Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
- AnowiB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
Krysiu co nowego u Ciebie na działce.... 

Witam wszystkich cieplutko, nie było mnie kilka dni. Już dwa tygodnie walczę z przeziębieniem jak zapewne wiele innych osób. Nie odwiedzałam też działki z powodu zimna, ciągłych opadów deszczu i deszczu ze śniegiem oraz moich kochanych gości. W tym czasie zdążyłam tylko zrobić niewielkie zakupy. W mieszkaniu natomiast zakwitła mi kolejna patyczkowa hortensja (i storczyk). Jej kolor początkowo był zielony następnie biały a obecnie jest różowy. Jutro bez względu na pogodę będę na działce, mam duże zaległości w pracach wiosennych. Jeszcze jedno, przyznaje rację tym co mówili, że firma Elite ma niezgodności w opakowaniach. Kupiłam żonkile pełne z czerwonym środkiem a zakwitły zwykłe żonkile z trąbką ;:99 , takich to miałam już dużo. Czy ktoś próbował reklamować niezgodny towar z ofertą.

Pozdrawiam Krystyna
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oby lilie z Elite były zgodne odmianowo
Patyczkowa hortensja zaskakująca
nie uwierzyłabym, że potrafi w domu tak pięknie zakwitnąć.

Patyczkowa hortensja zaskakująca

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna patyczkowa hortusia no to masz wiosnęównież w domu a storczyk również ładny i ma tyle kwiatów
Mnie samą hortensja zaskoczyła, byłaby większa ale przy upadku z parapetu połamały się pędy górne. Wydaje mi się, że matka była niebieska ale zakwitała też inaczej.
Pozdrawiam Krystyna
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ TY masz rączkę do roślinek , na Wielkanoc jak znalazł , taka kwitnąca hortensja 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Krysiu, a w jakim okresie sadzonkowałać hortensję ? Jesienią ? Moje ogrodowe wcale nie chcą kwitnąć w ogrodzie, to moźe w domu będą 

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piekny storczyk Krysiu/oo hortensji nie wspomnę/.Ja ze swoimi żegnam się ponad rok nie kwitną,liście obrzydliwe,zero uroku.
Witam wszystkich bardzo serdecznie, po zimnym tygodniu i niedzieli coś jednak kwitnie w swoim czasie na działce. Z jednej strony ucieszyłam się , że nabyte w jesieni skalniaczki zaczynają kwitnąc, a drugiej strony zasmucił mnie duży brak cebulowych. Nie ma co wracać do dyskusji, tulipany nie utrzymają się na działce, pospacerowałam alejkami popytałam innych działkowiczek, one tez sadziły i nie ma. Brakuje hiacyntów żonkili. Będę nabywała pierwiosnki i inne bylinki. Hosty wypuszczają kiełki ale ślimaków mnóstwo, kto zwycięży okaże się. Za to trawniczek na 6. Czysty soczysty i do koszenia, nie ma to jak odmiana Wembley. Dziękuje za pochwałę hortensji, nie mam wyuczonej wiedzy na jej temat, szłam z działki i po drodze urwałam małe gałązeczki, wstawiłam do wody a po ukorzenieniu do ziemi przypadkowej jaką miałam. Lepiej mi wyszło niż z pelargoniami.W domu ładne rosną ale czy ja je przezimuje to tego nie wiem. Jakoś zakopywanie mi się nie widzi, a one mogą przemarzać. Poniżej wstawię kilka zdjęć, pogoda była pochmurna wiec i zdjęcia szare.
Najbardziej lubię bylinki na moim mini skalniaczku.

Co roku zostawiam pietruszkę na zimę i wiosna korzystam z młodych listków.

Tulipane jakie wyrosły bez strat, to te posadzone w wzrzywniku.

W alejkach niezawodne pierwiosnki a rzędu tulipanów nie ma.

Najbardziej lubię bylinki na moim mini skalniaczku.

Co roku zostawiam pietruszkę na zimę i wiosna korzystam z młodych listków.

Tulipane jakie wyrosły bez strat, to te posadzone w wzrzywniku.

W alejkach niezawodne pierwiosnki a rzędu tulipanów nie ma.

Pozdrawiam Krystyna
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Krysiu , pięknie
Też mam straty , ale cieszę się z tego co zostało . Widać , że smagliczka już sie szykuje do kwitnienia , a moja nie przeżyła zimy , a tak ją lubię .

-
- 100p
- Od: 16 paź 2010, o 16:42
Pięknie u ciebie wszystko kwitnie, a z tymi tulipanami to problem nie tylko twój, u mnie też niektóre albo w ogóle nie wyskoczyły lub są same liście. Całe szczęście są i takie, które mają pąki, więc będę miał czym cieszyć oko, ale ewidentnie to nie jest rok dla tulipanów. Widać to po skargach wielu forumowiczów. Pozdrawiam serdecznie
i życzę pięknej wiosny w twoim ogrodzie!

Agatko, smagliczka dobrze rośnie jest już stara dostałam ją od kogoś. Wysiałam nasionka wprost do ziemi może wykiełkuje. Z nasion w warunkach domowych mam problem wychodowac byliny.
Adrianie mnie jest żal tych tulipanów, miałam wiele ciekawych odmian. Ja ich już nie kupię, może tylko z 10 sztuk i będę uważała za jednoroczne, tak traktuje mieczyki.
Adrianie mnie jest żal tych tulipanów, miałam wiele ciekawych odmian. Ja ich już nie kupię, może tylko z 10 sztuk i będę uważała za jednoroczne, tak traktuje mieczyki.
Pozdrawiam Krystyna
Mam pytanie, przy zakupie kwiatów bylinowych otrzymałam gratis. Nie mam pojęcia co to jest
, czy może ktoś będzie wiedział i uprzejmie mi powie.

Na zbliżające się Świeta Wielkanocne przy kuchennym oknie zagościła wiosna.

Na zbliżające się Świeta Wielkanocne przy kuchennym oknie zagościła wiosna.

Pozdrawiam Krystyna