Storczyki Marty :)
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Marty :)
Bordowo- fioletowo- czerwony jest super. Jak jesienne liście, każdy inny 

To jaMarta25 pisze:obiecane Tomkowi

Tak jak myślałem, wygląda jeszcze inaczej

-
- 100p
- Od: 17 lut 2014, o 13:22
Kahim, wreszcie znowu do mnie zawitałaś!!
Tomek, no właśnie... na nic nie zda się cykanie fotek, bo phal. na każdym zdjęciu, przy odrobinę innym oświetleniu wyjdzie inaczej... Tutaj wydaje się, że płatki są aksamitne, a na żywo bardziej matowe.
Jeśli masz czas, to zajrzyj u mnie bodajże na str. 24 - tam jest brat-keiki tego phalaenopsisa (jest we Włoszech u mojej mamy), nie wiem, czy dostaję już oczopląsu, ale wydaje mi się teraz, że różni się nawet od swojego bliźniaka... widać bycie kameleonem mają w genach
Czekam teraz, czym zaskoczy nas Twój okaz, jak rozwinie wszystkie pączki
Marzenka89 - cieszę się, że wpadłaś
Phal. Peabody jest niezwykle urokliwy i do tego jeszcze ślicznie pachnie. 

Tomek, no właśnie... na nic nie zda się cykanie fotek, bo phal. na każdym zdjęciu, przy odrobinę innym oświetleniu wyjdzie inaczej... Tutaj wydaje się, że płatki są aksamitne, a na żywo bardziej matowe.

Marzenka89 - cieszę się, że wpadłaś

Pozdrawiam,
Marta
Marta
No fakt, tam jakiś bledszy
Jutro wrzucę fotkę z nowego miejsca, taką surową bez jakiejkolwiek obróbki

Jutro wrzucę fotkę z nowego miejsca, taką surową bez jakiejkolwiek obróbki

- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Super sabocie
Martuś nie martw się nic im nie zrobisz
Wytrzymałe są bestie na błedy

Martuś nie martw się nic im nie zrobisz

Wytrzymałe są bestie na błedy

To w takim razie jutro do Ciebie zajrzę
Kama, a Ty masz w kolekcji jakiegoś sabotka? Mam nadzieję, że dam sobie z nimi radę - są u mnie od tygodnia i na razie się dogadujemy. Kasia-actus poradziła mi, jak o nie zadbać, więc już nie jestem taka zielona...

Kama, a Ty masz w kolekcji jakiegoś sabotka? Mam nadzieję, że dam sobie z nimi radę - są u mnie od tygodnia i na razie się dogadujemy. Kasia-actus poradziła mi, jak o nie zadbać, więc już nie jestem taka zielona...
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- anetka12
- 100p
- Od: 4 kwie 2013, o 12:32
wpadłam w rewizytą
świetną masz kolekcję storczyków kameleonek cudny:) też mam jednego zmieniającego kolorki
jak tak przeglądam zdjęcia forumowiczów to się zastanawiam gdzie wy to wszystko mieścicie

świetną masz kolekcję storczyków kameleonek cudny:) też mam jednego zmieniającego kolorki
jak tak przeglądam zdjęcia forumowiczów to się zastanawiam gdzie wy to wszystko mieścicie

of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Martuś mam, ale nie kwitnie tylko sama sałata z wąskimi długimi liśćmiMarta25 pisze:To w takim razie jutro do Ciebie zajrzę![]()

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Marta, ale poszalałaś!
wielokrotnie czytałam od osób robiących zakupy w OG, że zamawiali roślinę młodą, niezdolna do kwitnienia, albo zdolną za rok a kwitła już po dwóch miesiącach, więc może i u Ciebie szybciej to pójdzie
tego Ci życzę 

Marta, Twój kameleon - jak go nazywasz - zbliżony jest kolorem do mojego. I płatki też ma chyba jedwabiste, prawda?
Żółtasek uroczy.
Ty też uległaś urokowi Paphio. Coraz więcej osób ma je w kolekcji. Ja mam tylko jednego, choć marzą mi się.
Żółtasek uroczy.
Ty też uległaś urokowi Paphio. Coraz więcej osób ma je w kolekcji. Ja mam tylko jednego, choć marzą mi się.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Piękne kwitnienia i gratuluje zakupów w OG 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Piękne, tak mocno ubarwione a Paphio ... zazdroszcze! Trzymam kciuki za powodzenie ich hodowli. Sama powstrzymuje się przed zakupem, ale chyba nie dam rady się długo przed tym bronić 

Dziewczyny, dziękuję za odwiedziny!!!
Aniu-Dufin - pewnie pamiętasz, że już od jakiegoś czasu zabierałam się do zamówienia sobie czegoś... Jestem bardzo zadowolona z zakupów, i pozytywnie zaskoczona, bo nastawiłam się, że to będą maleństwa, a na moje oko są całkiem spore, w b. dobrej kondycji i w porównaniu do innych sklepów kosztowały niewiele (jak na sabotki)
Mam nadzieję, że też będę miała tyle szczęścia, co inni i że zakwitną mi szybciej
Janeczko - tak, wydaje mi się, że są podobne, na razie jestem pewna, że Tomek ma ten sam egemplarz, co ja. Płatki są jedwabiste, a koloru nie będę nawet już starała się opisać
Phal. Peabody faktycznie śliczny - to moje słoneczko na parapecie
Twój sabotek już Ci zakwitł? Jak o niego dbasz?
Karnova - dzięki
Oprócz tych dwóch kwitną mi jeszcze trzy inne storczyki, także mam w domu piękne widoki
Ciku - trzymaj, trzymaj... Mam nadzieję, że podołam
Ja też się długo powstrzymywałam, ale jak tylko się pojawiły, w całkiem przystępnej cenie to nawet się nie zastanawiałam... Marzy mi się jeszcze paphio. henryanum i bellatulum...
Pewnie, jak zawitnie mi pierwszy sabotek, to wpadnę po uszy 

Aniu-Dufin - pewnie pamiętasz, że już od jakiegoś czasu zabierałam się do zamówienia sobie czegoś... Jestem bardzo zadowolona z zakupów, i pozytywnie zaskoczona, bo nastawiłam się, że to będą maleństwa, a na moje oko są całkiem spore, w b. dobrej kondycji i w porównaniu do innych sklepów kosztowały niewiele (jak na sabotki)

Janeczko - tak, wydaje mi się, że są podobne, na razie jestem pewna, że Tomek ma ten sam egemplarz, co ja. Płatki są jedwabiste, a koloru nie będę nawet już starała się opisać

Karnova - dzięki

Ciku - trzymaj, trzymaj... Mam nadzieję, że podołam

Pozdrawiam,
Marta
Marta