KaRo- witaj na moim wątku...już w części drugiej

Biedulki i maluszki uwielbiają warunki szklarniane. Tylko trzeba pamiętać o ich wietrzeniu. Z tego, co czytałm węgiel grillowy może być "wzbogacony" w różne substancje chemiczne, które mogą byc szkodliwe dla storczyków. Ja mam węgiel drzewny własnej "produkcji". Maleńkie ognisko - parę gałązek lipy i...gotowe. Ale, chyba w OG są już gotowe mieszanki z węglem.
Dziękuję w imieni storczyków. Staram się wprowadzać różne gatunki orchidei, oczywiście, tych, ktore mi się podobają
Kinga- dzięki wielkie. Marzyłam o niebieskiej Vandzi od jakiegoś czasu. ALe ceny, dla mnie zaporowe... I zdarzyła się okazja kupna przecenionej Ascocendy i dlatego ją mam. Pędzik sobie roną własnym tempem. Jeśli będzie tak ciepło na zewnątrz, jak do tej pory, to może pączuszki nie opadną
Zatem ściskam kciuki za moje i Twoje cymbidium. Aby, "cosie" okazały się pędzikami
UWAGA! Wiadomość dnia...przed momentem odebrałam paczusię z OG z pierwwszą, wymarzoną i wytęsknioną masdevallią
Ależ się cieszę. Jest maleńka, ale zdrowa, jedynie kolor spagnum mi się nie podoba i na pewno jej zmienię podłoże. To roślinka FS. Oto ona,
masdevallia davisii:
Takie będzie mieć kwiatuszki <fotka z netu>: