Baryczkowe Storczyki cz. II

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PolishGal
100p
100p
Od: 20 gru 2011, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Baryczkowe Storczyki cz. II

Post »

śliczny falek, kiedyś miałam bardzo podobnego ale go wykończyłam :?
na pewno jeszcze tu zajrze i czekam na kwitnienie cambrii :)
'Flowers are the sweetest things God ever made and forgot to put a soul into...'
Moje storczykowe początki.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Baryczka pisze:Takiego różowego Phal. widziałam u kogoś na forum- baaardzo mi się spodobał. Przypomina mi cętki pantery, a Wam?
Obrazek
To chyba u mnie go widziałaś :wink: mój niedługo otworzy pączki ;:108
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Kamilko, miło patrzeć, jak znów zagęściło się u Ciebie na parapetach :)
U cambrii naliczyłam 3 pędy (a może jakiegoś przegapiłam ?). Bardzo lubię jak u cambrii pojawiają pędy tak znienacka - nie było widać i nagle - SĄ !
Twoja katlejka zrobiła Ci taki kawał jak mój Pha. equestris. Też liczyłam na kwiaty, myślałam, że rosną pędy, a to 2 x basal keiki.
I pojawiło się ostatnio u niego jeszcze jakieś nieokreślone 'coś'...
natalkastl
100p
100p
Od: 24 paź 2011, o 13:48

Post »

Kamilo piękne storczyki widzę,że i Ciebie czekają piękne i ciekawe kwitnienia :heja Zazdroszczę Ci ;:63 :wit
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilko, dopisuję jeszcze niewielki komentarz do twojego postu w innym wątku:
Baryczka pisze:Katleje mam głównie z all., ciężko mi trafić na ich dostawę w marketach, a teraz jak już osiadłam na wsi to już w ogóle porażka (raz tylko miałam szczęście i z mętlikiem w głowie nie wiedziałam, którą katleję wziąć- stanęło na niespodziance z jeszcze zielonymi pąkami). O wystawach nie mam co marzyć, za daleko ode mnie. Te allegrowe katleje są zwykle zabiedzone, podsuszone z lichymi korzeniami, pomarszczonymi liśćmi. Jeden ze sprzedawców wysyłał mi po kolejnych reklamacjach, aż trzy sztuki, wszystkie do reanimacji, o dwie z nich nadal walczę.
Latem stały na tarasie od strony południa, ale w cieniu balustrady -tam ładnie podrosły, umocniły syst. korzeniowy i pokazały nowe psby, dziś już z pochewkami kwiatowymi.
Ja wprawdzie nie kupowałam nigdy katlejek na all.., ale skusiła mnie kiedyś jakaś w innej sprzedaży wysyłkowej.
Dostałam marną cząstkę tuż po podziale, która w krótkim czasie padła. Tak więc już wiem, że nigdy więcej (przynajmniej z tego rodzaju) !
Szkoda pieniędzy...
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Ale u ciebie sie dzieje oooch gratujuję pedów na cambrii ja chyba sie u swojej nie doczekam :evil: była na polu w lecie na wakacjach i w przyrosty rośnie. (zapraszam cie do siebie) :wit
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Dziewczyny muszę się dopisać do tej dyskusji. Ja też mam cattleyki z all..., ale na ich wygląd nie mogę narzekać, trzeba tylko kupić u rzetelnego sprzedawcy.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochani!

PolishGal- dzięki :) Zapraszam!

Wioleta- o, widzisz! Sama bym nie znalazła tego wątku- ostatnio już gubię się, co u kogo widziałam- za długą przerwę od forum miałam :?

Asiu/Art- czasem nas tak zaskakują ci nasi podopieczni :) Życzę Ci, by to "coś", było tym, co najchętniej znajdujemy u naszych storczyków- czyli nowy pęd :)
Z katl. nie wiem co będzie- teraz widać, że z tego listka wychodzi pochewka- jest bardziej przejrzysta, ale co będzie? Nie wiem! Na pewno pokażę tutaj jego dalsze losy :)

natalkastl- dzięki :) Och, chciałabym mieć więcej zapowiedzi kwitnień u mnie- niestety- póki co, to u mojej Mamy pędy "wyskakują" jeden za drugim...

