Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Gosiulek - wiedziałam, wiedziałam, że Twoje narzekania to ściema! Piękny ogród jak zawsze :D
A na widok rododendronów - aż mnie ścisnęłow dołku! Okazy zdrowia! Jutro lecę po cytrynę!!! Bo herbaty u mnie dostatek :;230

A co to za iglaczek, który prostujesz? Czyżby jakiś szczepiony jałowiec?
Pozdrawiam cieplutko - Ula
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu ! Tamaryszek rzeczywiście Ci się rozrósł... Podoba mi się, jak porozmieszczałaś kamienie w ogrodzie ! Co to za berberys na frontowej rabacie się tak ładnie przebarwił?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witajcie nocna porą :wit
Monia, nie ma problemu. Jeśli chcesz to wiosną go uskubię dla ciebie. Faktycznie ma ciemniejsze liście i dużo ciemniejszy kwiat niz inne.

Alu, bardzo dziekuje za odwiedziny. Dziękuję za relacje z mojego ogrodu. Naprawdę jakos inaczej widzisz mój ogród :D
Róża juz posadzona, nawet w innym miejscu niz mówiłam, ale mimo to nadal sie waham. Nie wiem czy jej jednak nie posadzę tam gdzie chciałam. Jakos tak mi tam pasuje. Bo muszę nadmienić, że Ala przywiozła mi poszukiwanego od dłuższego czasu Iceberga. No i dostałam jeszcze w prezencie miniaturkę rozplenicy. Nie wiem czy tak sie nazywa, ale tak wyglada. Jutro cykne fotki.
Naprawdę te wizyty trwaja za krótko ;:25

A jeszcze sie pochwalę, że w środę otrzymałam przesyłkę od Neli w której była róża Eskimo. Bardzo dziękuję. ;:196

Martuś, Ty nie masz co fotografować :roll:
Przecież u Ciebie tyle cudeniek. Chyba, że musisz zawołać Jolę, albo Viki, żeby spojrzały na Twój ogród inaczej :;230

Fabi, dzisiaj Ala przekonała sie naocznie o jakiej wstretnej trawie mówię. Juz sobie postanowiłam, że będe zmieniała trawnik kawałkami. Powoli może pozbedę sie tego trawska.

Izuś, własnie jesień nastraja mnie nostalgicznie. I to wcale nie jest takie straszne uczucie, wręcz nawet przyjemne. Tylko pewnie za jakis miesiąc będę innego zdania :D

Aniu ;:196

Ula, ja powiem, że wtym roku to je trochę zaniedbałam. Tylko chyba ze 3 razy dostały pić ten specyfik.
Masz racje to jałowiec, ale nie pamiętam jaki. Wiem tylko, że płożak posadzony przy kijku, coby sie ładnie wzwyż piął.

Izuniu, dzisiaj z Alą doszłyśmy do wniosku, że na wiosnę nastąpi wielkie ciecie. Zostawiam tylko jeden pęd najbardziej wyprostowany. Reszta wylatuje. Zrobi sie Dzięki temu wiecej miejsca. A ja zawsze chciałam mieć drzewko, a nie krzak.
Niestety nie pamietam tego berberysa. Tak wyglada wiosną. Ma bardzo jaśniutkie listki. Powinien rosnąc bardziej kolumnowo, ale u mnie jakos tak sie rozlazł na boki. Musze go ciągle przycinać.

Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ale jak zrobisz kolumnowy zasłonisz sobie światło w salonie bo wypada akurat na okno

P.s. szkoda że nie dałaś znać że będzie Ala u Ciebie :(
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Gosieńko, przecież tom zupełnie inny ogród :shock: Ciekawe jak każdy z nas inaczej postrzega otoczenie. Teraz dopiero w pełni widać charakter Twojego ogrodu ;:138
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu, bo to było na szybko. Naprawdę Ala była tylko chwilkę, przywiozła mi różę. Jechała do OBI, a ja miałam gości. Musimy wybrać się do niej. Bardzo zapraszała.

Madziu, musisz przyjechać i sama ocenić :D
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Gosiu, na wiosennej fotce widzę azalię japońską ,czy zabezpiecza się ją na zimę-pięknie Ci się rozrosła.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, ja jej nie ocieplam. Zacieniam tylko rosnące obok rh siatka cieniującą. Może to i jej służy?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Goś, na jakiej wystawie masz posadzone RH ? Moje są po zachodniej stronie domu i nie wiele tam słońca dociera. Dotąd nie cieniowałam... Myślisz, że powinnam?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam wystawę wschodnią, czyli od rana do około 1-2 godziny mam słońce. Ja uważam, że cieniowanie nigdy nie zaszkodzi. Przez słońce zachodzi szybsze parowanie, a przez to pozbawianie wody. Rh, maja płytki system korzeniowy, dlatego zima nie mogą pobierac wody korzeniami. Warto je podlać obficie przed nadejsciem mrozów, bo cały zapas wody gromadzą w liściach. Jeśli go pozbawimy umra. Bardziej dlatego szkodzi im zimowe słońce niz mróz.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Czyli cieniować :!:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja bym tak radziła :D
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, ja nie miałam przy schodach pola do popisu. Mogłam tylko położyć nowe płytki. Twoje są jedyne w swoim rodzaju. ;:63 ;:63
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianno, dziękuje ;:196
Śmiać mi sie trochę chce, bo dzięki nim mam teraz tabuny zwiedzających.
Może powinnam obiletować? :;230
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Gosiu, Twój ogród w obiektywie Ali nabrał nowego wymiaru. Wyłapałem kilka elementów, które przyciągają uwagę - różanecznik o niesamowicie błyszczących liściach i w ogóle pięknie skomponowana rabata z nim, ciekawe kamienie, róże aż bijące po oczach swą różowością :!:
Mówisz golterię posadziłaś na zwykłej rabacie i rośnie :?: To może gdzieś tam głębiej doszukała się kwaśnej ziemi albo czerpie od azalii, bo to wręcz niemożliwe :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”