Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

cd
Lilie nie wyszły wszystkie, liczę że za rok ruszą. No a te co są mają pączki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gdy kupiłam tawuły Golden Princess i przewoziłam na działkę to jedna z nich podczas podróży zamknęła totalnie wszystkie listki. Teraz zaczęła trochę odbijać i postanowiłam ją obciąć i wsadzić już. Ciekawe czy ruszy do przodu. Musiałam niestety tą trzmielinę co zimą puściła jeden listek wykopać bo znowu nic z niej nie było. Jej miejsce zajęła właśnie omawiana tawuła:
Obrazek
Natomiast ogromy szok wzbudziła we mnie jedna z host. Rabata jak wiedzie robiona była całkiem nie dawno a zobaczcie jak zmieniła się moja hosta. Urosła tak że normalnie jej nie poznaję.
[/url] Obrazek
Druga hosta jest dużo mniejsza ale też puszcza nowe listki
Obrazek
Tawuły powolutku zaczynają kwitnąć:
Obrazek
A tu tak z profilu:
Obrazek
A tu świerk
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu pięknie ;:63
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

jej Madziu dzieje się u Ciebie, a dzieje, brama, koparka, grzybki , nowe nasadzenia ;:63 jest to podziwiać ;:108 miło wpaść i podziwiać postępy :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu ależ u Ciebie rewolucja ;:oj powstają piękne miejsca i to na taką wielką skalę.......zazdroszczę takiego ogromnego placu ;:oj Brama przepiękna ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu ale sporo się u Ciebie dzieje ;:108 Nowa brama i furtka,rozkopy no po prostu praca wre :uszy
No ale Ty masz miejsca ...możesz zatem porządzić :uszy
Hosty szybko rosną,po trzech latach będziesz spokojnie mogła je podzielić...
Ja moją trzyletnią na trzy podzieliłam i rosną jak szalone ;:224
Różyczki też wystartowały,tylko czekać na kwiaty ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zmieniło się też koło blaszaka. Nie mogę sobie darować bo ostatecznego zdjęcia nie zrobiłam. Nie wiem jak to się mogło stać :) Posadzone przy kratkach zostały powojniki JOSEPHINE. Niestety nie wiem co się stało, ale dzień po posadzeniu strasznie zmarniały. Na liściach pojawiły się jakieś plamy i ranty liści zaczęły czernieć i się zawijać. Porobiłam kilka fotek. Ale liście już zostały obcięte i spryskałam clemki na grzyba. Niestety nie wiem czy to coś dało bo kilka godzin później lunął deszcz :( Nie wiem dlaczego tak się stało. Mam nadzieję że odbiją i ruszą do góry bo póki co są marne.
Obrazek
Obrazek
Jak pojadę na działkę to zrobię zdjęcie całości :)
W między czasie zostały wylane także formy do kostek na podjazd. Powolutku trzeba zacząć zbierać kostki :)
Obrazek
Stopki też zostały wylane :)
Obrazek

-- 4 cze 2013, o 22:34 --

Ewuś dziękuję :)
Osiu u mnie się dzieje ale nie tyle co u Ciebie :)
Agness W tym roku raczej tylko wyrównanie zrobiliśmy. A dopiero w przyszłym może coś na tej drugiej stronie się zmieni i wprowadzę tam to co chciałabym.
Annes Myślałam że gdzieś po 5 latach, ale jak widzę że tak hosta tak goni do góry to też myślę że szybko będzie rozdzielana. Coraz bardziej mi się one podobają :)
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

niieee ostatnio u Ciebie więcej , u nas ciągle pada i prawie nas niema na dzialeczce, nie wiem co jest Twojemu klemkowi ale kup w aptece, Nadmanganian potasu , calium, koszt około 7- 8 zł - rozpuść porządnie w konewce 10 litrowej -10 pastylek i podlej klemki , jak przestanie padać to spryskaj jeszcze na grzyba.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd fotorelacji :)
Wszyscy się chwalą salamandrami, jaszczurami itd :D A ja się pochwalę swoim osobistym "byczkiem" hehe. Dziś kolacja z niego była
Obrazek
"Face to face" :)
Obrazek
Obrazek
Powiem Wam, że o dziwo ten karp nie był w ogóle tłusty.
A to kolacja piątkowa :
Obrazek

A tu wyczekany leżaczek :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu przełożona gąbka z leżaka rozkładanego :D

Obrazek
Nawet na jakieś 20 minut udało mi się dzisiaj położyć i poczytać książkę. Potem wygonił mnie deszcz. Bardzo wygodny nowy mebel :D

