Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las

Post »

Aniu miła atmosferka u Ciebie i pieknie ;:63
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Aniu piękny ogród stworzyłaś i tworzysz. ;:138
Też przygotowujemy sobie gniazdko na wsi. Co do derenia to niekoniecznie muszą być dwa.
Dereń jadalny jest zazwyczaj obupłciowy. Czasami owocuje dopiero po 8 latach.
Musisz poczytać lekturę, jaki masz. Mamy na działce jeden i od lat pięknie owocuje. a zaczął w 6 roku.
M zbiera na nalewki, a poza tym jest bardzo śliczny krzew-drzewko. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kogra-Grazynko- czy z tymi gęsiami to prawda że zbliżają się do nas :?: :?: nich przylatują,nie mam nic przeciwko,a raczej jestem za tym,aby wiosna szybko przyszła :tan
maniusika-Janko--dziękuje za szczegółowe informacje :roll: ,spróbuje i ja tak zrobić ;:108

e-babcia-Jadziu dziękuję i zapraszam ;:196

maryla-56_56-Marylko--dziękuję za słowa uznania ;:milo mi ;:167 A z tym dereniem, to mnie nie pocieszyłaś :( tyle az trzeba czekac na owoce :?: :!: O ;:oj to kiedy ja napiję się naleweczki z własnych owoców, za 8 lat dopiero,ojoj ;:174
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

Witam Aniu :wit pieknie u Ciebie jak zawsze,ale ten kielichowiec mnie zaintrygował ;:108 .To krzew czy drzewo?żałuje,że już go nie masz ;:145 ,bo piekny. :wit
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 Hosty masz prześliczne ;:138
I pomyśleć, że kiedyś dawno temu kupiłam w torebeczkach w AUCHAN, całkiem nieświadomie hostę
sieboldiana 'Elegants'. Rośnie już u mnie jakieś 12 lat. Zdążyłam już nawet ją podzielić. :lol:
Ale bez bicia przyznaję, że nigdy nie zachwycałam się jej kwiatami. ;:131
Teraz widzę na Twoich zdjęciach, że mają niesamowity urok . ;:oj
:wit
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Aniu .Widać że twój ogród jest naprawdę twój i lubisz w nim pracować .Zazdroszczę ci,że możesz jeszcze planować i sadzić duże rośliny.Ja bidula muszę się mieścić w małych dziurkach które mi jeszcze zostały .Nie sadz więc za gęsto bo będziesz musiała rozglądać się za maczetą tak jak ja.Fajne masz funkie ,u mnie też parę jest .Zamówiłam teraz taką wielką Cesarzową ciekawa jestem jaka wyrośnie.Takiej funkii olbrzymki to jeszcze nie widziałam.U Ciebie ślicznie,będę zaglądać.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Masz przepiękny domek i śliczny ogród. Widzę, że masz dużo ciekawych host :) Ja nie mam tylu odmian.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny ;:196 ;:196
Ignis05-Krystynko -- dziękuję, za słowa uznania :wink: Hosta sieboldiana -Elegans- to piękna hosta mam ją u mnie rośnie trochę na słońcu.Aby utrzymać niebieski odcień powinna być posadzona w w pełnym cieniu. Masz ją 12 la ;:224 to już pewnie jest wielka i szeroka :D I kwiaty ma pachnące ;:167

agata9--dziękuję :wink: Kielichowiec to piękny krzew, o oryginalnych kwiatach ,ciemno- czerwonych :wink: Są kielichowce o kwiatach bardzie pachnących i mniej ,ale za to bardziej obficie kwitnących,ja miałam ten drugi, :Ale już sobie ponownie zamówiłam i znowu go będę miała :tan

ewa_rozalka --dziękuje za miłe słowa,tak ogród i rośliny ,to moje królestwo, :wink: Hosty to piękne roslinki ;:108 Ja niestety dużo ich posadziłam chyba za gęsto,jeszcze teraz nie przeszkadza ale za parę lat to i mi przyda się maczeta,i przesadzanie,, :| Zapraszam częściej,,,,,

