Storczyki Marty cz.2
Re: Storczyki Marty cz.2
Wszystkie maluszki przecudne. A kolorowiec pieknie ubarwiony:).
- renatas
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ciekawe okazy w orchidarium,a woskowiec ma przepiękne kolory-uwielbiam takie 

Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto widzę że Twoje kwiatki w orchidarium szaleją. Cudnie wyglądaja z takimi grubymi żywozielonymi korzonkami, tylko czekać aż zakwitną.
Martusiu z braku dostępu do komputera i neta dziś oglądam Twoją piękna phal. gigante jest śliczna
Bardzo się ciesze, że Ascocentrum miniatum wypuściło korzonki widocznie jest mu dobrze u Ciebie
Dwie Księżniczki również pięknie się prezentują
dla krzyżówki Kingidium minus x Phalaenopsis equestris niech ,maluszki dobrze rosną cattleya też zasługuje na zachwyt czekam, aż się kwiat do końca rozwinie 

Bardzo się ciesze, że Ascocentrum miniatum wypuściło korzonki widocznie jest mu dobrze u Ciebie

Dwie Księżniczki również pięknie się prezentują

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Marto o sałatę o tej porze roku trudno więc nieźle cię obdarzyły nią storczyki , w orchidarium super rosną rośliny, a phalaenopsisy bellina przepięknie się prezentują w odmiennych barwach. Brawo

Za oknem bura pogoda, spać się nie chce, więc pochwale się moimi nowymi nabytkami z wystawy
Ale najpierw chce podziękować Markowi, za piękna Masdevallie

Piękna Masdevallia od Laury. BArdzo Ci za nią dziękuję

Tym sposobem na moim parapecie Masdevalliowym zrobiło się ciasno
Maleńka Haraella od Dorotki

Temu gościowi totalnie nie mogłam się oprzeć
[
Aerangis biloba. Mam nadzieję, że nie zrzuci kwiatuszków:

Aerangis citrata:

Oraz gratisy
Te maleństwo udało mi się zdobyć podczas pokazu przesadzania przez Pana Jana Ciepłuche. Kwiatki mają gdzieś 3 mm i bardzo intensywnie pachną. Zapomniałam tylko nazwy

Tego szczypiora nazwy też nie pamiętam

Kasiu, dziękuję Ci bardzo za możliwość wyjazdu
Dorotko, Julito i Regino, Tomku, Lauro i wszystkim innym dziękuję za miło spędzony czas i do zobaczenia na następnej wystawie 

Ale najpierw chce podziękować Markowi, za piękna Masdevallie

Piękna Masdevallia od Laury. BArdzo Ci za nią dziękuję

Tym sposobem na moim parapecie Masdevalliowym zrobiło się ciasno

Maleńka Haraella od Dorotki

Temu gościowi totalnie nie mogłam się oprzeć

[

Aerangis biloba. Mam nadzieję, że nie zrzuci kwiatuszków:

Aerangis citrata:

Oraz gratisy

Te maleństwo udało mi się zdobyć podczas pokazu przesadzania przez Pana Jana Ciepłuche. Kwiatki mają gdzieś 3 mm i bardzo intensywnie pachną. Zapomniałam tylko nazwy

Tego szczypiora nazwy też nie pamiętam

Kasiu, dziękuję Ci bardzo za możliwość wyjazdu

Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
Piękna kolekcja, pełen profesjonalizm w hodowli storczyków. Jestem pod wrażeniem. Jak pozwolisz będę stałym gościem w Twoim wątku. 

Mirku, oczywiście, że pozwolę
Tylko odwdzięczyć się tym samym nie mogę, bo czasu mi brak. Ale zaglądam często 

Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ale cudne nowości!!!
piękne Aerangisy!!! będę czekać aż A. Biloba się rozwinie!

- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Hej Martuś 
Piękne nowości sobie sprawiłaś
Mam nadzieję, że Aerangisy cudnie Tobie zakwitną i nie zrzucą pączków z powodu zmiany klimatu i czekam na wspaniałe kwitnienia
Dziękuję za pomoc w wyborze nowości dla mnie, gdyby nie opis Twój i Kasi, wybór byłby ciężki
Pozdrawiam cieplutko

Piękne nowości sobie sprawiłaś

Mam nadzieję, że Aerangisy cudnie Tobie zakwitną i nie zrzucą pączków z powodu zmiany klimatu i czekam na wspaniałe kwitnienia

Dziękuję za pomoc w wyborze nowości dla mnie, gdyby nie opis Twój i Kasi, wybór byłby ciężki

Pozdrawiam cieplutko

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Marto piękne nowości, sama też zamierzam na wiosnę zakupić aerangisy do orchidarium, bo to chyba dobre miejsce do ich uprawy. Mam nadzieję, że Twoje otworzą kwiaty i będziemy mogli pooglądać je w Twoim wątku.

Obejrzałam Twoje storczyki z zapartym tchem są niezwykłe, zadbane i pięknie kwitną

Orchidarium świetnie się prezentuje.
Sabotki mają piękne mozaikowe listki, a Belinka cudnie kwitnie

Gratulacje, widać że storczyki Cię kochają.
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Martusiu, gratuluję cudnych nowości z wystawy
Co od maleństwa o 3mm, pachnących kwiatach, to jest to Ornithophora radicans, widzę, że nie tylko mi udało się poderwać kawałeczek tej rośliny :P Będę porównywać poczynania Twojej

Co od maleństwa o 3mm, pachnących kwiatach, to jest to Ornithophora radicans, widzę, że nie tylko mi udało się poderwać kawałeczek tej rośliny :P Będę porównywać poczynania Twojej

Marto, piękne "ostrogi" na Aerangisie biloba. Powodzenia w uprawie. Będę wypatrywał pełnego rozkwitu na nim. Trzymam również kciuki za Masdevallie i Sabotka.