Nasze Ranczo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze Ranczo

Post »

Witaj Ewo!!! :wit Jutro moze uda mi się wkleic kilka zdjęc..bo mam zamiar zawitac jutro na działeczce.. u mnie na pewno trawe trzeba znowu kosic po tych deszczach.. :D ,bo urosla ...sporo,a ok.tydzień temu była koszona ;:145,a tak ogolnie to kwiaty kwiną,warzywka rosną..tylko czekac na zbiory :;230 A Ty Kasieńko na drugi raz pisz wyrażniej :;230 :;230 :;230 albo to ja jakaś przemęczona ;:222 :;230 więc wybacz moje niedoczytanie :;230 ;:223 Więc widzisz,ze nawet z ząbkami mlecznymi każą zakładac aparaciki..moja miala wtedy 3 latka..Noi zakladamy na noc aparacik,czasami tez w dzień..ale w dzień nie chce z nim chodzic po domu...Więc jak zmienisz lekarza..z ortopedy :;230 na ortodontę :;230 ..to koniecznie sprawdz tez mlodszej córci... :D A napisz co tam u ortopedy,jakas kontrolna wizyta,czy coś innego? :wit
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

:wit Ratunku,pomocy ;:180 Moje Drogie Forumowiczki :D Moze ktos mi pomoże..bo dzisiaj sie podlamalam :( jak zajechalam na dzialkę!..mam pędraki w truskawkach...jeszcze wczoraj takie ladne krzaczki byly..a dzisiaj patrze a niektore krzaczki więdną...za chwilę sąsiadka wpada do mnie,czy ja tez mam pędraki....no masakra..zalamana jestem,bo boje sie o reszte krzaków..i nie wiem co robic...sypac swinstwem nie będę..bo na pędraki jest długi okres karencji...(ok.3 mies)więc co zrobic...Ja już wyglądam truskawek :D ,a tu jakieś pędractwo sie przypalętalo... ;:145 ;:145 ;:145 Moze ktos ma na nie jakiś super sposób? ;:180
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agatko nie znam się na zwalczaniu pędraków ale znalazłam taką stronkę poczytaj ale różowo to , to nie wyglada ;:185 http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=3114
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Dziekuje Kasiu!!!Wiedzialam,ze mi pomożesz...:) Juz zagłebiam się w lekturze...moze coś zdzialam ;:333
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

I tak jak Kasiu mówisz....różowo to nie wyglada ;:145 .No masakra z tym robactwem...Boje się jutro sama to zrobic..bo M nie ma..ale jedyny naturalny sposob..choc nie wiem czy da efekty..to kopanie wokól truskawek i wyciąbanie tego robactwa....BBBBBrrrrrrrrrrrrrr.juz mnie trzepie ;:145
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też o tym pomyślałam dokładnie o wyciąganiu wrrrrrrr ;:202 ale czy to pomoże ? Oby, oby ;:333 szkoda truskawek, szkoda dzieci nie skosztują a człowiek chodzi koło tego wszystkiego jak koło jajka a tu jakieś robactwo przypełzło ;:110 i nie ma na to w sumie naturalnych środków do zwalczania !!! Troszkę mnie wystraszyłaś jutro lecę do siebie zobaczyc może już krzaczków nie ma :) :(
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

No co Ty Kasiu odemnie by tak daleko chyba nie poszly :;230 ,ale masz racje..czekam na truskawki...a doczekalam sie pędraków...masakra.nie wiem czy jutro przystapie do walki z nimi...czy poczekam na M :D ...ale chyba tym sposobem trzeba bedzie z nimi walczyc!!!!!!!!!!!!!!! :D
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak więc musisz chyba znależć inne miejsce truskawkom :( . U moich rodziców też , jak teraz kojarzę fakty w tamtym roku coś im "zjadało" truskawki krzaczki zamiast rosnąć to marniały , może to właśnie pędraki były tego przyczyną nie pytałam . Teraz truskawki rosną w innym miejscu i mają się dobrze. A jak zauważyłaś one są na wierzchu ziemii, przy czy na krzaczkach? Można gołym okiem zobaczyć czy brać lupę :;230 ;:oj

