Storczyki Marty :)

Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Marty :)

Post »

Bordowo- fioletowo- czerwony jest super. Jak jesienne liście, każdy inny ;:138
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta25 pisze:obiecane Tomkowi
To ja 8-)

Tak jak myślałem, wygląda jeszcze inaczej :;230 Swojego też przestawiłem w inne miejsce i nabrał innego, matowego odcienia/u (?).
marzenka89
100p
100p
Od: 17 lut 2014, o 13:22

Post »

Piękne są wszystkie :) Phal. Peabody skradł moje serducho :)
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Kahim, wreszcie znowu do mnie zawitałaś!! :D ;:196
Tomek, no właśnie... na nic nie zda się cykanie fotek, bo phal. na każdym zdjęciu, przy odrobinę innym oświetleniu wyjdzie inaczej... Tutaj wydaje się, że płatki są aksamitne, a na żywo bardziej matowe. :D Jeśli masz czas, to zajrzyj u mnie bodajże na str. 24 - tam jest brat-keiki tego phalaenopsisa (jest we Włoszech u mojej mamy), nie wiem, czy dostaję już oczopląsu, ale wydaje mi się teraz, że różni się nawet od swojego bliźniaka... widać bycie kameleonem mają w genach :;230 Czekam teraz, czym zaskoczy nas Twój okaz, jak rozwinie wszystkie pączki ;:65
Marzenka89 - cieszę się, że wpadłaś :D Phal. Peabody jest niezwykle urokliwy i do tego jeszcze ślicznie pachnie. ;:167
Pozdrawiam,
Marta
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

No fakt, tam jakiś bledszy :roll:
Jutro wrzucę fotkę z nowego miejsca, taką surową bez jakiejkolwiek obróbki :wink:
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Super sabocie ;:138
Martuś nie martw się nic im nie zrobisz ;:196
Wytrzymałe są bestie na błedy ;:196
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

To w takim razie jutro do Ciebie zajrzę :D
Kama, a Ty masz w kolekcji jakiegoś sabotka? Mam nadzieję, że dam sobie z nimi radę - są u mnie od tygodnia i na razie się dogadujemy. Kasia-actus poradziła mi, jak o nie zadbać, więc już nie jestem taka zielona...
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
anetka12
100p
100p
Od: 4 kwie 2013, o 12:32

Post »

wpadłam w rewizytą :wit
świetną masz kolekcję storczyków kameleonek cudny:) też mam jednego zmieniającego kolorki

jak tak przeglądam zdjęcia forumowiczów to się zastanawiam gdzie wy to wszystko mieścicie :D
of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

:wit Dzięki za miłe słowa!! :D Widziałam właśnie Twojego kameleonka - jest śliczny. Moja kolekcja, w porównaniu do innych storczyków, jest skromniutka, mam u siebie "tylko" 9 phalaenopsisów i 2 sabotki, ale u mamy opiekuję się jeszcze innymi 10 phalaenopsisami... Z miejscem u mnie już kiepsko, ale jak spotkam coś niezwykłego, to na pewno znajdę miejsce. :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Marta25 pisze:To w takim razie jutro do Ciebie zajrzę :D
Kama, a Ty masz w kolekcji jakiegoś sabotka? Mam nadzieję, że dam sobie z nimi radę - są u mnie od tygodnia i na razie się dogadujemy. Kasia-actus poradziła mi, jak o nie zadbać, więc już nie jestem taka zielona...
Martuś mam, ale nie kwitnie tylko sama sałata z wąskimi długimi liśćmi ;:224
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Marta, ale poszalałaś! ;:138 wielokrotnie czytałam od osób robiących zakupy w OG, że zamawiali roślinę młodą, niezdolna do kwitnienia, albo zdolną za rok a kwitła już po dwóch miesiącach, więc może i u Ciebie szybciej to pójdzie :D tego Ci życzę ;:196
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Marta, Twój kameleon - jak go nazywasz - zbliżony jest kolorem do mojego. I płatki też ma chyba jedwabiste, prawda?
Żółtasek uroczy.
Ty też uległaś urokowi Paphio. Coraz więcej osób ma je w kolekcji. Ja mam tylko jednego, choć marzą mi się.
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Piękne kwitnienia i gratuluje zakupów w OG ;:215
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21

Post »

Piękne, tak mocno ubarwione a Paphio ... zazdroszcze! Trzymam kciuki za powodzenie ich hodowli. Sama powstrzymuje się przed zakupem, ale chyba nie dam rady się długo przed tym bronić :)
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Dziewczyny, dziękuję za odwiedziny!!! :D ;:196
Aniu-Dufin - pewnie pamiętasz, że już od jakiegoś czasu zabierałam się do zamówienia sobie czegoś... Jestem bardzo zadowolona z zakupów, i pozytywnie zaskoczona, bo nastawiłam się, że to będą maleństwa, a na moje oko są całkiem spore, w b. dobrej kondycji i w porównaniu do innych sklepów kosztowały niewiele (jak na sabotki) :D Mam nadzieję, że też będę miała tyle szczęścia, co inni i że zakwitną mi szybciej :D
Janeczko - tak, wydaje mi się, że są podobne, na razie jestem pewna, że Tomek ma ten sam egemplarz, co ja. Płatki są jedwabiste, a koloru nie będę nawet już starała się opisać ;:306 Phal. Peabody faktycznie śliczny - to moje słoneczko na parapecie :D Twój sabotek już Ci zakwitł? Jak o niego dbasz?
Karnova - dzięki ;:196 Oprócz tych dwóch kwitną mi jeszcze trzy inne storczyki, także mam w domu piękne widoki :D
Ciku - trzymaj, trzymaj... Mam nadzieję, że podołam :D Ja też się długo powstrzymywałam, ale jak tylko się pojawiły, w całkiem przystępnej cenie to nawet się nie zastanawiałam... Marzy mi się jeszcze paphio. henryanum i bellatulum... ;:173 Pewnie, jak zawitnie mi pierwszy sabotek, to wpadnę po uszy :D
Pozdrawiam,
Marta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”