Moje początki 3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje początki 3

Post »

Gardenie była mocno przeceniona dlatego się skusiłam. Inaczej jak zwykle bym zrezygnowała.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Nowości ciekawe :) niech dobrze rosną :) a hoja cudnie się pokazuje :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko gardenia piękna niech Ci ślicznie rośnie i cieszy kwiatkami . A hojki śliczne maleńka multiflorka cudna
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale kwiatuchy piękne pokazujesz.
Epi to rosną Ci jak na drożdżach, mój od roku chyba ze dwa listki puścił,
zapachu liski zazdroszczę bo bardzo lubię konwalie, mulitiflorka też pięknie przyrasta ;:138
Renatko podpowiedz mi jak traktujesz Ludwisie swoją bo taka piękna, moja dogorywa :cry:
podziwiam Twoje zdolności do roślinek ;:180
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

Reniu ;:196
Ty to masz jednak łapkę do roślin.Ostatnio jak tu zaglądałam to miałaś same maleństwa a teraz wielkie okazy Ci porosły ;:215
A hojki prześliczne i na dodatek już kwitną.Jak tak dalej pójdzie to będziesz miała wielką dżunglę. ;:109 ;:113
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p

Post »

Celinko ;:196 Hoje to jedne z niewielu roślin z którymi jako tako się dogaduję.
Lidziu ;:196 Mam nadzieję, że Gardenia uraczy mnie kwiatuszkiem ale na razie walczę z jakimś pajączkiem (nie przędziorek) na niej. Kwiatuszki Hoj też mnie zachwycają.
Anetko ;:196 Epi to chyba najmniej problemowe roślinki u mnie. Niestety Ludwisię przelałam i teraz nie wygląda już tak zdrowo ale jak podlewałam po wyraźnym przeschnięciu podłoża to pięknie rosła.
Aniu ;:196 jak fajnie znowu gościć Ciebie u mnie. Większość moich skarbów dalej jest stosunkowo mała i rośnie w iście ślimaczym tempie wyjątkiem są tylko Epi.
moje początki
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p

Post »

Wiem, że rzadko zaglądam a jeszcze rzadziej wklejam fotki ale to dlatego, że u mnie niewiele się dzieje.

Falek przy ostatniej próbie kwitnięcia obraził się na przestawienie i zasuszył końce pędów kwiatowych nim pączki pokazały się na dobre. Teraz chyba w przeprosinach pięknie się rozgałęził. Chłodna kuchnia chyba mu służy.
Obrazek

Chyba znowu przelałam Hoję Belle bo zażółciła młodsze pączki, na szczęście starsze nadal rosną.
Obrazek

I nowość: Cymbidium. Mam nadzieję, że się z nim dogadam. Ma drobne kwiatuszki w różowo bordowym kolorze sądząc po ich resztkach w doniczce.
Obrazek

Jakimś cudem dogaduję się z Anturium bo puszcza nowe liście, niestety kwitnąć na razie nie chce. I przyszła dzisiaj paczuszka od AgaZ ale listonosz doniesie ją później bo nie zmieściła się mu w torbie. Agnieszko wielki ;:79 dla Ciebie. Fotki jak przesyłka dotrze.

Dotarła już paczuszka.
Obrazek
moje początki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Zawartośc paczuszki bardzo ładna ;:138 Niech Ci się wszystko ładnie przyjmuje i zdrowiutko rośnie ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Piękne cymbidium ! Storczyk jak rozwinie kwiatuszki będzie cudny !! Paczuszka super A Ty mówisz że niewiele się dzieje !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Widzę że też dostałaś paczuszkę super niech roślinki teraz wspaniale rosną ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Nie Przestawiaj falenopsisa, to zakwitnie. Jeśli Trzymasz go w kuchni, to pączki mogą opadać z prostej przyczyny. Storczyki ie mogą być trzymane blisko owoców, bo albo bardzo szybko przekwitną (jeśli mają kwiaty). Albo zrzucą pączki.
Cymbidium hmm...raczej jest to oncidium lub cambria o drobnych kwiatach. Ale ładny i zadbany z niego/niej storczyk - jest. Niech nadal Ci pięknie rośnie ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p

Post »

Justynko ;:196 ma rację to Oncidium anie wiem czemu ja ciągle mówię cymbidium ;:14 ;:14 i czytając właśnie o cymbidium stukałam się w czoło ,że kupiłam tak trudną roślinkę :oops: . Na szczęście Oncidium jest łatwiejsze w obsłudze. Z owocami nie ma problemu bo trzymam je w lodówce.
Kasiu ;:196 są już posadzone bądź zaworkowane.
Lidziu ;:196 Jak zauważył Justynka to Onciudium, nie wiem czemu ciągle mylę je z cimbidium :oops: A u roślinek naprawdę niewiele się dzieje.
Elu ;:196

Australis Kaysi znowu ćwiczy moją cierpliwość i zażółca pączki. :x
moje początki
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szkoda że hojeczki nie chcą pokazać buziek no ale dajmy im trochę spokoju i zajmijmy się nowościami bo nie rozpoznałam niczego oprócz grudniczka :oops: ?
a oncidium bardzo zdrowiutkie kupiłaś, niech Ci jak najszybciej zakwitnie ;:138
Ja swoją Ludwisię znów rzadko podlewałam jak kaktusy, może za rzadko :roll:
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p

Post »

Anetko ;:196 Hojki mają to do siebie, że są humorzaste. Mam nadzieję doczekać kwiatuszków na Oncidium, może się uda. A w paczuszce były grudniki, Nagarbia, Dendrobium i Hojka.
moje początki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Reniu od mojej ostatniej wizyty nowych części wątku Ci przybyło i cudnych roślinek też :)
Teraz będzie odpoczynek od ogrodu to i na doniczkowe czas się znajdzie.Wprawdzie u mnie nowości nie wiele ale będę cieszyc oko Waszymi :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”