Dobranoc zmykam do ;:41
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Kasiu one sa w ziemi...i Trzeba się z nimi niezle nabawic,zeby je wykurzyc...One podgryzaja roslinki od spodu...Brrr...Oby mi sie tylko one nie snily...kasiu tez sie kłade..bo rano trzeba wstac :D Spokojnej nocy :D
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Agatko, niestety też walczę z pędrakami. Kopiąc nową rabatę pod brzozami, na każdej łopacie znajdował się przynajmniej jeden jak nie kilka ! ;:223 ;:223 ;:223

Sprawa jest trudna, bo chemia działa tylko ta najcięższego kalibru. Ja nie ryzykuję, bo szkoda mi zwierząt i ekosystemu. Poczytałam już w zeszłym roku i podobno dobrze skutkuje biomass sugar Jest do kupienia na all http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... mass+sugar Ja jeszcze nie próbowałam, bo dla mnie, przy mojej wielkości działki, wychodzi zbyt drogo :( Póki co, tępię paskudztwo sukcesywnie przy kopaniu ziemi lub odchwaszczaniu.

Pozdrawiam, życząc owocnej walki z tą plagą ;:134
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:303 ;:303 ;:303 Agatko gdzie Ty się podziewasz? Jak tam truskawki i walka z robakami?
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witajcie :wit ,no jakos pare dni mnie bylo tutaj,bo trochę innych zajęc mialam..A dzisiaj to niewazne,ze przebijałam się z aparatem między komarami..bo zajechalam wieczorem na działke..(głównie żeby podlac) ale dalam radę pstryknąc pare zdjęc ..a potem zwiewalam....a one i tak za mną :;230 :;230 :;230 Tak więc zacznę od mojej pierwszej rozwiniętej w tym sezonie piwonii..:) Obrazek

Uploaded with ImageShack.us To moje kolejne piwonie..jeszcze w pąkach :D Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Obrazek Mój maly zielnik..szalwia i mieta...podobno dobrze odstraszają komary :;230 Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us KOCHANI,TYLE NA DZISIAJ BO ZARAZ PADNĘ ;:19 ...........P.S.w TRUSKAWKI BAŁAM SIE ZAGLADNĄC..stwierdzilam,ze nie będe krzakow ruszac..i jakos troszke odżyly co niektore..dlatego czekam na truskawki...a po truskawkach będe zagladac w krzaki :;230 Ale slysze,ze duzo sąsiadow ma w okolicy... :( :wit :wit :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Agatko piwonie cudne i krzewuszka też za momencik zacznie ;:63, ale mnie wystraszyłaś tymi pędrakami, zaraz lecę zobaczyć nasze ;:108
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witaj Ilonko :wit ,dzisiaj to juz zerwałam sobie do domku kilka piwonii,bo coraz więcej rozkwita..a w domu też lubie jak sa kwiaty..no ale jeszcze bedą kwitły nastepne,ktore maja dopiero pąki :D ,a co do pędraków to przegonilam je..(tak myslę) albo jakieś czary mary zrobilam ;:15 ,bo i sadzonki te co padały odżyły i jak wczoraj ze strachem :;230 hakalam w truskawkach to na szczęscie nic nie wylazlo..Fakt..mocno nie musialam w ziemi grzebac zeby chwast wyciągnąc..(było po deszczu) wiec moze sie do nich nie dokopałam :;230 .No ale Ilonko mam nadzieje,że u cievbie ich tez nie ma i oczekujmy słodziutkich truskaweczek :D a nie pędrali!!!!! :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O u ciebie już piwonia kwitnie,,,u mnie jeszcze nie :(
I krzewuszka większe ma kwiaty :wink: