Przemku - teraz jesteś "królem polowania". Twoje rośliny aż biją różnokolorowymi kwiatkami po oczach. Widok niesamowity. Brawo!

Mediolobivia atrovirens var. haefneriana nawet bez odcienia pięknie kwitnie.

Magdo, chyba nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem. Nie jest to jedyny powód dla którego tak uwielbiam wszelkie rebucjowate. Może i sezon trwa u mnie krótko, ale za to jak efektownie - warto na te chwile, nawet tak krótkie, czekać cały rok i cieszyć z każdego malutkiego kwiatka, którego te filigranowe roślinki są w stanie wytworzyć. No i właśnie to jest drugi powód, dla którego tak je lubię - w szczególności mediolobiwki - czyli rozmiar, i co by o nich nie mówić - także uciernienie, wcale nie monotonnesokolica pisze:Prześlicznie kolorowo! To właśnie jest jedyny powód, dla którego nie dziwię się, że te rośliny mogą być dla kogoś hoplem. Tyle barw, tak obfite kwitnienia! Szkoda, że to nie potrwa do końca sezonu (...)
- wcale się nie dziwię - też bym miała do takiej słabość.przemek_pc pisze: Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. amblypetala WR 295A (mam do niej duuuużą słabość
)
Czy konto PayPal ma to nie wiem, ale poprosił o przesłanie pieniędzy listem poleconym wartościowymczarny pisze:A powiedzcie mi jeszcze, jak z płatnością u Sibala, bo się na te nasiona szykuje. Ma konto paypal?