Witajcie nocna porą
Monia, nie ma problemu. Jeśli chcesz to wiosną go uskubię dla ciebie. Faktycznie ma ciemniejsze liście i dużo ciemniejszy kwiat niz inne.
Alu, bardzo dziekuje za odwiedziny. Dziękuję za relacje z mojego ogrodu. Naprawdę jakos inaczej widzisz mój ogród
Róża juz posadzona, nawet w innym miejscu niz mówiłam, ale mimo to nadal sie waham. Nie wiem czy jej jednak nie posadzę tam gdzie chciałam. Jakos tak mi tam pasuje. Bo muszę nadmienić, że Ala przywiozła mi poszukiwanego od dłuższego czasu Iceberga. No i dostałam jeszcze w prezencie miniaturkę rozplenicy. Nie wiem czy tak sie nazywa, ale tak wyglada. Jutro cykne fotki.
Naprawdę te wizyty trwaja za krótko ;:25
A jeszcze sie pochwalę, że w środę otrzymałam przesyłkę od
Neli w której była róża Eskimo. Bardzo dziękuję.
Martuś, Ty nie masz co fotografować
Przecież u Ciebie tyle cudeniek. Chyba, że musisz zawołać Jolę, albo Viki, żeby spojrzały na Twój ogród inaczej
Fabi, dzisiaj Ala przekonała sie naocznie o jakiej wstretnej trawie mówię. Juz sobie postanowiłam, że będe zmieniała trawnik kawałkami. Powoli może pozbedę sie tego trawska.
Izuś, własnie jesień nastraja mnie nostalgicznie. I to wcale nie jest takie straszne uczucie, wręcz nawet przyjemne. Tylko pewnie za jakis miesiąc będę innego zdania
Aniu
Ula, ja powiem, że wtym roku to je trochę zaniedbałam. Tylko chyba ze 3 razy dostały pić ten specyfik.
Masz racje to jałowiec, ale nie pamiętam jaki. Wiem tylko, że płożak posadzony przy kijku, coby sie ładnie wzwyż piął.
Izuniu, dzisiaj z Alą doszłyśmy do wniosku, że na wiosnę nastąpi wielkie ciecie. Zostawiam tylko jeden pęd najbardziej wyprostowany. Reszta wylatuje. Zrobi sie Dzięki temu wiecej miejsca. A ja zawsze chciałam mieć drzewko, a nie krzak.
Niestety nie pamietam tego berberysa. Tak wyglada wiosną. Ma bardzo jaśniutkie listki. Powinien rosnąc bardziej kolumnowo, ale u mnie jakos tak sie rozlazł na boki. Musze go ciągle przycinać.