Witam nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam nieśmiało

Post »

HHaszko moje koty to takie leniwcw, że gorszych świat nie widział, gdzie im by się chciało latać za nornicami :D
kaniu wcale ci się nie dziewię, aj też bym odczuwała ''cowki'' na widok tego różowego :D
Jule niestety nie wybieram się do Lubina, bo chyba bym musiała tam jechać w nocy :;230 bo dzień jest dla mnie za krótki, a o tej siatce ja też słyszałam, ale ją się daję tak jak ogrodzenie, dookoła pososji, aby w ogóle nie wlazły na teren ogrodu, a one już u mnie są :evil:
rogo nie przesadzaj, jeszcze jest strasznie dżo tego trawnika ;:224 a wiesz chłopa nie można rozpieszczać :;230
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Spoko - bylam wczoraj szybko ziummm. Chcialam kupic takie metalowe polkola do podtrzymywania roz - balkoniki sie to chyba nazywa. No a tylko w obi jest cos takiego i egoistycznie pomyslalam, ze jakbys czasem jechala, to Cie wykorzystam :twisted:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dawno mnie tu nie było,więc połaziłam sobie znowu i zauważyłam glicynię.Trzymam kciuki,bo ja hoduję bez powodzenia :cry: Okryj ją koniecznie na zimę (pewnie to wiesz).Jak widzę ,jak zapędzasz się z pieleniem w odległe rejony działki,to i ja nabieram chęci :lol:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu :wit .
Poczytałam zaległości i mam pytanie. Czy w szkółkach sprzedają takie zwykłe jarzębiny, czy jakieś nisko rosnące? Może głupie pytanie, ale mam malutkie jarzębinki obok siebie na ugorach. Myślałam nawet, żeby jakąs przekopać do siebie, jednak obok mojej teściowej rosną jarzębiny i są większe od 4-ro piętrowego bloku. Są co prawda bardzo stare4, ale jeśli mi na działce taki potwór urośnie, potem będzie problem z wycięciem.
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, kupiłaś te podpórki? może zobaczę u Ciebie na fotce jakie to duże? i czy to tylko jeden rozmiar?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

ewka63 pisze: Poczytałam zaległości i mam pytanie. Czy w szkółkach sprzedają takie zwykłe jarzębiny, czy jakieś nisko rosnące? Może głupie pytanie, ale mam malutkie jarzębinki obok siebie na ugorach. Myślałam nawet, żeby jakąs przekopać do siebie, jednak obok mojej teściowej rosną jarzębiny i są większe od 4-ro piętrowego bloku. Są co prawda bardzo stare4, ale jeśli mi na działce taki potwór urośnie, potem będzie problem z wycięciem.
Ewciu, też planuję zakup jarzębiny i myślę, że te szkółkowe nie różnią się od tych dziko rosnących. Jarzębina to drzewo raczej wolno rosnące, osiąga wysokość do 15m, czyli jest prawdopodobne, że w starszym wieku (żyje jakieś 80 - 100 lat) może być wysokości kilkupiętrowego bloku, tyle, że ja pewnie już tego nie dożyję :wink:
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Dzięki Joasiu za odpowiedź. Te na osiedlu u nas mają jakieś 40 lat, były sadzone malutkie jak wprowadziliśmy się do bloków. Jednak chyba zrezygnuję z przesadzania. U mnie wszystkie przewody są słupowe, a miejsce gdzi chciałam ją wsadzić właśnie jest pomiędzy drogą a domem i tam są przewody elektryczne i telefoniczne.
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

A ja właśnie pod linią telefoniczną, która jest niższa od energetycznej posadziłem swoje jarzębiny :D
I po trzech latach przyciąłem sekatorem i wyglądają super ;:108
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kropko, trochę :oops: się wetnę.

zwkwiat Balkoniki do róż u mnie w zwykłym ogrodniczym są w trzech rozmiarach (i cenach) i w dwóch rodzajach.
Półokrągłe-jak w OB (3 rodzaje od 5-10zł) i takie 3 patyki z okręgami na 3 wysokościach coraz szersze do góry (9-15 zł).
Fajnie się sprawują też dla piwonii i innych pokładających się, no i nie rzucają się w oczy.
Może warto popytać nie tylko w marketach.

Aniu, tez mam problem od niedawna z kretem (chyba) i nie mogę dziada przegonić ;:223 .
Pojawił się dopiero wtedy, gdy ruszyliśmy ziemie i przesadziliśmy drzewka. Wcześniej był spokój. M wypowiedział mu wojnę, a jak faceci idą na wojnę , to... może się dziać. Aw tym miejscu chciałam posadzić tulipany. kupiłam ok 100 cebulek. Chyba pójdą w donice.
Bo gdyby przepadły, to bym się chyba zapłakała :(
Będę zaglądała :wit
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Kurcze długo mnie tutaj nie było :wink: na nic nie mam czasu dom, praca i jeszcze remont w domu :evil:
Klaryso ja ze swoimi kretami też prowadzę wojnę już rok czasu i na te dziadostwa nie ma mocnych i też właśnie pojawiają się tam gdzie się wzruszy ziemię, właśnie w tych miejscach gdzie sadziłam roślinki nigdy nie miałam kopców jak posadziłam, okazalo się , że to jego tereny :evil: no nic dalej będziemy walczyć
Jacku, Ewko Janneke, zwkwait niestety jeszcze nie kupiłam tej jarzębinki, muszę rozglądnąć się na alegro, jak kupię to zamieszczę zdjątko :D
Miriam moją glicynię posadziłam w tamtym roku jako maleństwo, i nie okrywałam jej na zimę w tym roku długi czas nie chciała rosnąć, chyba to moja wina bo kilka razy ją przesadzałam, ale w końcu znalazła swoję miejsce przy pergoli i jak ruszyła w górę to przyrosła o jakieś 3 metry z czego jestem strasznie zadowolona, bo zaplanowałam sobie, aby obrosła mi górę pergoli (w kształcie domku )na której nie ma jeszcze dachu i chciałabym aby właśnie glicynia robiła za dach, tak aby siedząc w srodku jej kwiaty zwisały nad głowami :D tak to sobie wymyśliłam
Parę dni temu sprzątając w ogrodzie i grabiąc liście dokonałam niezwykłego odkrycia same popatrzcie
powschodziły mi hiacynty i mało tego jeden zakwitł :shock:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Aniu, kwiaty wariują tej jesieni. U mnie zakwitły wiosenne zawilce.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ojej to ja będę musiała sprawdzić co z moimi.......taaaaa tylko nie wiem kiedy.....plany z dzisiejszej wyprawy na działkę zostały mi wybite z głowy ;:14 i jestem o to zła :evil:
ale za to moje w domku już się budzą - mają takie maleńkie zielone różki :;230
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Witam was po nocy duchów
u mnie ten wieczór wyglądał tak, że cala wioska szalała poprzebierana za straszydła, dzieciaki latały po domach krzycząc ,,cukierek albo psikus'' do mnie też zawitały takie oto straszydła

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

Całkiem ładne te "straszydła" :D cukierek się im należał na 100 procent :D

pozdrowionka