Mój wiejski ogród.
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wiejski ogród.
Widziałam u Gosi-margo łan werben i wyglądają zjawiskowo w takiej dużej grupie...też bym się siewek nie pozbywała...Gośka zostawia wysuszone kwiatostany przez zimę i dopiero wiosna je wysiewa i ładnie jej wschodzą...muszą przejść okres przemrożenia ,aby wykiełkować...Czyli na pewno Ci się uda wyhodować kolejne pokolenia...
Miło mi ,że zaglądasz do mnie

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenko,
Nelu, to czekamy na werbenę do wiosny, a potem będziemy się nią chwalić!
Danusiu, niestety nie umiem nic zrobić szydełkiem, nie umiem też szyć, ale bardzo podobają mi się ręcznie wykonane serwety, zasłonki, abażury i inne artystyczne cudeńka, które widzę w Waszych domach. Mi pozostaje to, co najprostsze, czyli kupno dzbanuszków, wazonów i wiklinowych koszyków do kwiatków, ale i to mnie cieszy

Nelu, to czekamy na werbenę do wiosny, a potem będziemy się nią chwalić!

Danusiu, niestety nie umiem nic zrobić szydełkiem, nie umiem też szyć, ale bardzo podobają mi się ręcznie wykonane serwety, zasłonki, abażury i inne artystyczne cudeńka, które widzę w Waszych domach. Mi pozostaje to, co najprostsze, czyli kupno dzbanuszków, wazonów i wiklinowych koszyków do kwiatków, ale i to mnie cieszy

-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Pieski szaleją na śniegu-fajnie to wygląda.
U mnie jest sporo śniegu,ale niech sobie jest tylko ten mróz okropny,teraz jest -23 .Oj jak ja nie lubię takiej zimy brr.

U mnie jest sporo śniegu,ale niech sobie jest tylko ten mróz okropny,teraz jest -23 .Oj jak ja nie lubię takiej zimy brr.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irminko, ale fajne psiaki. U mnie bardzo zimno, w tej chwili -28, a właśnie muszę wyjść z domu.
- irminka
Marzenko i Lidziu, tym psim zabawom w śniegu, jednego pieska ciągle młodego i drugiego już nienajmłodszego, mogę przyglądać się bez końca. Im na pewno nie jest zimno! :P
- irminka

Wiadomość dnia, udało mi się wreszcie kupić nasiona cukinii, które wyglądają jak piłeczki. Od kilku lat jestem fanką tego warzywa i w sezonie letnim czyham na ledwo co wyrośnięte i nie wymagające obierania małe cukinie. Ale okrągłych jeszcze nie miałam

- irminka
Jak zwykle wysoka jakość zdjęcia... Chcę pokazać liliowca, który co prawda jest w ostrym żółtym kolorze, za którym nie przepadam, ale jego zielonkawy środek sprawił, że musiałam go kupić. Miał ponadto dużo pąków i był naprawdę dorodny. Chciałam koniecznie sfotografować wnętrze, ale żadne zdjęcie nie wyszło mi. Może w tym roku wreszcie mi się to uda

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Irminko, kwiatek zagadki niebieski?
Len trwały?
Len trwały?
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- irminka
Jeszcze raz spróbuj, Justynko. Podpowiem jeszcze, że kwitnie bladoróżowo i naprawdę drobniutkimi kwiatkami... 

- irminka
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Gipsówka?
Nie mam pojęcia
Nie mam pojęcia

Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- irminka
Nie jest to gipsówka, choć mój opis, Justynko, rzeczywiście do niej pasuje. To kwiatek , który lubi suche podłoże, skały, jest niski i sam się wysiewa.