Piotrku- zajrzę do Ciebie, niech tylko znajdę wolną chwilę :) kambrie zwykle traktuję po macoszemu, może tak lubią? Nie wiem, ale kilku kwitnień doczekałam. Jednak konkretnego przepisu nie podam Ci :(

Kasiu/kasia74-Dziękuję za PW- na pewno skorzystam :)

Jeśli chodzi o kambrie- kupione z przeceny, jakoś w czerwcu '11, werandowałam je na tarasie, jakoś w paźdz. zabrałam do domu. Jak zawsze w tym okresie, upycham rośliny gdzie się da- także kambrie trafiły na regał z książkami- w miejsce przy oknie zach., ale dość ciemnym. Tam je podlewałam, jak mi się przypomniało- czasem nawet psb'y były mocno zmarszczone :oops: W grudniu zauważyłam maleńkie pędy (3szt.), więc kambrie postawiłam przy drzwiach na taras (od południa) i tak sobie rosły- obecnie zawiązują pąki :)

Katleje z all. stoją w miejscu- niedawno je wyjęłam z podłoża, a tam bez zmian- muszę chyba podnieść im wilgotność- swoją drogą, stoją tak w niebycie od lata i żadnych reakcji, ani w tę, ani wew tę. Może z nadejściem wiosny pokażą na co je stać :)

I kilka fotek-zanim postanowienie międzynarodowe ACTA nie zabroni ich publikować i nie doprowadzi do zamknięcia forum.
Phal. z grupki kupionej ostatnio przez Piotrka- ma jedną wadę/zaletę, czy jak to nazwać- ciekawostkę- ma połączone płatki okółka zewn.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marzenkaa
100p
100p
Od: 23 lis 2011, o 20:01

Post »

sliczną ma ważkę
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilko, ciekawe kwiaty ma Twoja biała piękność. I zgadzam się z poprzedniczką - warżka przyciąga wzrok i jest nietypowa dla białych kwiatów.

Spełniło się Twoje dobre życzenie i niezidentyfikowane 'coś' u mojego 'Equestrisa' okazało się pędem. Tak więc będą 2 basal keiki + mały jeszcze pęd :)
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Kamilko, jak miło się przespacerowac po Twoim wątku i pooglądać kwitnące cudowności. Burana Beauty mnie zaczarowała ;:3
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, Asiu, Justynko- dziękuję za zajrzenie do mnie. Przepraszam, ze długo nie odpowiadałam- mam za sobą koszmarną sesję egz.

Asiu, cieszę się, że u Ciebie pojawił się pędzik- będę zaglądać w oczekiwaniu na kwiaty- zawsze kochałam się w pH. equestrisach ;:167

Tymczasem u nas pojawiają się pierwsze kwiaty- niestety pąki opadają gęsto, aż żal patrzeć. No, ale nie ma rady...

Phal. mojej Mamy, który dostała ode mnie ze 2 lata temu- szczerze dany, bo rośnie jak drzewo i b. chętnie kwitnie :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy nabytek tego roku- takie małe, skryte marzenie - Phal. Mini Mark. Udało mi się uchwycić ostatni kwiatek, część dość mocno się "zmęczyła" w podróży, toteż i fotki wychodziły mi b. nieciekawe. Teraz z niecierpliwością wypatruję nowego pędu :)
Obrazek
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Witaj Kamilko. Piękne kwitnienia- widać, że Twpja pielęgnacja im dobrze służy. Gratuluję spełnienia marzeń i nabycia MM- śliczniusi kwiateczek. Niech szybko wypuści nowy pędzik.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Gratuluje spełnienia marzenia. ;:138
Ja nadal o nim marze,ale pewnie jeszcze muszę poczekać.
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Kamilko,gratulacje i ode mnie.

Mini Mark!
A pokaż mi jedna osobe,która nie ma takiego marzenia?Jedną,która prędzej czy później nie spełni tego marzenia! :D
Czekamy na Twoje kwitnienie.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”