Jureczku miło mi, że zaglądasz do mnie. Rzeknij słówko, a dzielżan i do Ciebie na wiosnę trafi. Muszę rdzawy mocno ograniczyć. Bardzo się rozrósł i zabiera światło innym roślinkom.
Lideczko naciskaj
Jurka, aby jak najprędzej przysłał tira do Ciebie
Stasieńko ketmia południowa, to roślina jednoroczna. Dalie i u mnie przekwitają, bo zbyt wcześnie wysadziłam je do gruntu. Część z nich na jesień trafi na kompost. Zostawię tylko kilka karp.
Te niby słoneczniczki, to sanwitalia (roślina jednoroczna). Jestem nią zachwycona. Kwiatuszki ma wielkości 2 złoty. Pięknie się płoży. Ma około 20-30 cm wysokości. Tworzy u mnie na jednej z rabat obwódkę.
Duże kępy kwiatów to moje marzenie do zrealizowania. Na razie z tym krucho.
Aguś ja również lubię dalie, ale tak jak już pisałam wyżej, muszę pożegnać się z niektórymi. Nie mam miejsca na przechowywanie ich. Cieszę się, że masz rdzawy dzielżan. Będzie zdobił Twój ogród do późnej jesieni. Rośnie bardzo szybko i wysoko. U mnie ma około 2 metrów.
Grażynko cieszę się, że zajrzałaś do mnie. Przepis na ciasto jest łatwy w wykonaniu. Polecam.
Moje kwiatuszki przy Twoich przecudnych kolekcjach liliowców, lilii, róż to takie mizerotki. Ale cieszę się, że rosną i zdobią rabatki.
Igorku mi też udzieliła się "choroba żurawkowa". W Brico kupiłam 3 sztuki, na hali targowej również 3 sztuki. A teraz czekam Rol-szansę. Pewnie za wiele nie kupię, ale chociaż popatrzę.