-- 4 cze 2013, o 22:44 --

Osiu i to 10 l na dwa clemki? OK. No to spróbuję. Chyba się załamię jak mi padną :(
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Madziu ale wieści..... Najpierw mnie zmroziło jak poczytałam o aucie ;:219 ;:168 Bez komentarza, bo niecenzuralne słowa mi się cisną.... . Jednak widok zmian na działeczce... taki pozytywny kop energii ;:167 Dużo zrobiliście, różyczki pączkują, z tawułki będziesz zadowolona - mam 2 od zeszłego roku i ładnie rosną, hosta wielgachna ;:138 Kamionka fajnie zagospodarowana i grzybek... mi rosną w trawniku, ale nie takie jakbym chciała, przez te deszczyska ciągłe... . A widoczek Waszego domku przed stawikiem na tle lasu... bajka. Brama i furtka bardzo mi się podoba, super wybraliście. Ale jak zobaczyłam wylane stópki to... rozpłynełam się zupełnie.... od 3 lat szukam takich form na ścieżkę od furtki do wejścia do altany. Rezultat nie mam żadnej ścieżki, bo na takie formy nie mogę trafić... Gdzie kupiłaś i w jakiej cenie, plisss ;:168

Posiedzę jeszcze z herbatką malinową i się pozachwycam ;:167

Pozdrawiam ciepło :wit

PS "Stópki" mi tak ściągnęły uwagę... a tu taka RYBAAA!!! ;:224 Życzę Ci żebyś miała czas i pogodę do korzystania z leżaka ;:333 Na mojej działce... leżak jest Zuzi (kotka :;230 )
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko dziękuję za miłe słowa. Formy są pożyczone ale z tego co widziałam to na all ich sporo. Tylko cena nieciekawa.

-- 4 cze 2013, o 23:21 --
MID2006 pisze:Anetko dziękuję za miłe słowa. Formy są pożyczone ale z tego co widziałam to na all ich sporo. Tylko cena nieciekawa.
Mówisz że leżak u Ciebie jest Zuzi hehe no wiesz.. jak to każda dama musi mieć miejsce do opalania :)
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Madziu na all kiedyś patrzyłam ... i ;:223 No właśnie cena... muszę znów polukać, może coś spadła, wtedy była zaporowa jak dla mnie ;:130 Kciuki za klemki trzymam, mnie się zaczynają coraz bardziej podobać. na razie deszczyska mnie stopują przed zakupami, ale przecież kiedyś w końcu przestanie padać... leje od 2 tygodniu z może łącznie 3 dniową przerwą ;:47 W niedziele ostatnio miałam kilka godzin słonka ;:218

edit:

No właśnie dama, ja nie jestem bo się nie opalam a nawet nie mam na czym... :;230 Poza tym Zuzia kocha mój leżak taką miłością wzajemną że nie mam sumienia ... :;230 Oczywiście chwilami, gdy nagle padnie jak śnięta zmęczona życiem... to zasypia w ... borówkach amerykańskich ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzymaj mocno i nie puszczaj. Może jak we dwie będziemy trzymać to ruszą do przodu. Wydawało mi się że takie pnące to wytrwałe są. Że zawsze sie jakoś uratują. A tu zdążyłam je wsadzić a na drugi dzień już problem :( Gdyby stópki były moje, wysłałabym Ci na okres robienia ścieżki :) No ale niestety.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochana jesteś ;:167 A co do klemków zrób tak jak mówiła Osia, o tym sposobie, to już u kilku osób czytałam że działa, więc powinny się uratować ;:333 Poza tym wysyłam Ci dobre fluidy, też bywają pomocne ;:168
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak Kochana, pijesz tu chyba do mnie (zresztą w taką zimnicę salamandry dosłownie zapadły się pod ziemię ostatnio i to dosłownie) i przebiłaś wszystkie jaszczury razem wzięte ;:138 Czy ten wieloryb jest z Waszego stawu? :shock: :shock: Właśnie gdzieś przeoczyłam, albo nie pisałaś - czy Wy ten stawik jakoś zarybiacie? Przepraszam za głupie pytanie, ale kompletnie się na tym nie znam :D Leżak pierwsza klasa i jak idealnie dobrany odcień do całej reszty ;:333 Hosty ruszyły jak na drożdżach, aż nie chce się wierzyć, pewnie deszczowa aura dobrze im służy. Sprzęt konkretny w ten weekend u Was pracował; powiedz, ten drugi stawik obok to też jest Wasz? Kochana, okolica iście rajska, naprawdę mało kto ma takie możliwości jak Ty! Przykro czytać, to co piszesz o Flammentanz... Ja swoją też chcę wykopać spod pergoli, ale daję jej drugie życie - pójdzie w inne miejsce, a pod pergolę wsadzę Lagunę, którą sprezentowała mi Mama na dzień dziecka :wink: Jakoś obie nie mamy do niej szczęścia, choć spośród zamówionych 6 akurat jej byłam pewna, po lekturze i naoglądaniu się jej zdjęć na fo...
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Madziu współczuję Ci takich emocji związanych z samochodem, niestety nieuczciwych mechaników spotyka się coraz częściej. Wesel nigdy nie lubilam.Na działce u Ciebie dzieje się bardzo dużo. Ładnie zagospodarowujecie swoje miejsce. Leżaczek -pierwsza klasa, żeby tylko pogoda wreszcie się zmieniła i przestało padać. Z clemkami zrób tak jak radziła Ci Osia. Ja swoje też chyba podleję nadmanganianem bo też dostają plamy i zanosi się na "uwiąd powojników".
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”