Witam po burzliwych dniach , u nas dopadało a wczoraj była wichura .Na szczęscie nic złego sie nie wydarzyło.
kanapl Irysy są cudowne i ten zapach ,az miło pracować w ogrodzie .
zwkwiat Zosieńko teraz króluja irysy ,niedługo liliowce potem czas na chryzantemy ,co prawda juz nie mogę sie doczekac ich kwitnienia bo mam też wiele nowości . Inkarwilla jest u mnie pierwszy raz na próbe pozostawie w gruncie .
ewa_tuli dziękuję .
Babciu ciesze się u mnie też kwitna , troszkę je deszcz i burze zmęczyły ale mają się niezle .
Teresko nie obawiaj się o inkarwillę, bez problemu zimuje.....moja już spędziła 4 zimy w gruncie , beż żadnego okrycia i wspaniale sobie rodzi
Iryski piękne, u mnie wczorajsze wietrzysko wszystkie wysokie wyłożyło...... a dzisiejsza ulewa dobiła
Agness u mnie też w większości leżą i dzisiejszy deszcz je całkowicie zmaltretował , czekam jeszcze na rozwinięcie morelowego mam nadzieje ,że deszcz nie popsuje kwiatów.W takim układzie bez obw zostawiam w gruncie bo jest sliczna .
Teraesko, ten ostatni jest cudny...
Pole chryzantemowe już wygląda ładnie, ale prawdziwy szał to bedzie kiedy wszystko zakwitnie
Żurawki oczywiście wspaniałe.Wdzę ze łyknęłas bakcyla zurawkowo-hostowego
Witaj Teresko
W jaką ziemie powinnam posadzić chryzantemy zeby mi tak ładnie kwitły jak u Ciebie? Lubią podłoże bardziej wilgotne czy suche? Pozdrawiam.
Od kilku dni wspaniał pogoda sprawiła ,że zaginęłam w ogrodzie mam nadzieję ,że tak pięknie będzie przez kilka dni .
mamafrania bakcyl połkniety i lista chciejstw wydłuzona Tez z utesknieniem czekam na pole chryzantemowe , mam nadzieje ,że aura będzie sprzyjała i doczekam sie wspaniałego łanu
AniaDS W tym roku dosżło więćej kolorków wiec myslę ,że powtórze jesienią za Toba Aniu ŁAŁ
Sylwio ja swoje mam w ziemi gliniastej zmieszanej z piaskiem i bornikiem na jesieni juz przygotowywuje sobie miejsca na nowe nasadzenia.Jak dociebie dotra posadz je ,podlewaj ogólnie one lebiej rosną w przepuszczalnej ziemi i podlewac normalnie jak pozostałe rosliny .
Moja kolkecja irysków sie powięskzyła o nowe odmiany nawet zapomniałam ,że takie mam .
Ilonko ten karmelowy ?jeśli tak to on robiony jest w cieniu w rzeczywistości ciut jasniejszy.
Córci rabata jest w produkcji ,na kazała posadzic chryzantemy , bo jej sadzonki sa za małe i ich nie widac oczywiście mieczyki tez tam są i jeżówki .