Moje początki hodowli storczyków...

Zablokowany
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje początki hodowli storczyków...

Post »

Udanego wyjazdu Arek, pogody przede wszystkim ;:333 Ni i może przywieziesz jakąś storczykową pamiątkę na forum :wink:
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milych wakacji i czekamy na ciag dalszy :D ;:304
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Również życzę udanych, spokojnych i pogodnych wakacji :D
;:215
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Areczku, dobrej pogody, miłego towarzystwa, dużo wrażeń i tysiąca storczyków na wakacyjnej trasie
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Arku udanych wakacji i słonecznej pogody ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Arku ooo jak Ci zazdroszczę słodkiego lenistwa! :lol:
actus pisze:A powiedz Aniu Twoja penelopa 3 wypuszcza przyrosty z podloza czy ze starej psb?Moja wypuszcza ze starych psb i zastanawiam sie czy to normalne?
Kasia, dopiero teraz zobaczyłam Twój wpis ;:131 Pytasz o Penelopę czy o Nelly? Jedna i druga wypuszcza ze starych pseudobulw, na jeden przyrost się niechcący natknęłam bo właśnie odsłoniłam listek :D Raczej nie ma przyrostów "z podłoża".. zawsze są z pseudobulw, tylko czasem mogą wychodzić głęboko i muszą się przebić przez korę, co daje wrażenie, że pojawiły się znikąd ;)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wielbiciele strorczyków którzy mają w swojej okolicy BricoMarche w dniach 21-24 czerwca sa tam dni storczyka ,będzie mozna kupic sporo róznych rarytasików
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

bnoszzz kurde, a u mnie je zlikwidowali :evil: zostało tylko intermarche, ale i tak zerknę ;:108
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Miłych wakacji i oby Ci się udało jakąś ładną zieloną pamiątkę przywieźć ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witam Was Wszystkich bardzo bardzo serdecznie po powrocie z dwutygodniowych wakacji na Riwierze Makarskiej u podnóża Gór Dynarskich w Chorwacji.
Dzięki Wam -bo życzyliście mi udanych wakacji,spędziłem dwa wspaniałe i niezapomniane tygodnie nad przepięknym Adriatykiem.
Netu na kwaterach prywatnych nie było-dysponowali nim jedynie gospodarze i można było co prawda korzystać z niego w kafejkach i restauracjach ale wiązało się to z dodatkowymi wydatkami a poza tym warunki do produkowania się na naszym Forum raczej niekorzystne-bynajmniej dla mnie.
Pogoda wspaniała,widoki zapierające dech w piersi.Tym z Was,którzy jeszcze nie byli na wypoczynku w Chorwacji gorąco ją polecam.
Przepiękne krajobrazy,ciepłe morze,wycieczki do ciekawych miejsc,zaś do obejrzenia z nich zdjęć zapraszam przy okazji do mojego trzeciego wątku.
Raz jeszcze bardzo Wam dziękuję za miłe słowa i życzenia miłych wakacji.Jesteście dla mnie wspaniałymi Przyjaciółmi o jakich trudno gdziekolwiek a z takich Przyjaciół jakimi jesteście słynąć może tylko i wyłącznie nasze Forum.
Życzę Wam dużo dobrego i równie udanych wakacji jak moje i naszej dalszej sympatycznej i owocnej współpracy.
Pozdrawiam Was Wszystkich serdecznie.
Prawdopodobnie będziecie jednak nieco zawiedzeni,gdyż niestety nie przywiozłem z nad Adriatyku nawet miniaturowego storczyka.
Przemierzyłem prawie jego całe wybrzeże wypatrując między innymi storczyki i nie wypatrzyłem.Owszem było ich zatrzęsienie w Bośni i Hercegowinie pod figurą Królowej Pokoju w kościele pod wezwaniem Św.Jakuba Apostoła w Medugorje,których zdjęcia prezentuję poniżej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po powrocie w domu okazało się ku mojemu wielkiemu zdziwieniu,że mimo poniesionych strat w kolekcji roślin storczykom o dziwo nic złego się nie przytrafiło-z jednym wyjątkiem,mimo ich przelewania przez domowników a wprost przeciwnie,czekała na mnie miła niespodzianka bo zakwitł ponownie mój cytrynek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tym jednym wyjątkiem jest storczyk pomarańczowy,którego młode odbicie pędu wraz z dojrzałymi już pąkami kwiatowymi któryś z domowników zahaczył firanką i nadłamał.Zabezpieczenie poloplastem nic dało,bo pąki wraz z pędem uschły.
Ku mojej radości w trakcie oględzin storczyka zauważyłem nowy młody pęd kwiatowy wyrastający z pomiędzy liści u jego podstawy:

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

:wit Siemanko, fajnie Cię cytrynowy przywitał :wink:
Faktycznie, zacnie się prezentują te storczyki w kaplicy, widok kusi, no ale... buchnąć z kościoła, raczej nie wypada :;230
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - a propos złamanego pędu.
Cytrynek jednak musi Cię lubić, skoro tak Cię przywitał. Na fotce z Medugorje wypatrzyłam dwa cudeńka. Jeden bordowy z lila-różową lamówką, słabo widoczny w lewym dolnym rogu, i centralnie - różowy z białą warżką i bordowym noskiem ;:167 Gdybyś nie napisał, że one w kościele stoją, pomyślałabym, że Twoje ;:306

Areczku, miło czytać, że wypoczynek udany. Szkoda tylko, że pewnie zaraz powrót do pracy... Ja na szczęście przed urlopem. Odpoczywam cały sierpień ;:215
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Arku.. grzeszę w myślach bo pokradłabym te storczyki z kaplicy ;:131 Ciekawe co robią z przekwitniętymi ;:oj Fajnie, że wróciłeś zadowolony, bo o to chodziło ;:333 Piszesz, ze pomimo strat w roślinach, storczyki się nie poddały.. to chyba potwierdza jak wytrwałymi są kompanami i ile w nich silnej woli życia ;) Żółtek fantastyczny, odkąd u mnie rozkwitł podobny, co rusz spotykam je tutaj na forum u kogoś ;:306
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Hej Areczku :D .Pewnie boli troche ,ze juz koniec tego dobrego?Pamietam jak sie balam o moje storcze jak bylam ostatnio w domu przez 16 dni.Jak Ania napisala sa nie do zdarcia ,czego przyklad mozemy zobaczyc na Twoich stronach :D .Piekne powitanie kwitnienie zoltaska ,bez watpienia ;:138 .Pierwszy raz widze storczyki w takiej ilosci w kaplicy ;:oj .Jednak ja nie jestem taka grzesznica jak Dufin i nawet na mysl mi nie przyszlo ,zeby jednego buchnac :roll: ;:306 .Milo Cie znowu widziec :uszy
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Piękna wystawa w kościele ;:oj U mnie też ostatnio ksiądz ołtarz przyozdobił storczykami... To tak jak zawsze stoję przy winklu to teraz poszłam do drugiej ławki lepiej się przyjrzeć ;:204 ;:306 I miał jednego Pelorica, którego chętnie bym przyjęła. A co oni później robią z tymi kwiatami to nie wiem ;:185
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”