Działka na Kaszubach - amba19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:26 ;:50 ;:48 ;:49 MAM URLOP!!! ;:50 ;:26 ;:49 ;:48
O matko cały tydzień i jadę oczywiście na działkę!
Ale się cieszę, nie pamiętam kiedy miałam urlop latem, to znaczy tak naprawdę to pamiętam - cztery lata temu.
Nareszcie nacieszę się moją działką do oporu i zrobię sto tysięcy zdjęć i przygotuję rabatkę pod trawy ozdobne i już sama nie wiem co zrobię z tej radości!
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Marysiu, ciesze się razem z Tobą! Ja pracuję jeszcze do środy, potem jeszcze kilka spraw do załatwienia w Krakowie, wesele wyjazdowe, a potem już półtora miesiąca na działce!
Rób tych zdjęć miliony, będziemy mieli co oglądać jak wrócisz! Życzę pięknego słońca w dzień, deszczyku w nocy, zdrowego kręgosłupa i dobrego humoru!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

och Moniczko to urok pracy w oświacie - dłuuuuuuuugie wakacje. Ja kilka lat pracowałam jako nauczyciel i pamiętam jak to było cudownie spędzać całe lato z dziecięciem i nie martwić się gdzie je upchnąć jak się urlop skończy! Nie miałam jeszcze wtedy działki tylko mały ogródek, bo ja w ziemi grzebię od dziecka ;:112 i jak nie mam jakiejś gleby do grzebania w niej to jestem nieszczęśliwa :(
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ambuniu to życzę ci dużo słońca , ale do opalania a wieczorkami deszczu dla roślinek :lol:
Jedż i odpoczywaj a w ziemi ja też bardzo lubię grzebać :P
Rób dużo , bardzo dużo zdjątek żebym potem miała co oglądać i podziwiać :D
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Mario brak mi słów.
Widziałam dziś Kaszuby o każdej porze roku.

Bardzo fajne miejsce i to jezioro.... tego Ci zazdroszczę. Ni zazdroszczę dojeżdżania.

Baardzo podoba mi się pomysł z truskawkami ozdobnymi... muszę takich poszukać.

No i opowiadaj, opowiadaj bo fajnei się Ciebie czyta a nei tylko ogląda :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ci Izo za odwiedziny i za dobre słowo. Jesteś u mnie zawsze mile widzianym gościem ;:7
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Ambuniu, wpadłam a Ty na wyjeździe :) Wypoczywaj, nasyć się widokiem roślinek i przywieź tysiące zdjeć. Będę od rana do wieczora się w nie wpatrywać.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie wróciłam i odrabiam tygodniowe zaległości na forum. Sama nie wiem gdzie najpierw zaglądąć! Dzięki za odwiedziny, moja furtka zawsze otwarta dla wszystkich, A przy okazji pytanie czy ktoś wie może jaka to odmiana pnącej rózy? Obrazek
Awatar użytkownika
steresa
100p
100p
Od: 31 lip 2007, o 00:32

Post »

Witaj Mario!
Od ponad miesiąca nie zaglądałam na forum więc nie jestem na bieżąco.Ja dopiero mam zaległości.U Ciebie przez ten miesiąc tyle się wydarzyło.Mam nadzieję ,że już teraz będę mogła zaglądać do Ciebie częściej ponieważ wreszcie uporałam się
z zaległymi pracami w moim ogrodzie.Dzisiaj u mnie fotosik szwankuje więc po kilku nieudanych próbach i tylko jednej udanej dałam sobie spokój i wędruję po forum.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu
steresa
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu jak miło że do mnie zajrzałaś! Ja właśnie wróciłam po tygodniowym pobycie na działce, a w międzyczasie ociepliłam domek (nie ja tylko fachowcy oczywiście!)
Na zdjęciu - ostatni kwiat piwonii, który kwitł prawie do końca mojego urlopu Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój urlop na działce upłynął zbyt szybko. Miałam przez chwilę namiastkę mieszkania w domu z ogrodem. Mogłam wreszcie obserwować z godziny rozkwitanie moich kwiatów, a następnie ich przekwitanie. Mogłam też obserwować współmieszkańców mojego "ogrodu"( cudzysłów - bo to słowo na wyrost w stosunku do mojej działki i staram się go nie używać)
Najpierw pochwalę się nową rabatą, która powstaje przy południowej ścianie domku. Docelowo będą tam rosły trawy ozdobne. Tymczasowo powsadzałam flance, które wyhodowałam z nasionek. Sukcesywnie będę je zastępować trawami.
Pomysł na tę rabatę wykiełkował zimą podczas wędrówek po ogrodach na tym forum. Jest nie dokończona , bo drewno do jej dokończenia znalazłam dopiero tuż przed wyjazdem do domu :cry: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawda jak to fajnie posiedzieć dłużej na działce, ja mimo wielu przeciwności losu też to lubię. Twoja rabatka będzie urocza - już ją widzę!
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Piękna ta rabatka :P
Ambuniu a jak wypoczynek , czy troszkę odpoczęłaś czy buszowałaś cały czas po ogrodzie :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj buszowałam i odpoczywałam i sprzątałam po mojej inwestycji. Słuchajcie czy ktoś wie jak pozbyć się styropianu z działki? Wszędzie mam białe kuleczki. Grabiłam, zbierałam ręcznie, pełno tego było w koszu kosiarki, a mnie się zdaje, że wcale go nie ubyło z działki. Czy mam poczekać na jakieś tornado?
Na zdjęciu dziewanna ogrodowa - tegoroczny nabytek oraz ostatnia piwonia
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

co do styropianu to nie mam żadnego pomysłu, ale na zdjęciach widać, że już ogolnie masz "odsprzątane"! Dziewanna prześliczna!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”