[/quote]
i ja już mam
dziękuję za gościnę było mi bardzo miło poznać twoją rodzinkę czułam się jak w domciu Jesteś kochaną i ciepłą osóbka ;:105
masz naprawdę tajemniczy i piękny ogród-teraz ja będę czekała na ciebie(chyba że nie wytrzymam i pojadę znowu )
Martuś strasznie się cieszę, że moje żurawki wpadły Ci w oko Ja też je uwielbiam
Geniu u mnie ta różowiutka otworzyła 2 kwiatuszki na razie....a liliowa jeszcze w pąkach...u mnie to malutkie jeszcze kępki, więc wiele kwiatuszków nie będzie...ale każdy jaki się pokaże bardzo mnie ucieszy, bo naprawdę podobają mi się te roslinki
Aguś ja też bardzo dziękuję za wizytę i wcale nie wytrzymuj ....tylko przyjeżdżaj
Mam nadzieję, że żurawki ładnie się przyjmą Widziałam, u Ciebie , że wszystkie roslinki już posadzone....Twoje prezenty też już zamieszkały w ogródku
Andrzejku dzięki wielkie Faktycznie czasami musi popsuć się pogoda, żeby można było zrobić coś zaplanowanego....ale zawsze spychanego przez ogródek na dalszy plan
Już od kilku dni pogoda beznadziejna...pada, chłodno....a mnie juz aż podpieka, żeby pogrzebać w ogrodzie .....tylko co jakiś czas wyskakuję żeby choć kilka fotek zrobić.....mimo braku słoneczka i deszczu wciąż zakwitają kolejne kwiatuszki
Dziś pokażę rabatę, rzadko pokazywaną....wcześniej pomiędzy iglaczkami rosły pienne róże....niestety w zeszłym roku wszystkie musiałam wyrzucić....tej wiosny na ich miejsce posadziłam róże krzaczaste.....to jest miejsce w głębi podwórka, od strony wejścia do domu....mało miejsca,ciasno ...rabatka malutka....i w kolorach....jakby nie moja aż nie mogę uwierzyć, że taką zrobiłam Pomiędzy iglakami rosną róże i clematisy w zimnych kolorach....biały, odcienie różu i niebieski
Agnieszko, od żurawek oczopląsu można dostać Co jedna to piękniejsza!
Może uda mi się zapamiętać nazwę tej lilii '....Afaire' i jesienią poszukać. Bo lilia królewska to u mnie nr1!
Jacku Lilię kupowałam tej wiosny w Lilypolu....jest naprawdę bajeczna....królewską też bardzo lubię....mam ją już kupę lat ....a ta jest jak widziałeś bardzo podobna ....ale dużo dużo większa i naprawdę wspaniała....ja jestem nią zachwycona...pod tarasem rosną 3 w kępie i wieczorami jest tak silny zapach, ze czasami aż za mocny
http://imageshack.us/photo/my-images/42/ksr029.jpg/
Pięknie wygląda to zestawienie . Takie eleganckie, u mnie mało jest iglaków, a one tak pięknie wyglądają w połączeniu z kwitnącymi kwiatami, niestety nie mam dla nich miejsca-na razie .
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Ewa faktycznie kolorowe roślinki ślicznie wyglądają w połączeniu z iglakami tworzą takie zielone tło, które wspaniale eksponuje kolory kwiatów Bardzo się cieszę, że podoba Ci się moja mała rabatka
Gosiu bardzo się cieszę, ze podoba Ci się....ta różyczka to Chopin...jestem nią zauroczona, jest przepiękna
Agnieszko widzę że u Ciebie pada podobnie jak u mnie , troszkę mnie to wkurza bo kwiaty liliowców rozwijają się do połowy do tego po kilka na raz takich nie wyrośniętych , boję się że nie będzie co podziwiać jak w końcu wyjdzie słońce .
Bardzo rzadkie jest zestawienie iglaków z różami. Oryginalne, można rzec. Myślę, że iglaki chronią róże przez wymarzaniem, stanowiąc naturalną osłonę. Ja mam koło iglaka tylko różyczkę Chopin i bardzo dobrze sobie tam radzi, bo nie obmarzają jej pędy.