Ogród -mój azyl -JolantaG część 6
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 6
Jolu, podziwiam rozmaitość twoich roślin.
Ostatnio pokazałaś dalie. Bardzo mi się one podobają i mam w piwnicy przechowywane karpy, ale powoli chcę z dalii rezygnować na rzecz innych kwiatów, bo zanim one zaczynają kwitnac, to rabata jest po prostu nieciekawa. Nie odnosisz takiego wrażenia?
Ostatnio pokazałaś dalie. Bardzo mi się one podobają i mam w piwnicy przechowywane karpy, ale powoli chcę z dalii rezygnować na rzecz innych kwiatów, bo zanim one zaczynają kwitnac, to rabata jest po prostu nieciekawa. Nie odnosisz takiego wrażenia?
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
WANDO ,moje dalie rosną ,na pustej działce sąsiada.Nic innego tam nie posadzę ,bo a nóż będzie chciał tam coś robić ,lub sprzeda działkę .Z innych miejsc już usunęłam dalie i nigdy tam nie powrócą.Posadziłam byliny ,krzewy ,a w jednym miejscu zrobiłam szpaler z tui Szmaragd .
GENCJANO ,cieszę się ,że będziesz gościem w moim ogrodzie ,ale za wiele się nie napatrzysz .Kwiecień ,to nie czas ani na lilie ,ani liliowce ..............Wolała bym zrobić spotkanie w środku lata.Było by pięknie i bardziej kolorowo .
KASIK ,napisz na PW ,gdzie dokładnie mieszkasz.40 km ,to nie wiele .Mam nadzieję ,że przyjedziesz na rozpoczęcie sezonu 16 kwietnia.
MARYLU ,ja nie napisałam ,że ostatnio nic nie kupiłam ,tylko ,że przez kilka lat nic nie kupowałam .Zaczęłam dopiero 2 lata temu ,a mieszkam już tutaj 10 lat .Sadziłam i siałam tylko warzywka i owoce .

GENCJANO ,cieszę się ,że będziesz gościem w moim ogrodzie ,ale za wiele się nie napatrzysz .Kwiecień ,to nie czas ani na lilie ,ani liliowce ..............Wolała bym zrobić spotkanie w środku lata.Było by pięknie i bardziej kolorowo .
KASIK ,napisz na PW ,gdzie dokładnie mieszkasz.40 km ,to nie wiele .Mam nadzieję ,że przyjedziesz na rozpoczęcie sezonu 16 kwietnia.

MARYLU ,ja nie napisałam ,że ostatnio nic nie kupiłam ,tylko ,że przez kilka lat nic nie kupowałam .Zaczęłam dopiero 2 lata temu ,a mieszkam już tutaj 10 lat .Sadziłam i siałam tylko warzywka i owoce .

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
O ,pełne malwy,ja miałam takie zwykłe,ale dostały jakieś plamki i zmarniały 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękne te malwy. Ja w ubiegłym roku wysiałam,jak nie zmarzną,a mam nadzieję,że nie to też będę pieścić oczy takim widokiem.
- JolantaG
KASIK ,MAŁGOSIU ,malwy są cudne ,zwłaszcza te pełne ,ale niestety nie da się uchronić od rdzy .Te plamki są praktycznie nie do zwalczenia .Żadne opryski nie pomagają całkowicie .Trzeba obrywać chore listki .Moje zdążyły zakwitnąć do końca ,ale były całkowicie pozbawione liści . 

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Jolu, sama taki termin wymyśliłaś. Swiadczy o Twojej skromności.Ale masz przecież i na wiosnę co pokazać. 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Wanda! Ja obsadzam dalie drobnymi aksamitkami, co "stroi" miejsce zanim zakwitną dalie. Może warto podpędzić, żeby kwitły szybciej lub sadzić niskie, które szybciej kwitną!wanda7 pisze:Jolu, podziwiam rozmaitość twoich roślin.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- JolantaG
ADRIANNO ,termin ,to tak nie do końca ja ustaliłam .Pani prezes rzuciła propozycje ,żeby rozpoczęcie sezonu zrobić u mnie ,a ja się zgodziłam .Trudno ,żeby rozpoczęcie sezonu mogło być np.w pełni lata .Może w późniejszym czasie, inni forumowicze mnie też odwiedzą ,np.Ci którym wiosenny termin nie podpasuje .
TAKASOBIE ,dobry pomysł z tymi aksamitkami .

TAKASOBIE ,dobry pomysł z tymi aksamitkami .

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadła nacieszyłam oko , nabrałam sił ogladając tak piękny ogród i pędzę dalej

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu a ja mam pytanie odnośnie goryczki dahurskiej...długo ją masz...jak Ci zimuje
Ja miałam(a może jeszcze mam
)na skalniaku ale jeszcze przed zimą zamarła nadziemna częśc i właśnie nie wiem czy tak ma byc czy ona po prostu mi padła 

Ja miałam(a może jeszcze mam

- JolantaG
FRAGOLU ,nie martw się .Goryczka Dahurska wypuści wiosną nowe ,młodziutkie listki .Ten typ tak ma .Zanika na zimę ,by wiosną ponownie się odrodzić .
BOŻENKO ,zwolnij troszkę .Nie pędź tak .

BOŻENKO ,zwolnij troszkę .Nie pędź tak .

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Piękne kwiaty. Szczególnie cudnie wyglądaja te, co skąpane w deszczu. Nie mogę się już doczekać cieplejszych miesięcy.

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
CZEŚĆ JOLU dziękuję za życzenia i TOBIE życzę dużo zdrówka w nowym roku...masz piękny ogród i wiele różności .Pozdrawiam 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ JOLU
Masz tyle pięknych roślin. Malwy wyjątkowo Ci się udały - wszystkie pełne.
Masz tyle pięknych roślin. Malwy wyjątkowo Ci się udały - wszystkie pełne.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jolu , kupisz , nie kupisz ale na Gardenię chyba przyjedziesz
U mnie dziś na działce widziałam wiosnę ! Magiczna już zaczyna wysiewy....
Cieszę się na obserwowanie wiosny u Ciebie.
Jak masz jakieś chciejstwa z mojego ogródka to pisz na pw. bym mogła wcześniej przygotować.

U mnie dziś na działce widziałam wiosnę ! Magiczna już zaczyna wysiewy....
Cieszę się na obserwowanie wiosny u Ciebie.
Jak masz jakieś chciejstwa z mojego ogródka to pisz na pw. bym mogła wcześniej przygotować.