Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Mariolu mam nadzieję, ze sprawdzą się Twoje słowa i karpy pięknie się przechowają i porosną :D Jak będą zbyt duże, to będę się dzielić, bo niestety wiele miejsca jak wiesz nie mam :roll: :lol: I masz racje z tymi przeszkadzajkami.....w tym roku ogrom wszelakiego paskudztwa ostrzącego ząbki na naszych roślinkach.....przed chwilą zielone lichy wszystko mi objadały....a teraz róże aż się ruszają od tabunów skoczka :roll:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, wszystkie kwiaty piękne ale hortensje ;:167 no przepadłam w tych fotkach z nimi w roli głównej :D
Szkoda że mam tak mały ogród i więcej nie pomieszczę tych pięknych krzewów :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tej jesieni skoczków, mączlików wszędzie dostatek.
na szczęście wiele życia im już nie zostało.
A wiosną tablice lepne się wywiesi i będzie dobrze. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś przepiękne dalie ja za Twoim przykładem też posieję...czy one u Ciebie są na słońcu czy w pół cieniu... :?:
...mam nadzieję że Gabrysia czuje się lepiej... :)
..a zdjęcia romantyczne... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

faktycznie, nawet się nie spodziewałem, że tyle tych mączlików - nigdy ich u mnie nie było, a dzisiaj robiąc trochę na rabatach przy dotknięciu roślin mączliki unosiły sie w powietrze ...
Rysiek
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kochana Aguniu-jak się trzymacie? ;:196 trzymam kciuki , zdrówka ;:167 i słoneczka ;:3
piękna jesień w tym roku i spacerki wskazane-pozdrawiam rodzinnie :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Wspaniale przebarwiają się hortensję aż sobie do nich powzdycham :D I różyczki i dalie same ślicznotki i jak pięknie obfocone :P
Zdrówka życzę córci i ;:3
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

dobra, a ja jeszcze o daliach, karpy włożę do worka i do piwnicy, ale jaka musi być temp. chyba dodatnia?
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga szkoda że nie będzie Cię w Łęcznej bo myślałam że się poznamy .Planuję spotkanie u siebie już niestety w przyszłym roku i mam nadzieję że uda Ci się przyjechać.
Hortensje masz piękne. Ja do ogrodowych nie mam siły mimo okrywania przemarzają, stosowałam już różne przykrycia, a może się nie lubimy. Bukietówki są łatwiejsze ale miłością do nich zapałałam dopiero w tym roku i zakupy niestety poczynię dopiero w przyszłym sezonie bo teraz za mocno przyszalałam.
Mam nadzieję że córcia czuje się lepiej- dużo zdrówka dla niej.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ja też narzekam na mikre rozmiary ogrodu 8-) :lol: i z powodu hortensji i innych roślinek, które mogą pozostać tylko w sferze marzeń 8-) :lol:

Grażynko nigdy nie wywieszałam tabliczek lepowych, ale tego paskudztwa jest jakoś z roku na rok więcej.....że trzeba będzie o tym pomyśleć......W tym roku to prawdziwe plagi, nie pamiętam , żeby wcześniej było tyle robactwa , mrówek , ślimaków :roll: .....jedynie jakoś mszyce odpuściły w tym sezonie....z nimi był naprawdę spokój ....

Misiudziękuję za troskę ;:196 , dziś wieczorem czekam na lekarza i niestety będzie kolejna seria zastrzyków :roll:
Dalie najpiękniejsze są w słoneczku, wtedy pokazują pełnię swej urody :D

Ryśku, u mnie mączlików na szczęście nie ma.....ale jest cała masa skoczka różanego....też paskudztwo....

Aguś kochana jesteś dziękuję ;:196
Jesień jest bajeczna, dziś byłam w Lublinie z Olą u lek. i jak jechaliśmy to mało się nie rozpłynęłam z zachwytu tak bajecznie jest.....to dla mnie najpiękniejszy czas w roku. Mimo, ze bardzo kocham wiosnę, lato....to taka wczesna jesień, kiedy jest cudowne ciepełko i drzewa przywdziewają złoto i purpurę najbardziej działa na moje zmysły.....Uwielbiam te widoki.....te niesamowite aleje drzew przy szosach, tak niesamowicie wyzłocone, te przejścia kolorów.....tylko chwytać za pędzel lub aparat......nie mogłam przeboleć, ze nie wzięłam ze sobą aparatu :roll: :lol: Niektóre miejsca były wprost baśniowe.....

Beatko dziękuję ;:196
Hortensje są faktycznie niesamowite......tej wiosny przesadzane, a i w przyszłym roku niestety znów czeka je przesadzenie :roll: :lol: Bo ponownie zmieniła mi się koncepcja rabaty pod tarasem :;230

Kropeczko.... no nie może być mrozu, ale nie może być też zbyt ciepło, żeby nie wyschły... ani żeby nie zaczęły zimą rosnać .....

Joluś dziękuję, troszkę lepiej jest, ale do wyzdrowienia jeszcze daleko,i od jutra będzie kolejna porcja zastrzyków :?
Ja też naprawdę bardzo żałuję, że nie mogę pojechać, bardzo bym chciała się z Wami spotkać .....ale mam nadzieję, ze będzie jeszcze nie jedna okazja . Może właśnie u Ciebie ;:196 Możesz mi zdradzić na Pw skąd jesteś :?:
U mnie na szczęście okrycia się sprawdzają i ogrodówki kwitną :D Bardzo mnie to cieszy, bo bardzo je lubię, szczególnie jesienią kiedy przebarwiają się na piękne głębokie bordo :D
Bukietowe bardzo szybko się rozrastają, więc już w następnym sezonie po posadzeniu będziesz miała piękne ukwiecone krzaczorki :D Moje właśnie są dwuletnie i są już okazałe.....a wszystkie rekordy bije Limelight :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bukietowe bardzo szybko się rozrastają, więc już w następnym sezonie po posadzeniu będziesz miała piękne ukwiecone krzaczorki :D Moje właśnie są dwuletnie i są już okazałe.....a wszystkie rekordy bije Limelight :D
[/quote]

Aga, a ja chyba na głowę upadłam, bo kupiłam 'Limelight' :lol: ale ona tak bardzo, bardzo mi sie podoba :P
Pewnie zajmie mi pól rabaty, ale co tam ;:224
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

A ja mam miejsce na Limelight , ale nigdzie nie mogę na nią trafić ;:14
Zdrówka dla córci ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś Limelight to świetny wybór, bo to naprawdę zjawiskowa hortensja....moje ulubiona 8-) :lol: Najwyżej będziesz mocną ciąć :D

Agatko dziękuję ;:196
Ja jak większość roślin swoją Limelight kupowałam przez internet....u mnie masakryczny wybór :roll:

Andrzejku ja dziś biegusiem....miałam sporo spraw do załatwienia.....do domku wróciłam 20 min przed rozpoczęciem pracy 8-) :lol: Ale jak tylko będę w L i będę miała jakiegoś luzika, to na pewno dam znać :D
A co do kalendarza.....gdzież bym śmiała wysyłać fotki ze swojego skromnego ogródka, przy takiej ilości bajecznych zdjęć ze wspaniałych ogrodów :oops:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Limelight można beż problemu kupić u Szmita.Ja za swoją wiosną dałam u nich 20 zł,a teraz ma pełno wielkich i pieknych kwiatów.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Aguś Limelight to świetny wybór, bo to naprawdę zjawiskowa hortensja....moje ulubiona 8-) :lol: Najwyżej będziesz mocną ciąć :D
Właśnie, właśnie :lol: No nie mogłam się jej oprzeć :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”