Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

Mnie się najbardziej podobały kamienie z wodą :D Kule-z wodą czy bez-pasują pewnie do wszystkich ogrodów.
Pogoda bardzo przyjemna, może wreszcie wszystko zacznie iść ku lepszemu :D Słońce bardzo dobrze robi na przygnębienie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, tu nie o miejsce chodzi ale o odpowiednio przygotowany teren. Nie postawie przecież ładnej fontanny między chwastami, albo w dołku gdzie zbiera się deszczówka lub woda z roztopów na wiosnę :wink: Za to Ty masz już wszędzie taki porządek, że tylko wybierać i kupować... takie dodatki idealnie wpasują się w Twój ogrodowy krajobraz :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, jasne, masz rację - teren trzeba przygotować, bo te dodatki są jednak eleganckie. Dlatego nie chciałam robić nerwowych ruchów i sama się dziwię własnemu rozsądkowi...
Ewciu, ja też lubię kamienie z wodą i kule granitowe... były jeszcze piękne w kolorze między zgaszonym bordo a czekoladą - coś cudnego ;:167 Cieszę się, że i u Ciebie słońce!

Wracamy na ziemię... kilka widoków z mojego poletka :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, bardzo mi się podoba miskant żyrafa u Ciebie, możesz mi zdradzić ile sadzonek masz tam posadzonych?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Nacieszyłam oko, nie powiem ;:333
Chopin, moja nowa miłość normalnie :)
A bladoróżowe to Ketmia?

Oko fotografa- bezbłędne ;:180
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Justynko, ja też uwielbiam tę trawę! Posadziłam tam w kwietniu tego roku tylko trzy małe sadzonki :) Efekt jest fantastyczny moim zdaniem...
Magdo, Chopin to moja wielka duma.... wyrósł niesamowicie, jest zdrowy i rodzi wytworne, piękne kwiaty... Dobrze dojrzałaś hibiscusa bylinowego :) Dziękuję za miłe słowo!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, a myślałaś o jakiejś kamiennej ozdobie w okolicach murku? Tak sobie patrzę na foty ogrodu i próbuję wyobrazić sobie u Ciebie takie ozdoby.. ;:170 Kamienne donice byłyby cudne na tarasie lub na schodach.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas jest tylko Zebra i się zastanawiam czy też taka wysoka urośnie... ;:224
x-ag-a
---

Post »

Justynko, masz na myśli Zebrinus? On dorasta mniej więcej do 2m wysokości... u mnie np rośnie przy oczku wodnym, w półcieniu, w pobliżu brzóz i aż tak dorodny nie jest... Giraffe daje dużo lepszy efekt :)
Kasiu, o kamiennych dodatkach myślę właśnie w okolicy tarasu, wejścia do domu, wejścia ogrodu (między bukszpanami, trawami i różami) i przy murku właśnie... można też gdzieniegdzie między krzewami postawić prosty postument z otworem na donicę i wsadzić bakopę czy inną zwisającą roślinę... myślę bardzo intensywnie :) a Ty co byś widziała?
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to szukam żyrafy. Chcę zasłonić troszkę taras i bardzo mi się ona spodobała...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ale fajne Agus te donice i kamcory w glonach..... ;:224 a Ty taka twarda byłas nieugieta przy przecenie, no no podziwiam Cie ,skąd tyle siły wziełaś :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Takie rzeźby za mną chodzą już od pewnego czasu, tylko ich cena mnie zbija z nóg :roll: .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Różyce ...och , jak pięknie Ci kwitną , a zwłaszcza moja ulubiona Aspirynka ;:138 .
Do Twojego ogrodu sądzę , że kule - te trzy obok siebie , z których wypływa źródełko tryskającej wody- i ściana z czarnego kamienia , po którym spływa , jak po tafli woda , to jest to , co widzę w Twoim ogrodzie ;:108 . Rzygacz też fajny , ale pod wszystko , z rozmysłem trzeba miejsce odpowiednio zaaranżować . Wierzę , że staniesz na wysokości zadania , jakie sobie postawiłaś i ...wybierzesz coś odpowiedniego ;:196 .
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

jej ja nawet nie wiedziałam że ta pasiasta trawa jest taka ogromna jak urośnie wow ;:oj a wrzosy cudne i zazdroszczę tych ogromnych drzew w ogrodzie pięknie wyglądają te brzozy ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

aguniada pisze:b]Kasiu[/b], o kamiennych dodatkach myślę właśnie w okolicy tarasu, wejścia do domu, wejścia ogrodu (między bukszpanami, trawami i różami) i przy murku właśnie... można też gdzieniegdzie między krzewami postawić prosty postument z otworem na donicę i wsadzić bakopę czy inną zwisającą roślinę... myślę bardzo intensywnie :) a Ty co byś widziała?
Przy murku widziałabym jakiś większy element - donicę, albo jakiś ciekawy kształt? Postument z donicą na jednoroczne to rewelacyjny pomysł - kwestia usytuowania..może na jednej z rabat różanych, np. na tej z różami w kolorze purpury? To byłby ciekawy akcent optyczny, nie sądzisz? Skrzynie, które masz na tarasie mogłabyś wykorzystać np. w okolicy domku ogrodnika, na pnącza i jednoroczne, jeśli już Ci się opatrzyły, a na tarasie pójść w kamienne.. ;:173 Idealnie pasowałyby do kostki, którą masz wyłożony taras i wejście do domu. Pomiędzy kulkami buszkpanowymi na froncie mogłyby np. zawieruszyć się kule granitowe...Jestem pewna, że wymyślisz coś ekstra ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”