Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Witajcie Beatann i Jagódko[/wit

Miło mi,że zajrzeliście do mnie.

Jagódko, to takie smutne,że są ludzie którzy nie potrafią żyć jakoś spokojnie-cieszyć się rodziną, tylko szukają nie wiadomo czego a najlepiej wad u kogoś, a siebie ich nie widząc...Nie szanują pracy innych, nie dają im spokoju,żeby każdy żył tak,jak jemu odpowiada.
Nie da się opisać co przechodziłam przez te lata, czasami było ciężko... miałam ochotę uciec gdzieś daleko :(

Teraz przez zimę podładowałam trochę baterie, odpoczęłam od widoku t. i jej złości :;230 i z chęcią popracowałabym w ogródku, mam ochotę trochę pozmieniać, trochę roślin dosadzić... Zaryzykuję :;230

Pomyślałam,że może zainwestuję w ogródek t. i przekupię ją - kupię jej z 5 róż, żeby nie było że tylko kradnę... Może odczepi się, a jak nie będzie chciała to u siebie posadzę :D

;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz , to wcale nie głupi pomysł , z tym przekupstwem . Mówią , że jeżeli ktoś w Ciebie kamieniem , to Ty w niego chlebem .
Wiesz , na co jest łasa i co lubi , to spraw jej niespodziankę ! Ona Ci po prostu zazdrości ; Twojej młodości , zapału i żałuje , że dla niej czas mija .
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

No właśnie tak sobie pomyślałam,że tego jej nie proponowałam a wszystko inne nie daje rezultatu...ma kasę i może kupić co zechce...ale nie kupuje...
Mam dość tego,że nie mogę latem wyjść na dwór, do ogrodu kiedy jestem sama....bo zaraz biegnie z awanturą, ale to choroba i nie sądzę żeby samo przeszło...
Jestem zmęczona tym i chcę trochę spokoju, bo takie coś to i zdrowie niszczy.
;:3
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Aniu co to znaczy . Ja się wycofywałam , by uniknąć nerwów , bo zazwyczaj reagowałam płaczem , a kłócić się nie umiem .
Pamiętaj , że Pan Bóg sprawiedliwy , ale pamiętliwy i ...doczekałam się . Gdy się rozchorowała , to dopiero się zwróciła do mnie , przez mego syna , a jej pupilka , bym jej zmierzyła ciśnienie . Nie odzywała się od śmierci taty przez 10 lat . Potem opiekowałam się nią , najlepiej , jak umiałam , bez żalu za to , co o mnie opowiadała i bez urazy za te 10 lat . Czułam się podle , bo w niczym winy mojej nie było .Dopiero przed śmiercią się ukorzyla , prosząc , bym ją ratowała , bo ona nie chce umierać . Była złośliwa , a przy swojej chorobie nie współpracowała ze mną , nie stosowała się do zaleceń lekarzy . Serce mnie bolało , nabawiłam się nerwicy , jestem wrażliwa i wszystko analizowałam .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witam i składam pokłony te magnolie ,te azalie ;:180 Pięknie tu u Ciebie będę często wpadać no i mam pytanie co to za kudłate szafirki? Piękne są gdzie to kupiłaś?A o różach już nie wspomnę wszystkie cudne ale białe najpiękniejsze :!:
Co do szkoły sama się zastanawiam i mam ten sam dylemat sończyłam studia dawno temu 17 lat i nie wiem czy moja łeb jeszcze coś wchłonie a marzę o architekturze krajobrazu w Krakowie więc oprócz kasy za studia jeszcze kwatery :shock: Dalej myślę......i chyba na tym się skończy :roll: Pozdrawiam i życzę Ci powodzenia no i ZDROWIA bo chyba ono najbardziej potrzebne .Buziaki ;:196 Dana
p.s.już się ode mnie nie opędzisz ;:224
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Witaj dzielna "Babo" w dniu naszego Święta...powinnyśmy mieć codziennie :;230
...dawno u Ciebie nie byłam ...a tu tyle wydarzeń... ;:167 dla malucha...
...dobrze że już doszedł do sił...wiem co to znaczy dziecko chore...teraz ciepełko
i wyjazd na morze ... :)
...POPIERAM Twoje plany nie rezygnuj ...trzeba realizować swoje marzenia... ;:138
..tak po cichu powiem Ci ja babcia leciwa uczę sie teraz hiszpańskiego... :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jagódko - tak właśnie często bywa, że te złe synowe później opiekują się nimi...bo każdy sie odwraca, nawet rodzone córki....Mam nadzieję,że mnie ominie takie coś, bo na razie nie mam ochoty ani opiekować sie nią ani zaprzyjaźniać.Wiem, na co ją stać i nie sądzę ,żeby człowiek sie zmienił, skoro we krwi krąży zło... Wolę trzymać sie na dystans.
No to przeszłaś wiele....Jesteś lekarzem,pielęgniarką czy rehabilitantką z zawodu?Bo napisałaś,że nie współpracowała z Tobą i chciała,żebyś ją ratowała...

