Ogród Danusi cz. 2
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Danusi cz. 2
Mam nadzieję , kupiłam je w ubiegłym roku pod koniec lata , jesienią wstawiłam do domu , kwitły do końca listopada.Troszkę biedne były zimą ,wiosną jakoś nie chciały ruszyć , teraz zaczynają wyglądać przyzwoicie .
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Na pewno odżyją. Twój ogród pokazuje, że masz rękę do roślin 

- Tacca
- Kontakt:
Ewuś z ta ręką to tak jak u wszystkich , jedne rzeczy wychodzą same z siebie , po prostu rośnie i tyle a inne ani rusz , chociaż takie proste. Przykład z moimi balkonowymi , mam trzy skrzynki, M zawsze naciskał żeby były więc były ale kwiatki nie miały się w nich najlepiej . w tym roku podjęłam decyzję , ściągamy skrzynki bo nie będę taszczyła wody w konewce, M stanął okoniem i zadeklarował że osobiście będzie podlewał , byłam pewna że po tygodniu wymięknie i niespodziankę mi zgotował . Nigdy nie miałam w skrzynkach takich ładnych zdrowych roślinek . Ja albo przesuszyłam albo przelałam . M spisał się na medal , ale nigdy nie podlewa przy mnie , pytam kiedyś dlaczego , a on na to żebym nie kazała mu czasem pielić rabat bo na pewno się nie zgodzi.I tak przez wszystkie lata ukrywał swoje talenty.
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Danusiu jak tam po wczorajszej nawałnicy , strat u Ciebie nie ma
. Ja dawno takiej burzy nie widziałam ogród przelany , chociaż trawa odżyje 
Kochana ciemiernik kwitnie ten od Ciebie

Kochana ciemiernik kwitnie ten od Ciebie

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Oj jak bym chciała,żeby mój M chcociaż milimetrowo zainteresowała się ogrodem,a tu nawet w walce z kretem jestem sama.
- Tacca
- Kontakt:
Edytko ja mieszkam na lewobrzeżu , pracuję na prawobrzeżu . Wczoraj tak podle się czułam że o 14 wyszłam z pracy i w domu czekałam na burze , zaduch był niesamowity a burzy nie było widać tylko od 17 grzmoty słyszałam. Lać zaczęło w nocy ale poza tym było spokojnie . O tym co wczoraj działo się na prawej stronie Szczecina dowiedziałam się dziś rano w pracy , przeżycia druga zmiana miała ekstremalne . Jeszcze rano ekipa sprzątająca usuwała wodę ze sklepu.
Ja za to mam pięknie podlany ogród .Tylko trawy M nie zdążył skosić,a dziś znów padało.
Małgosiu mój M dopiero po mojej operacji ujawnił swoje głęboko skrywane talenty i okazuje się że ma ich całkiem nie mało . Szkoda że wcześniej nie zauważyłam jaki skarb mam w domu.Jeszcze w listopadzie próbował mi wmówić że nastawienie zmywarki jest zbyt skomplikowane .Teraz dla odmiany ma odchylenie w drugą stronę , we wszystkim by mnie wyręczał , wreszcie mam troszkę czasu na to co lubię i nawet nie mam wyrzutów sumienia , chętnie ustępuję pola . Mam nadzieję że mu tak zostanie .
Cieszę się bardzo że Ciemiernik zakwitł , u mnie nigdy jeszcze nie powtarzał kwitnienia , biały owszem , różowy nigdy.
Ja za to mam pięknie podlany ogród .Tylko trawy M nie zdążył skosić,a dziś znów padało.
Małgosiu mój M dopiero po mojej operacji ujawnił swoje głęboko skrywane talenty i okazuje się że ma ich całkiem nie mało . Szkoda że wcześniej nie zauważyłam jaki skarb mam w domu.Jeszcze w listopadzie próbował mi wmówić że nastawienie zmywarki jest zbyt skomplikowane .Teraz dla odmiany ma odchylenie w drugą stronę , we wszystkim by mnie wyręczał , wreszcie mam troszkę czasu na to co lubię i nawet nie mam wyrzutów sumienia , chętnie ustępuję pola . Mam nadzieję że mu tak zostanie .
Cieszę się bardzo że Ciemiernik zakwitł , u mnie nigdy jeszcze nie powtarzał kwitnienia , biały owszem , różowy nigdy.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu prześliczne masz pelargonie, wyglądają jak kwiatowa firanka
Dorodne i pełne kwiatów 

- Tacca
- Kontakt:
Agnieszko w pelargoniach od szyby siedzą pomidory koktajlowe.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Danusiu, jak tam u Ciebie po burzach i ulewie z gradem?, ja akurat w pracy byłam, ale aż filmik nagrałam, siwo strasznie, grad jak bób wielkością, a woda płynęła po ulicach jak rzeka, tak na Kruczej było, na działeczkę szybko po pracy poleciałam, na szczęście nie wygląda tak źle 

- Tacca
- Kontakt:
Iwonko , jak lało byłam w pracy, na lewobrzeżu tym razem padało ale spokojnie, jak wróciłam do domu to pod malinami miałam biało, grad leżał tam do wieczora. Hortensja trochę podziurawiona a tak poza ty jako tako.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Piękne rzeczy pokazujesz Danusiu

Juka piękna i świetne źródełko. Ciągle mam go w planach, ale się odwleka i odwleka...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Tacca
- Kontakt:
Helenko kiedyś zrealizujesz wszystkie plany, będzie i źródełko. Przy twoim tempie to pewnie niedługo.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu jak zwykle pięknie u Ciebie ,już tu coś dawno nie byłam ale nic nie straciłam bo więcej piękności miałam do oglądania 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...