[Iza]---dziękuję,domek to głownie dzieło mojego M,a ogród to moje,, :wink: .miło mi Ciebie gościć.,zapraszam jeszcze....
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Witaj Aniu :wit
Zachwyciłam się Twoimi hostami,są piękne! Musisz mieć dużo cienia (no,tak... Dębowy Las w tytule do czegoś zobowiązuje) skoro taką imponującą kolekcję zgromadziłaś. Ja niestety mam tylko kilka metrów cienistego zakątka i tam posadziłam hosty. Jesienią rozdzieliłam kępę biało-zielonej (niestety nie operuje jeszcze nazwami) i posadziłam ją w miejscu trochę bardziej słonecznym ,ciekawa jestem , czy sobie poradzi.
Pozdrawiam :wit
Serdecznie pozdrawiam Danuta
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Aniu czy masz HOSTA FUNKIA BIAŁA "WHITE FEATHER". U mnie rośnie już trzeci rok jest Marna i nie biała. Słyszała że trzeba sadzić ja w słońcu wtedy ma dopiero białe liście. Co o tym sadzisz? U mnie rośnie w półcieniu i żyznej glebie gdzie inne hosty są ładne.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dwostr-Danusiu--miło mi Cię gościć u siebie :wink: Owszem mam sporo tych host,Posadzone są pod domkiem wzdłuż ściany południowo-zachodniej i północno-wschodniej,nie mam za wiele cienia,Dębowy Las to nazwa zalewu,przy którym jest nasz działeczka :wink
zapraszam częściej,,,,,:

perdii-Gosiu --no cóż,mam hostę WHITE FEATHER,u mnie rośnie w nędznej ziemi, i jakoś daje rade,,, na pewno nie jest to hosta ,która lubi słońce,Pozostaw ja tam gdzie rośnie, tym bardziej ,że ma żyzną glebę. WHITE FEATHER jak tylko wychodzi z ziemi na początku wiosny ma białe liście ,potem one przebarwiają się na zielono,Czy oby na pewno masz WHITE FEATHER :?: :?: Ja tez parę kupiłam jako inne a okazały się zupełnie inne,niestety pomyłki się zdążają ;:108
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu popieram pomysł z zakupem kielichowca. Mamy go w swoim ogrodzie ale odmianę wonną- czy ona wonna to kwestia gustu-według mnie "pachnie" zgniłymi jabłkami. Kwitnie bardzo obficie ale kwiaty ma mniejsze niż u odm.plennej. Kwitnienie jest przez cały sezon. Przez pierwsze dwie zimy okrywaliśmy krzaczek a teraz daje sobie doskonale radę sam.
Widzę że lista zakupów przygotowana, u mnie też.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Aniu kupiłam te hostę pod taka nazwą, ale z Alle... więc jest to sprawa nierozwikłana czy to na pewno ta odmiana. Wiosna postaram sie zrobic zdjęcia. Wiesz jak to jest z rzetelnością sprzedających w tym serwisie aukcyjnym :( Spodziewać się można wszystkiego cytryniec chiński okazuje się zwykła kaliną :evil: za o wiele większe pieniądze
I teraz mam ogromna ochotę na kielichowca, ale kupię w szkółce ;:138 Już nawet z M wybraliśmy mu miejsce
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witaj Aniu :wit
Wpadłam z rewizytą i jeśli pozwolisz będę tu częściej zaglądac :D
Ładna działeczka,piękny domek iiii....hostusie które też kocham...
Po za tym łączy nas jeszcze fryzura...chociaż kolor mam inny :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu--witaj,coś cię ostatnio nie widziałam ,nie słyszałam, fajnie ,że opisujesz swój kielichowiec :wink: ,bo tak myślałam czy dobrze zrobiłam zamawiając ten plenny,bo ten wonny ponoć intensywniej pachnie,przynajmniej tak reklamują :shock: Mi zależy bardziej na obfitości tych oryginalnych kwiatów ;:108

perdii-Gosiu ---pomyłki się zdążają czy to w sklepie, czy na allegro,tak bywa, ja też coś wiem o tym,parę razy nie było to zgodne z nazwą ;:161 Ja kielichowca kupuję w szkółce i w Arboretum w Rogowie, i jeszcze inne roślinki tam,ale tez polecam Szkółkę roślin liściastych w Karpaczu- są tez na allegro, kupowałam tam hosty, tam nie było pomyłek,maja nie co drożej ale pewne ;:108 a kielichowiec wonny - Calycanthus floridus ma ponoć intensywniejszy zapach,ale patrz co napisała wyżej Jola a ten kielichowiec plenny-Calycanthus fertilis
, obficiej kwitnie i ma ciut większe kwiaty :wink: zapisałam sobie ich nazwy i je sprawdzałam czym się różnią ;:7

FRAGOLA-Grazio --miło mi Cię witać u mnie :wink: Oczywiście zapraszam częściej :) Dziękuję za słowa uznania,to fakt hostusie ;:167
a co do fryzurki ,to nie widze u Ciebie,mówisz takie same,, tylko kolor inny, to ;:333 a może i w podobnym wieku jesteśmy :?: :?: ;:218
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”