Lucynko, Kasiu(kasia74), Rysiu, Basiu, Justynko, Ewuniu, dziękuję Wam bardzo za miłe odwiedziny i dobre słowo
Kasiu/katarzynka575 Dziękuję i Tobie

Miniaturkę przesadzę na pewno ale ciągle gdzieś mi umyka ten czas...zawezmę się chyba i w tym tygodniu to zrobię... Odontonia niestety przesadzona w drobne podłoże i częściej podlewana ma się gorzej. Liście młodych przyrostów brązowieją (ale już nie "plamkowo"), mimo oprysków coraz bardziej. Sama już nie wiem co robić..

Nie stoi bezpośrednio na słońcu, więc ten czynnik odpada.
Za to pocieszające wieści u reanimowanego sabotka - ma dwa konkretne już korzenie i kilka nowych się wyłania.
Nowość "
Mandzia" pięknie otwiera pączki - wygląda cudownie, zaczęła otwierać też pączki moja bordowa hybryda. Kilka storczyków przekwitło, w tym i scrabble, szkoda, nie cieszył mnie kwiatkami tak długo jak bym chciała.
Małe zmiany tez na parapetach - zrobiło się ciut luźniej

bo wszystkie hybrydki w kiepściejszym stanie wylądowały w niewielkim akwarium, gdzie mają większą wilgotność. Tzn. mam nadzieję ze mają, bo niestety sprzętu do mierzenia jeszcze się nie dorobiłam...

Mam nadzieję ze w tym tygodniu znajdę trochę czasu by oblecieć z aparatem wszystkie moje storczykowe zakamarki i Wam pokazać... Tymczasem życzę Odwiedzającym miłej niedzieli