MM-complex-miło mi,że podobają się Tobie moje magnolie i azalie... ja też je uwielbiam :oops: Jeszcze ze 2 -3 bym zmieściła....takie tam zboczenie.... :;230
Szafirki kupiłam na bazarku,ale jak w tym roku będą to kupię ich więcej- są naprawdę przepiękne.Trochę późno kwitły, ale w tym roku mam nadzieję, że będzie ich więcej i jeszcze ładniejsze. Chyba można je kupić w sklepach ogrodniczych...
Fajnie,że też chcesz iść na ten sam kierunek co ja. No i kwestia kasy...mam nadzieję,że sie znajdzie do jesieni. :D
Zaglądaj, kiedy masz ochotę. Wiosną to będę mogła wstawić aktualne zdjęcia magnolii- będzie ciekawiej.

Lora- no to mnie zaskoczyłaś Misiu... nie,żebym sie dziwiła,że sie uczysz, teraz to normalka, ale że hiszpańskiego- SUPER!!! Ale dlaczego ten język?Masz rodzinę w Hiszpanii? Trzymam kciuki,żebyś zdała wszystkie egzaminy i mogła poćwiczyć język z rodowitymi Hiszpanami - na wczasach w Hiszpanii :D . Mały ok. i mam nadzieję,że więcej takich numerów nie będzie wywijał. :)

;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ann-ka72 pisze:Jagódko - Jesteś lekarzem,pielęgniarką czy rehabilitantką z zawodu?Bo napisałaś,że nie współpracowała z Tobą i chciała,żebyś ją ratowała...
Studiowałam medycynę , w Studium Medycznym , więc się o nią otarłam . Robiłam iniekcje , znam się na sposobie opieki nad chorym i wielu sprawach związanych z farmakologią i pielęgniarstwem . Niestety , brakło mi pół roku i z przyczyn wyższych zrezygnowałam. Wobec tego orientowalam się , co można , a czego nie jadać w cukrzycy , którą miała . Wiedziałam , że cukrzyca niesie z sobą inne przypadłości ( stopa cukrzycowa ) , tłumaczyłam , instruowałam , ale to było na nic . Dołączyły się problemy krążeniowe , opuchlizna nóg , a w końcu niedowład . To było tempo iście szalone , tylko dosłownie pare miesięcy wystarczyło , by nie wstała z łóżka o własnych siłach .
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Aniu witaj serdecznie.
Bardzo ci współczuje...Mam nadzieję że synek już zdrowy.Moja mała też ma w tej chwili zapalenie płuc ale po antybiotyku i inhalacjach jest już lepiej.To co wy przeszliście w głowie mi się nie mieści :roll:
Dzielna kobitka jesteś i idż do przodu nie patrząc na T.
Wiosna powoli się ujawnia ale na ziemne prace za wcześnie,więc pozostaje czekać :)
Pozdrawiam
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jagódko,wiedziałam,ze coś związane z medycyną :D Niektórzy chcieli by żyć i z niczego nie rezygnować aby ratować życie. Każdy jest panem własnego losu.

MMe33- witaj :wit U nas już ok. i myślę,że to było jednorazowe szaleństwo i więcej sie nie powtórzy. Czekam na wiosnę tak jak Ty. Już bym chciała pozagrabiać trawnik, bo pełno różnych śmieci w śniegu- pies nie próżnował przez zimę. Trzymam kciuki,żeby córeczka szybko doszła do zdrowia. Jak ręka Twoja?

A to moje nowe nabytki-dzisiaj w końcu doszły.Niektóre wysiałam a reszta czeka do kwietnia-maja. Jeśli ktoś ma jakieś rady z własnych doświadczeń odnośnie uprawy tych roślin, o których nie piszą na opakowaniach, to byłabym wdzięczna. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to zamówiłam dla koleżanki:

Obrazek

;:3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

No Aniu ale będziesz miała zajęcie. Ja mam część tych roślinek w ogrodzie ale kupowałam albo dostałam już sadzonki.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja zapraktykowałam sobie i łubinjuż wysiałam,mam teraz może ze 3 cm kiełki, bo z ubiegłego roku z 3 kłączy kupionych w biedronce mam jedno.Miechunka też gdzieś zginęła,a najprawdopodobniej wyrwałam.Firletkę też kupiłam nasiona i częściowo wysiałam do doniczki.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jolu, Małgosiu :wit
Ja właśnie kupiłam nasiona, bo u nas ciężko dostać większość bylin, a nie zawsze mam czas jeździć i szukać po szkółkach,sklepach.
No, trochę będzie problemu z przechowaniem tego do wiosny jak popikuję, ale za rok już będzie kwitło i cieszyło oczy. Niech po 5 szt uda się wyhodować, to będzie super!

Mam jeszcze do wysiania lawendę i przypołudnika i jeszcze jakieś inne nasionka od znajomych, których nie pamiętam nazwy...

Małgosiu, a którą firletkę wysiewałaś? Moją chyba wysiewa się w kwietniu....

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Nasion masz całą masę ;:138
Mam nadzieje że parapetów wystarczy :uszy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu ależ masz nasionek, i to wszystko śliczne bylinki :D Ja też kupiłam nasiona host, pierwszy raz będę je siała.....zobaczymy jak wyjdą...bo aż się boję 8-) :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”