christinkrysia - Krysiu to czeka cię bardzo dużo pracy, ja obciełam bukszpan, bo zabierał mi dużo światła innym iglakom i to przeważyło o jego losie. Teraz zostawie aby zarosnął tylko na dole a u góry będą kulki. Mierzy on jakieś 120 cm. najpierw myślałam aby go uformować na stożek ale nie ciekawie wyglądał na dole , o takie miał dziury a wiek ma dosyć poważny bo jakieś ze 30 lat, tyle , że wcześniej był przycinany ( same wierzchołki)
rok czasu myślałam nad nim i teraz widzę już pomalutku efekty, że dobrze zrobiłam , bo innym iglakom teraz lepiej się rośnie i jemu samemu też jakoś lepszego ubarwienia dostał.
Fraszka_1- dziękuje
DTJ_1 - wierzch studni jest zdejmowany a raczej odsuwany i mam zamiar jeszcze zrobić dziury aby zamontować i wymurować mini kaskadę na środku, ale to już w następnym sezonie bo zagościły na niej już lobelki i jest im tam dobrze.
bartosz les - dziękuje za wizytę w moim ogrodzie, a ta żółta roślinka to języczka, wysoka i czeka ją przesadzenie, bo nijak mi nie pasuje do róż.
Anna55 - dziękuje za podpowiedź ale u mnie to sprawka ślimaków , zostały przyłapane.
stasia_ogrod dziękuje że do mnie odwiedziłaś. Już mam pomysła na to ciurkadełko i będzie funkconalne bo woda ze studni i do niej będzie trafiać a jeśli będzie potrzeba to i będzie działać jako podlewaczka, ale termin realizacji odłożony na następny sezon, może się uda, jak tylko finanse pozwolą.
A teraz troszkę z mojego ogrodu

Moja trawka wreszcie nabiera wyglądu