Chrapkowe doniczki cz. II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chrapkowe doniczki cz. II

Post »

Pewnie że ruszą wiosną do życia ;:108 ..te fiołki ...może nawet dendrobium się zmobilizuje :D.
Moje mają listki takie jaśniutko zielone, ale kupowałam maleńkie sadzoneczki, więc czekam aż zmężnieją ;:204, wiosenne słonko powinno pomóc ;:108 .
Hibiscusa tez zapragnęłam...oczywiście po lekturze FO :D , tyle się fotek naoglądałam, że jak w Kaufie były to jednego sobie do koszyczka wrzuciłam...a co tam. To był dobry wybór...okazało sie że mam dwa kolory w jednej doniczce...zresztą jak znajdziesz czas to możesz u mnie rzucić okiem ;:170 .
Emka podejdź sprytnie...obiecaj jakąś nagrodę w konkursie ;:306 , albo chociaż oklaski forumków... i pokaż nam te Jego owadożerki ;:108
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Podczas Twojej obecności u mnie ja rozgościłam się u Ciebie. A M pewnie nie będzie miał buntów aby na Fo jjego roślinki pokazać, bo jest czym się chwalić a M jest usatysfakcjonowany ze swej kolekcji.
A Dendrubium nie ożyje -całkiem kaput, dawno "zutylizowany".
Twojego Hibiscusa widziałam-pikny :)
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

No to się poodwiedzałyśmy ;:4 .
Mąż kochający roślinki to ideał...jakżesz ja bym chciała, żeby mój lubił cokolwiek zielonego poza rukolą do sałatki... ;:306
No to teraz Basiu aparat w dłonie i wolnej chwili obcykaj wszystko co tam zgromadził... :uszy .
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu zgodnie z obietnicą fotki-najpierw kwietniki-straszydła. Obecnie są w stanie odstraszania :) To wszystko żółte i brązoweowe to oczywiście rdza :evil:

Obrazek

A teraz Monstera-sadzoneczka która rok temu przyjechała od Socurka-dokładnie 3 grudnia :)

Obrazek

Obrazek

Minął rok. Monsterka dzisiaj: :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Basiu :wit
jestem w trakcie wizyty u Ciebie ale widzę że to tak szybko ta wizyta się nie skończy,
ogrom cudaśnych roślinek,czym więcej oglądam tym większe są zachcianki,idę dalej ;:65
;:167
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Renatko u mnie, cieszę się, że Ci się podoba. W pierwszym wątku jest więcej roślinek ponieważ po powrocie do pracy nie miałam już czasu na Fo a i roślinki zaniedbałam-przyznaję szczerze. Planuję wziąć się w garść :)
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Do pierwszej części jadę samochodem :;230
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam, zapraszam :) Wszelkie środki transportu dopuszczalne :)
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Monsterka się odwdzięczyła za troskę...piękne, dziurawe listki pokazała ;:108
Kwietniki z tego co widzę...lekkiego odświeżenia potrzebują...i będą jak nowe, a nawet ładniejsze ;:215
Nie zapomniałam o fotkach mężowskich, obiecanych owadojadów ;:224 , pamiętliwa jezdem ;:306
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kwietniki może i w chwili obecnej straszą ale ja dostrzegam w nich potencjał- wyszyszczenie, trochę farby trochę serca i będą jak nowe. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Monstera naprawdę pokazała że pasuje do swojej nazwy urosła monstrualnie ;:oj
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ooo, ja też mam takich kwietników kilka ;:224 M. już się nauczył, że nie ma co kupować małych puszek z farbą, bo za często musiał biegać do sklepu :lol:
ładniutka monsterka, pokazuje, że już musisz szukać jej przestronnego miejsca ;:172
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Basiu, ja to w ogóle cię podziwiam, ze masz czas na cokolwiek, z FO i doniczkowcami na czele. Przecież taki roczny brzdąc jest niezmiernie absorbujący, a i starsze dzieci nadal potrzebują wiele uwagi.
Widać jednak choćby po samej monsterze, że masz talent do uprawy roślin, a ja nie mogę się doczekać fotki zielistki. Bardzo się cieszę, że daje radę w przeciwieństwie do mojej, choć moja była dosadzona do filodendrona u teścia w pokoju (w ramach oszczędności miejsca na kwietniku) i chyba to ją załatwiło. Najwyraźniej ten pokój nie służy kwiatom, bo już kilka mi tam padło. A może po prostu ja podświadomie staram się spędzać w tym pokoju jak najmniej czasu i stojące tam rosliny po prostu zaniedbuję. :roll:
Kwietniki faktycznie urodą nie grzeszą, ale po odrdzewieniu i pomalowaniu na pewno będą ci dobrze służyć. Nie boisz się, że maluch wywróci taki kwietnik? ;:131
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie.
Jagódko dzieci to nie małpki, wiedzą, że nie wszędzie można włazić. Jeśli kwietnik będzie stał pod ścianą to nawet ich nie zainteresuje. Jakoś dwie starsze córy nie miały problemów z demolowaniem domu, liczę więc, że i najmłodsza pociecha takowych problemów nie będzie stwarzała. Uważam, że dzieci powinny wiedzieć co wolno a czego nie i od maleńkości się je uczy, że pewnych rzeczy nie wolno. Poza tym kwietniki są stabilne, niełatwo je przewrócić. Zielistke pokażę, choć niewiele się zmieniła. chyba w marcu trochę ją okroję z nieładnych liści i zobaczymy co z tego będzie. Tymczasem dziś inna Zielistka i jeden z odnowionych kwietników. Szału nie ma ale wygląda o wiele lepiej niż nakryty wiecznie poplamioną serwetą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elu dziękuję za optymizm i słowa otuchy :)
Sylwio-witaj :) Rozumiem, że mogę wpaść do Ciebie i popodziwiać efekty odnawiania kwietników?
Trzynastko-witaj ponownie :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jak to szału nie ma? ;:14 Kwietnik wygląda ślicznie ;:138 Gdybym taki spotkała kupiłabym bez wahania. ;:108
A i zielistka prezentuje się na nim pięknie. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”