Ja tu wczoraj nie zajrzałam

nawet Banderas zdziwiony z deka

bo on czasem pyta jaka pogoda "u tych Twoich ogrodniczek"
...byłam na zabiegu i rehabilitantka namówiła mnie na ultra dźwieki i
coś tam coś tam... na łydkę, a nie na stopę na razie, i wszystko legalnie, skoro wykupiłam 10 zabiegów to 10-ty mam gratis

, po za tym odświeżam(y?) szufladę.Miałam tylko domalować tu i ówdzie a jak się wzięłam to wymazałam jedną ścianę kuchni i całe 2-pokoje, dziś "odgruzowuję" łazienkę i jeszcze jeden pokoik mi siedzi na sumieniu.Jak nic chyba sobie ścielę gniazdko w szufladzie

....co jo godom, co jo godom
Zajeta jestem bardzo więc wiejskie tęsknoty jak by ucichły
Nikt się nie interesuje moimi ogłoszeniami ani sprzedaż ani wynajęcie.Bandreas coraz gorzej z okiem, chyba psychicznie

jeszcze 6 dni...
Pati mnie się też podoba to określenie o spadnięciu z nocnika
Ja bardzo, bardzo długo miałam żal do mojej mamy do nie żyjącej mamy, nawet nad jej grobem nie znosiłam zbyt długo stać.Gdy odeszła grudniowego ranka w wieku 36-lat poczułam ulge i tą ulgą tez się gnębiłam kupę lat. Sny dręczyły mnie okrutne w których Ona żyła a ja nie byłam zachwycona tym ze Ona znowu jest.Te sny opuściły mnie dopiero po śmierci mojej Babci.Do dziś boję sie głebiej zastanawiać nad moim dzieciństwem, nie kochanego dziecka i nikt nie jest mi w stanie wytłumaczyć że "ona na pewno na swój sposób kochała cie".
Moja mama była chora na SM.Do 4-ego roku życia wychowywała mnie Babcia, potem mama zabrała mnie do człowieka któremu mówiłam "tatuś".Odszedł od niej więc zostałyśmy same z jej chorobą z moim dzieciństwem, którego praktycznie w ogóle nie miałam, od 9-ego roku życia
musiałam wydorośleć.Potem troche wyręczyła mnie Babcia, u niej na wsi zamieszkałyśmy, ja się kształciłam....
Czy dałam moim dzieciom dość czułości,też mam wyrzuty, szczególnie ostatnio się nasilily gdy przez kilka tygodni ataków choroby Eli "przetrawiłam" całe moje macierzyństwo..."bycia" matką....i ...???
No to się roztkliwiłam

a teraz idę do roboty.....
Piękne szufladowe słońce na niebie.Jest dobrze