Ula cudne zdjęcia a ja nie mam ostróżki w zeszłym roku miałam jednoroczne tylko ale były byle jakie wątłe jakieś... w realu działeczka jest jak cukiereczek ...
Tadziu wierz mi, jeśli chodzi o nadążanie z obróbką....................wystarczy mi warzywniaka aż nadto. Ledwo obrabiam kwietniki i warzywniak. Musiałbyś sam zobaczyć, dziś udało mi się dokończyć względnie tunel, całkowicie by był ład gdyby nie rosnące tam już spora botwinka, oraz marchew i cebula. Oczywiście plus pomidory i kilka ogórków. Potem plewiłam oba obrzeża głównej alejki prowadzącej do furtki. I na koniec dnia byłam wykończona.
Misiu poczekaj, być może uda się z ostróżek pobrać sadzonki.
Ulko, ale dałaś pokaz róż .
Jednak u ciebie czerwiec jakby szybciej działał. na wiele z tych kwiatów, które pokazałaś, muszę jeszcze czekać.
Odpocznij czasem
Może u mnie i bywa cieplej, działeczka wystawiona jest na stronę najmocniej nasłonecznioną. Inna rzecz że przy kilkudziesięciu różach nazbiera się trochę kwitnień. Ogólnie mam dużo więcej kwiatów niż zastałam, exwłaściciel stawiał tradycyjnie bardziej na megawarzywniak.
Odpoczywam:) dziś byłam na spotkaniu w Lublinie a od powrotu siedzę z Wami.
Jutro postaram się dokończyć plewienie mini zaległości przy tunelu i w pobliżu kompostu i w sumie będę pilnować by na czyste póki co rabaty chwasty nie wlazły za bardzo.
Przypadkiem, spacerując oto w takim stroju - natknęłam się na coś co mnie urzekło wewnątrz zdawałoby się dużego budynku, Centrum Kultury.
Ciekawe rozwiązanie ogrodowe, oczywiście coś w tym stylu chciałam mieć u siebie. Znalazłam proste prościutkie rozwiązanie. Wiszący fotek który na dobrą sprawę można zrobić samemu
Także podwieszane - pojemniki z roślinami, naprawdę jak się przyjrzeć................. a do tego kloniki itp posadzone - w wielkich beczkach