@ Konwalia ? Nie no, ja szaleństwa zacząłem... w czerwcu 2012 (bo w czerwcu zawsze ma miejsce posezonowa wyprzedaż u Thompsona i Morgana ? i wszystkie nasiona są za pół ceny)... Teraz to już raczej je dokańczam... Już naprawdę niewiele zostało mi do dokupienia... Głównie cebule do nasadzeń wiosennych i parę nasion, których nie udało się zdobyć wcześniej.
A asarina rzeczywiście jest kapryśna z kiełkowaniem... Za to potem nic się jej nie ima. Nawet mróz.
@ Lukrecja ? Widzę, że jest na tym forum braci lubiącej metal więcej niż tylko ja i Konwalia. Dobrze, dobrze, niezmiernie mnie to cieszy, jak na metala przystało. Sepultura była jednym z pierwszych metalowych zespołów, jakie w ogóle odkryłem, tak więc darzę ją szczególnym sentymentem... Nawiasem ? mam znajomego brazylijskiego zakonnika, który jest wielkim fanem tego zespołu, hihihi...
@ Rewi ? Rammstein jest bodaj jedynym niemieckim zespołem, którego regularnie słucham (no, jest jeszcze Kreator, ale ich słucham już mniej regularnie... no i oczywiście Helloween ? kolejna grupa, dzięki której moja miłość do metalu się rozwinęła ? ale obecnie moje gusta podryfowały w innym kierunku i power metal niespecjalnie mi podchodzi).... Nawiasem ? zastanawiam się, jak to jest, że niektóre kraje dosłownie zalewają świat wspaniałymi metalowymi zespołami (w tym takie małe jak pięciomilionowa Norwegia czy niespełna dziesięciomilionowa Szwecja), a u innych metalowych grup na wysokim poziomie niemalże nie ma (przykładowo osobiście nie znam ani jednego hiszpańskiego metalowego zespołu ? a Hiszpania to przecież czterdzieści siedem milionów ludzi)...
Pozdrawiam!
LOKI (wielbiciel cięższych klimatów ? głównie melodic black metal i melodic death metal, ale także thrash metal czy industrial metal)