Naszą trawkę dam w takim razie do identyfikacji, bo już szukałem w necie ale nie trafiłem. Dziś właśnie rozpocząłem prace przy rabacie trawiastej
Moje marzenia -maniusika część III
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Dzięki Janeczko, ale to nie jest ostnica. Tą miałem, ma cieniutkie liście jak włosy i jeszcze cieńsze wiechowate kwiatostany.
Naszą trawkę dam w takim razie do identyfikacji, bo już szukałem w necie ale nie trafiłem. Dziś właśnie rozpocząłem prace przy rabacie trawiastej
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- maniusika

- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janeczko ale z Ty jesteś dobrze zorganizowana - zdążysz gości przyjąć, oprowadzić i jeszcze w ogrodzie wszystko na czas zrobione.
Dzwoneczki i ja lubię a te dzikie łąkowe sa piękne i oczy same śmieją sie do nich.
Dobrze ,że zadomowił się u Ciebie Dzwonek okrągłolistny - trochę natury w naszych ogrodach nie zaszkodzi.
U mnie nad wodą rośnie Dzwonecznik szerokolistny - piękne niebieskie kwiaty i tez mu nie przeszkadzam jak gdzieś sie rozsieje.
Pisałaś wczesnej,że Krzewuszki przycinasz na początku września ale teraz po kwitnieniu też przycinałaś czy nie ?
Dzwoneczki i ja lubię a te dzikie łąkowe sa piękne i oczy same śmieją sie do nich.
Dobrze ,że zadomowił się u Ciebie Dzwonek okrągłolistny - trochę natury w naszych ogrodach nie zaszkodzi.
U mnie nad wodą rośnie Dzwonecznik szerokolistny - piękne niebieskie kwiaty i tez mu nie przeszkadzam jak gdzieś sie rozsieje.
Pisałaś wczesnej,że Krzewuszki przycinasz na początku września ale teraz po kwitnieniu też przycinałaś czy nie ?
- maniusika

Przycinam tylko te gałązki które się wychylają i są dłuższe od krzaczka , też ich wsadzam , a nóż któraś się przyjmnie i będzie na wymianę .. Krysiu po niedzieli wyślę ci już kwiatuszki bo kielisznik wyrwał do góry j jeszcze mi zakwitnie , andromeda jak nie będzie miała korzonków to poczekam z nią do jesieni , niech się dobrze ukorzeni , marcinki płożące też już ładnie się zakorzeniły ,, Nie wiem czy jeszcze coś byś chciała z mojego ogrodu ..
- christinkrysia

Janeczko dziękuję na informacje bo ponoć Krzewuszkę tnie się po kwitnieniu czyli te pędy kwitnące tak ok 1/3 i powtarza kwitnienie.
Jednak jak ktoś chce mieć duże krzewy to postępuje inaczej.
Reszta na PW
Jednak jak ktoś chce mieć duże krzewy to postępuje inaczej.
Reszta na PW
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Dzięki Janko
Tak, to drżączka większa. Mam nadzieję, że się sama rozsieje. Już rośnie na nowo powstałej rabacie trawiastej. Ostnicę muszę z powrotem wysiać, bo po dwóch latach nie wysiała się i nie ma.
Piękne róże
Musiałem przesadzić kwitnącą różę. Trochę oklapła ale mam nadzieję, że się pozbiera.
Piękne róże
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko, piękne róże 
Kupiłaś ładną sadzonkę rodgersji, lubi dużo nawozu i wody
Pozdrawiam Cię serdecznie
Kupiłaś ładną sadzonkę rodgersji, lubi dużo nawozu i wody
Pozdrawiam Cię serdecznie
- maniusika

Moniko , nie mogłam nie kupić była ostatnia , wielka i tania , tylko !5 zł .. teraz rośnie u mnie , jest większa od mojej dwuletniej .. Popsuł mi się następny aparat pożyczony od drugiej córki a moje rózyczki tak pięknie kwitną i ostróżki .. Mam ich w telefonie ale muszę czekać jak wnusio przyjedzie bo nie mam tego programu z tego telefonu .. .. Nadchodzą upalne dni i znowu muszę wszystko polewać a do tego jeszcze wieje i wszystko szybko wysusza ..
- christinkrysia

Janeczko sprzęt ma to do siebie że czasami psuje się w najmniej odpowiednim czasie.
Czy ta nowo zakupiona Rodgersja to inna odmiana niz ta którą miałaś ?
Czy ta nowo zakupiona Rodgersja to inna odmiana niz ta którą miałaś ?
- maniusika

Krysiu po liściach widać że ma takie same , zobaczymy jak zakwitnie .. ładnie wygląda a nie miałam co wsadzić po zmarzniętej azali japońskiej ,. Tam jest cień i wilgotna ziemia będzie chyba jaj tam dobrze rosnąc .. Mrozów się nie boi tak jak azalie.. Znowu zapowiada się słoneczny dzień dobrze że przestało wiać bo mało głowy nie urwało w ogrodzie ,,
Moniko na razie posadzona w kompoście a podlewać i tak muszę dopóki się nie porządnie nie ukorzeni ..,, Chyba na początek wystarczy ..
Moniko na razie posadzona w kompoście a podlewać i tak muszę dopóki się nie porządnie nie ukorzeni ..,, Chyba na początek wystarczy ..
Podziwiam Twoje piwonie Janeczko, ja mam nadzieję na kwiaty w przyszłym roku, ale czy będą ? Różyczki - śliczne 
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
No to ruszamy
.
Byłam u Janeczki wczoraj, ale przez awarię forum i mój brak czasu nie miałam kiedy wrzucić zdjęć. Janeczko, bardzo dziękuję za wspaniałe przyjęcie i roślinki. Część nie wiem co to, ale rosną i najwyżej przesadzę ;).
Janeczka ma w swoim ogrodzie mnóstwo wspaniałych roślin, zresztą co ja tu się będę produkować, zobaczcie sami:
Najpierw dalsze plany:

Byłam u Janeczki wczoraj, ale przez awarię forum i mój brak czasu nie miałam kiedy wrzucić zdjęć. Janeczko, bardzo dziękuję za wspaniałe przyjęcie i roślinki. Część nie wiem co to, ale rosną i najwyżej przesadzę ;).
Janeczka ma w swoim ogrodzie mnóstwo wspaniałych roślin, zresztą co ja tu się będę produkować, zobaczcie sami:
Najpierw dalsze plany:
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Teraz trochę zbliżeń roślin:

- christinkrysia

Zazdroszczę Wam takich odwiedzin , to bardzo miłe chwile i okazja do poznania się w realu.
W moich stronach wszystkie jakoś tak bardzo oddalone od siebie,że te km ciężkie do przebycia ale część z nas też sie zna osobiście.
Ogród naprawdę wspaniały a kwitnący Perukowiec robi ogromne wrażenie
W moich stronach wszystkie jakoś tak bardzo oddalone od siebie,że te km ciężkie do przebycia ale część z nas też sie zna osobiście.
Ogród naprawdę wspaniały a kwitnący Perukowiec robi ogromne wrażenie