Wandziu, miło, że Ci się podobają moje kwiatki :P Sama z przyjemnością spaceruje teraz po forumkowych ogrodach i oglądam kwieciste fotki, więc myślę, że trochę kwiatoterapii tej zimy wszystkim nam dobrze zrobi
Dorotko, jeśli te kwiatki troszkę Cię rozgrzały, to dla mnie sama radość

Zima jest piękna, ale trochę męcząca i monotonna...Ta wszechobecna biel...Dobrze, że teraz Święta przez kilka dni nie pozwolą nam się nudzić
Elu, a ja jakoś mam mało czosnków

Kiedyś sadziłam ich więcej, ale jakoś nie miałam pomysłu z czym je łączyć i w końcu zostało mi tylko kilka...Teraz mam zadanie na długie zimowe wieczory - kompozycja z czosnkami

Chociaż w tym sezonie to już za późno, bo najwcześniej kupię je i posadzę jesienią...
Dorotko (Keetee), już zaplanowałam, że dokupię trochę czosnków, bo mam ich stanowczo za mało w ogrodzie...Jakoś tej jesieni skupiłam się na tulipanach - to moje ulubione cebulowce
Dzisiaj wysłałam M. na zakupy, więc mam chwilkę czasu. Siedzę i rozkoszuję się ciszą i spokojem

Już niedługo, bo niebawem przyjadą synowie i wniosą do domku dużo gwaru i rozgardiaszu; rozpoczną się niekończące dyskusje, kłótnie o to, co oglądamy w TV, jakich kolęd słuchamy, czy jemy teraz czy za pół godziny, kto idzie na spacer, a komu się nie chce

Lubię to i cieszę się z naszego wspólnego świętowania, ale zbyt długo nie dałabym rady

Wiem, że chętnie wrócę po Świętach do swojego -nomen omen- świętego spokoju, trybu życia, do moich kwiatków, książek i filmów...
A więc, jeśli na chwilkę wpadniecie na forum, odprężcie się, odsapnijcie chwileczkę i ukojcie wzrok zielenią host: