Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

Aniu u mnie też jest kilka nowych powojników a wiadomo że one potrzebują trochę czasu by pięknie kwitły. Kalie ja zawsze wsadzam do donic w marcu ale jak już puszczają możesz ich włożyć już.

Maju będziemy podziwiać jak przeżyją tą zimę.Co do clematisów to ja bardzo lubię wielkokwiatowe, ale nie tylko takie mam rośną u mnie różne gatunki i każde z nich mają swój urok.

Izuniu mówiąc o wykopywaniu miałam na myśli zrobienie miejsca rozrośniętym roślinom a nie wsadzanie nowych. Teraz na tej rabacie jest oprócz róż wiele innych roślin ale z czasem coś będzie trzeba usunąć bo może być za ciasno.Mam ponad 40 clematisów ale straciłam tylko jednego Fujimusume, kiedyś Nela pisała że też jej padł łapie go uwiąd.

Dawno nie pokazałam róż więc ich kolej bo jeszcze długo nam czekać na nie w realu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu cudowne te Twoje róże. Właśnie takich zdjęć było mi trzeba.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU czy Casanova u Ciebie w takim ostrym oranzu . Jakoś te kwiaty nie za bardzo mi pasują do Casanovy jakis inny niż mój . Tineke śliczna a Sherry Brandy również NN-ka sliczniusia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ja jednak myślę, że to na pewno Casanova, jest idealnie podobna do mojej.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Danusiu,
Jestem u Ciebie pierwszy raz i z przyjemnością zwiedziłam Twoje wątki ;:108 Pięknie zagospodarowałaś swoją działeczkę, każda rabata wygląda na misternie zaplanowaną i wypieszczoną, gratuluję wykonanej pracy ;:63 Twoja glicynia mnie oczarowała ;:167 Mam u siebie tą cudowną roślinkę, ale to dopiero świeży nabytek. Twoja kwitnie wprost bajkowo. Zachwyciły mnie też Twoje rododendrony..coraz bardziej dojrzewa we mnie pomysł rabaty z tymi krzewami, dziękuję za ten spacer i inspirację :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Dziękuję,zrobię taką mieszankę,może nie w smak będzie tym gryzoniom i zaznam widoku bujnie kwitnącego milinu :D A te powojniki to masz rzeczywiście rewelacyjne ;:108 Ja nie zrażam się tak szybko,więc i na powojniki piękne się doczekam i tajemnicę pięknych rhododendronów zgłębię,bo ja bardzo cierpliwa jestem :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danka jak cudnie ta dalia wyrosła na samym środku trójkątnej rabatki... :uszy

Obrazek

Ładna ta Tineke,pierwszy raz spotkałam się z taka nazwą ...brzmi trochę japońsko... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jeśli tylko będziesz usuwać nadmiar roslin, to duzo mniej pracy :D Ale kiedyś pewnie zechcesz też tę czy ową rosline wymienić ;)
Cudne te Twoje róże! Tak na zdjęciach jak i w realu!
Zafascynowała mnie NN - wiesz, moje ulubione tonacje :lol: Coś mi sie kołacze ... gdzieś widziałam podobne zdjęcie, ale nie pamiętam nazwy, niestety :( Szkoda, bo róża jest boska!
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu no to jeszcze kilka róż dla Ciebie wkleję.

Jadziu Ania ma rację to na pewno jest Casanova ma ją tutaj wiele osób ona nie jest oranżowa ma w sobie trochę żółci i moreli.

Aniu to na pewno Casanova widziałam ją w realu gdy byłam w Warszawie w Ogrodzie Botanicznym i nie mam wątpliwości że moja to ta sama.

Kasiu wisteria jak tylko będzie się jej podobać miejsce bardzo szybko rośnie, będziesz ją musiała trzymać w ryzach bo ma wiele wigoru. Rh i azalie powinny rosnąć w każdym ogrodzie to piękne krzewy.

Miriam dobrze że nie zrażasz się bo to jest potrzebne przy nieuniknionych porażkach jakie nas nie omijają w naszych ogrodach.Na pewno doczekasz się pięknych clematisów tylko daj im czas. Rh i azalie polecam to najpiękniejsze krzewy kwitnące w maju.

Nelu ta tylko tak wygląda.

Izuniu zmiany to ja bardzo lubię a zatem i przesadzania są nieuniknione.Ta różyczka jest dokładnie takiego koloru ale kwiat jest ma 2cm i jeszcze mi chorowała, zobaczymy jak spisze się w tym roku i czy przeżyje zimę. Może widziałaś ja u mnie bo już ją raz pokazywałam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Danusiu cudne masz róże, muszę koniecznie latem wybrać się do Ciebie, żeby je obejrzeć i uraczyć się zapachami ;:196 .
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paco Rabane oglądałam dzisiaj na Helpie ,bo jest w szkółce Przytok . Czy jesteś zadowolona Danusiu z tej róży, bo sie nad nią namyślam ;:224
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Piekny ogrod-jak marzenie przejrzalam dopiero czesc,ale jestem pod wrazeniem ;:138
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu mam nadzieję że wpadniesz wcześniej niż jak będą kwitnąć róże.

Jadziu róża jest ładna ale kwitła u mnie pierwszy rok i niewiele mogę o niej powiedzieć ale urzekła mnie u AniDS więc może jej zapytaj ma ją dłużej.W szkółce Przytok widziałam róże ale oni sprzedają tylko w donicach z tego co czytałam ciekawe jakie mają te sadzonki czy może już tam kupowałaś :?:

Dorotko miło mi gościć Cię u mnie i cieszy mnie że podoba Ci się mój ogród.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danuśka przyszłam popatrzeć na Rapsody in Blue kupiłam jesienią, jakoś broniłam się od ciemnych róż nie widziałam ich w realu może dlatego ze nie widziałam ich w realu, żałuję że zapomniałam o Myrian tak ja zachwalałaś naprawdę jest piękna, ale nic straconego małpiego rozumu już dostaję ;:224
Chciałabym w tym roku przede wszystkim skupić się na zagęszczeniu roślin, a powojniki choć trochę kupiłam to jednak wolę popatrzeć na Twoje, są naprawdę zdrowe i piękne.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU ;:196 nie kupowałam u nich ,ale słyszałam ,że solidna firma . Dzięki zapytam Anię
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”