ann_30 Zależy na jaką Biedronkę się trafi. Dziś byłem w kolejnej i tam są dopiero truskawki, poziomki, dalie i fuksje. Nic nie wiadomo o hortensjach, ale mam daleko do niej, wiec darowałem sobie. Do trzeciej nie wędrowałem.
Dzisiejszy dzień był dla mnie super. Postanowiłem jednak jechać do szkółki. Chodziłem po niej aż 6 godzin, i jeszcze wszystkiego dobrze nie widziałem, było tam dosłownie wszystko, dobrze jednak, że się tu nie przyjechało z gromadą forsy, bo bym chyba wydał wszystko... Były magnolie, piwonie, liliowce, irysy, drzewka, rh, azalie, rojniki, żurawki, prymule i dużo innych...
Ku zdziwieniu może niektórych nie kupiłem irysów, gdyż były drogie i bardzo małe, ani liliowcy, było ich dużo, lecz drogie i wybór w 5 kolorach bodajże i 3 odmianach. Zakupiłem żurawkę za 4 złote, pierwiosnka fioletowo-żółtego za 4 złote, drzewko przypominającą śnieżną jakby wierzbę, drzewko kwitnące białymi malutkimi kwiatami, kalinę za 20 złotych oraz 2 torebeczki nasion wilcy, które nareszcie natrafiłem. Dzisiejszy dzień jest jak najbardziej super, tyle roślinek, tyle chodzenia, oglądania, zwiedzania... tyle sadzenia i przyjemności z tych roślin w moim ogrodzie.
Obiecane fotki:

Pozdrawiam, Robert.