Mój ogród - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród - początki

Post »

Oj,szkoda,że Ci się nie udało kupić hortensji. :cry:
Biedronka ma niskie ceny i zawsze tam szybko ogrodowe schodzi :D
Ale może gdzie indziej coś znajdziesz teraz tego wszystkiego jest pełno. :roll:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robercie - były faktycznie hortensje w bie................córka mówiła ,że są ale nie kupiła :twisted:
Sknera :D (moja córka naturalnie) :wit
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anabuko1 Będę tego żałował teraz, bo były podobnież no piękne... ;:145
Nic nie poradzę, tam jest tak dużo ludzi, niskie ceny i skupią w 2 godziny wszystko... :roll:
Jutro dla poprawy humoru jadę na zakupy ogrodowe, coś muszę kupić. ;:108

e-babciu No były, żebym ja był rano, to bym kupił. Córka Tobie nie kupiła, a to niedobrze, też szkoda... :roll:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Robercie!
Na pewno znajdziesz upragnione hortensje. U nas w mieście takie rarytasy znikają ze sklepów ulokowanych w pobliżu kompleksów ogródkow działkowych. W innych można kupić bez problemu. W jednej z Biedronek jest cały regał pełen sadzonek w drugiej w pobliżu ogródków pozamiatane. Yo samo jest z korą mieloną, która pojawiła się w ofecie.
Wybierz się jutro na zakupy i kup sobie coś na pociechę a na pewno poprawi Ci się humor. :D
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

sara44 Nie kupiłem, to nie kupiłem, trudno. Dziś przed południem odwiedzę z 4-5 marketów i ryneczek, na który już jeden ogrodnik z sadzonkami pewnie jest. Kupić coś trzeba, nie ma mowy o powrocie z niczym jak wczorajszego dnia.
U mnie dzisiaj jest parno, czyli na burzę się zbiera ale słonka nie ma.

Anno55 Znajdę, ojj znajdę je wkońcu. Mam już jedną białą hortensje i małą różową, a mała dlatego, że od małego kupiona, może za rok, dwa by zakwitła. Marzy mi się niebieska, dlatego jestem tak smutny, że nie kupiłem. Tak jak pisałem wyżej, do miasta na zakupy i nie wracam w mniej niż trzema zakupami. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Robercie -udanych zakupów ,miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Robercie :wit życzę udanych i ciekawych zakupów,pozhwalisz się co kupiłeś ??
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Jadziu Dziękuję, życzę pogodnej i miłej niedzieli ;:3

anabuko1 Dziękuję. Owszem, jak uda mi się coś kupić, to wstawię fotki do wątku. ;:108
Miłej niedzieli ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Ja mam kilka Biedronek w najbliższej okolicy i po roślinne zakupy jeżdżę do tej w środku miasta bo tam jest najmniejsze zainteresowanie kwiatami.Zaciekawiłeś mnie tymi hortensjami bo ostatnio ich nie widziałam,może rzeczywiście już były wykupione :( Trzymam kciuki żeby dzisiejsze zakupy były bardziej udane ;:333
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

ann_30 Zależy na jaką Biedronkę się trafi. Dziś byłem w kolejnej i tam są dopiero truskawki, poziomki, dalie i fuksje. Nic nie wiadomo o hortensjach, ale mam daleko do niej, wiec darowałem sobie. Do trzeciej nie wędrowałem. ;:222

Dzisiejszy dzień był dla mnie super. Postanowiłem jednak jechać do szkółki. Chodziłem po niej aż 6 godzin, i jeszcze wszystkiego dobrze nie widziałem, było tam dosłownie wszystko, dobrze jednak, że się tu nie przyjechało z gromadą forsy, bo bym chyba wydał wszystko... Były magnolie, piwonie, liliowce, irysy, drzewka, rh, azalie, rojniki, żurawki, prymule i dużo innych...
Ku zdziwieniu może niektórych nie kupiłem irysów, gdyż były drogie i bardzo małe, ani liliowcy, było ich dużo, lecz drogie i wybór w 5 kolorach bodajże i 3 odmianach. Zakupiłem żurawkę za 4 złote, pierwiosnka fioletowo-żółtego za 4 złote, drzewko przypominającą śnieżną jakby wierzbę, drzewko kwitnące białymi malutkimi kwiatami, kalinę za 20 złotych oraz 2 torebeczki nasion wilcy, które nareszcie natrafiłem. Dzisiejszy dzień jest jak najbardziej super, tyle roślinek, tyle chodzenia, oglądania, zwiedzania... tyle sadzenia i przyjemności z tych roślin w moim ogrodzie. ;:333

Obiecane fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Drzewko kwitnące białymi malutkimi kwiatami to irga.Jesienią bardzo ozdobny krzew kiedy to oblepiony jest jaskrawo czerwonymi owocami.Zakupy bardzo
udane.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Robercie,widzę nowe zakupy ,są super ,ja nadrabiam zaległości ,bo miałam taki wyjazdowy tydzień i troszkę Was zaniedbałam ,w piętek byłam na wystawie kwiatów w Krakowie i też kupiłam nowości do ogrodu ,bo tej choroby nie da się wyleczyć,a i Twój ogród się zapełnia ,bardzo się cieszę ,,jeszcze trochę a sam nie uwierzysz ,że taki masz piękny i bogaty w rośliny,pozdrawiam i miłego popołudnia życzę :wit ;:3
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

magry Dziękuję za podanie nazwy, pisało co to za drzewko w tej szkółce, ale pamięć zawodzi... ;:224
Skoro na jesień będzie jeszcze ładniejszy, to się ogromnie cieszę. ;:108

koziorozec Dziękuję. Takie tam malutkie zakupy, były by większe, gdyby pieniędzy też było więcej, a jest gdzie sadzić, bo kolejna działeczka czeka na zadbanie. ;:108 No niestety tej choroby nie wyleczyć, dla mnie to dobrze, bo uwielbiam kwiaty... ;:224 No niedługo i się zapełni ten ogród, a zostanie mi pielęgnacja działki obok i sadzenie tam roślin. nigdy końca nie zobaczę. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

ZAkupy ;:224 i nawet żurawka się znalazła ;:306
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Wnioskuję, że humor Ci się poprawił. :D Po takich zakupach musiał!
Zanim zaczniesz uprawiać drugi ogród to roślinki w Twoim tak Ci się rozrosną, że zaczniesz je przenosić do drugiego ogródka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”