodówki nie mógł "zaskoczyć".
Okazało się, że nie ma wszystkich faz. Teraz już wszystko działa, ale jak długo będzie prąd?
Wczoraj też wieczór przy świecach a i obiad w piekarniku zaczęty w garnku na gazie skończony :wink:
I mam już pierwsze szkody w ogrodzie, wyłamane konary drzew.
Wygląda to bardzo malowniczo, ale wolałabym normalność niż takie widoki. :roll: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

..a wracając do budlei..to u mnie rosły kilka lat i nigdy nie zabezpieczałem na zimę..odbijały z ziemi i dopiero ta zima sprzed 2-ch lat je załatwiła..
były ładne ale już ich nie zaprosiłem z powrotem na działkę.. Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, piękna ta azalia różowa! Jaka to odmiana?
Współczuję awarii, u nas też niestety częste przerwy w dostawach prądu..ehh..uroki życia na wsi ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, śniegu dużo i na dokładkę cały czas coś dosypuje. Najgorszy dzisiaj był marznący deszcz. Skrobanie szyb nie było zbyt miłe przy tym wietrze.
jeśli tylko Ci się podoba pomysł połączenia piwonii z powojnikiem, małpuj ;:306
Szkoda, tylko, że ten powojnik słabo powtarza, ale posadziłam obok Arabelkę, może ona da radę

Józiu, to tak jak ja, lae ten pierwszy śnieg był cudowny. I gdyby tak pozostało to bym była szczęsliwa. Ale to co sie teraz dzieje to masakra. Wiatr straszliwy, z nieba leci maznący deszcz. Totalna ślizgawka. Takiej zimy nie lubię.
Dlaczego nie zaprosiłeś znowu budlei do siebie?
Pięknie wyglądały. Szczególnie te białe mi się podobają

Aga, w taką pogodę najlepiej nie ruszac się z domu. Jest strasznie. Wiatr potęguje poczucie zimna. Nawet nie chce mi się wyobrazić jak będzie kiedy pojawią się dużo niższe temperatury, a takie mają być jutro i pojutrze. Dobrze, że krótko.
Cały czas boję się wyłaczenia prądu. Praktycznie czekam na to jak na skazanie. Już mam dużo mniejsze napięcie na jednej fazie.

Aniu, ;:138
Ja już patrzę na to białe od tygodnia. I tak w tym roku nie jest źle. Ale to dziwne, że na południu nie ma śniegu, a u nas jest go sporo.

Iga, u nas jeżdżą chyba wolniej. Korki straszne. Ale w sumie aż tak ślisko nie było. Sprawdziłam. Akurat nad nami ścierają się 2 fronty. Nie cierpię wiatru.

Jadziu, u nas na chodnikach też była ślizgawka. Ale na drogach nie było tak źle.

Elu, to niedobrze, że nie ma sniegu. Roślinki ucierpią. U nas gałęzie łamały się parę dni temu pod ciężarem śniegu, pokrytego lodem. Od paru dni padają marznące deszcze. U mnie dzisiaj mam pokazaną awarię na hydroforze. Znowu spadek napięcia. Całe szczęście dzisiaj nie mam niczego do zrobienia. Naczynia najwyżej umyję jutro, jeśli włączą.
Też cały czas się zastanawiam jak długo będe miała prąd. To jest jak życie na krawędzi ;:306
całe szczęscie, że w sobotę udało mi się upiec wszystko co trzeba. Potem już można było gości przy świecach gościć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Gosia przy takiej pogodzie to z prądem zawsze kłopoty a już deszcz to masakra . ale ty widzę nie poddajesz się skoro tyle lata pokazujesz .dla roślin to jednak dobrze że spadł śnieg , bo mróz im nie będzie tak mocno doskwierał .

bardzo fajnie wyszły kompozycje letnie . podobają mi się połączenia powojników z różowymi piwoniami . jak masz fotkę z rozwiniętą piwonia to wstawiaj ...na pewno jest obłędna . ja teraz lukam na zakupy piwoniowe . odwiedziłam Martę i zamurowało mnie jakie plany zakupowe robi . oglądam i nie umiem się zdecydować ...bo wszystkie piękne.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu pięknie wyglądają te białe gożdziki, widać je z daleka ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Gosiu rzy murze na razie niechcę sadzić roślinek przy przesadzeniu których będę ryzykował utratą ich.Ceka mnie jeszcze w jakiejś nie określinej przyszłości dokończenie elewacji....Boję się strat.Ale napisz mi jakie wysokości roślin masz na myśli.Dziś poczytałam troszkę o budlei.Nie wiem czemu kojarzyłam ze to raczej wysokie drzewo :roll: .Tak to jest jak się nocami czyta ;:14 . Cos w głowie zostanie a reszta się miesza i ucieka ;:223
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ogród jak zwykle zachwyca,u mnie nie ma ani śniegu,ani mrozu dzisiaj troszkę mżyło ,ale i tak pracowałam w ogrodzie :uszy
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Dojrzewam właśnie do ponownego zaproszenia na soje rabaty "clemków", takie obrazki mnie w tym utwierdzają! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
Ale u ciebie ładnie,kolorowo,kwitnąco ;:215
Czy to powojnik Jan Paweł II??
Ja taki kupiłam ,piękny jest,chociaż w tamtym roku kwitł tylko 1 kwiatkiem,to widać piękny clemek będzie,mam nadzieję,że dobrze przezimują ;:108
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Gosiu, ale Twój ogród pod śniegiem bardzo ładnie wygląda ! No, co ja poradzę,że lubię też śnieżną zimę.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś, jak fajnie że masz śnieżek. Teraz trochę spokojniej można myśleć o mrozie ;:333
Z tym prądem to miałaś podobną sytuację jak ja. Niestety to oblodzenie jest fatalne. Daje się wszystkim mocno we znaki.
Ciągle masz zapas pięknych fotek ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”