Kwiatoterapia u Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiatoterapia u Asi

Post »

Gosia, Kurfurstin Sophie widziałam i nawet się zastanawiałam czy Cię o nią nie poprosić. Cudowna jest. Tylko ten pokrój. Boję się okrywowych bo jakoś sobie z nimi nie radzę.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z okrywowymi jest różnie - mam Aspirynę i ona rośnie bardziej jak rabatowa. Asiu - wszystkiego trzeba spróbować.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosia, ale kusisz ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Piękne róże kwitnące i jeszcze nowe plany - oj, będzie co podziwiać w kolejnym sezonie. Waciki podrosły, teraz będą się robić coraz śmielsze.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Gosiu, próbowałam z The Fairy i już wiem, że typowa, płożąca róża okrywowa, to nie na moje nerwy :lol: :lol: :lol:
Był też epizod z Alba Meidiland. Na szczęście obie zaczynają powoli znikać z mej pamięci...
Ale Aspirynka, faktycznie rośnie jak rabatowa. I jaka ładna.

Aniu Zielona, no jakbyś tu była... dzisiaj Waciki przyszły do mnie i zaczęły eksplorować moje bose stopy. Trącały mne dziobkami z dużym zaciekawieniem. Może dlatego, że porzuciłam moje rozrywkowe obuwie ogrodowe i postanowiłam zażyć spaceru po mokrej trawie.

Róże faktycznie kwitną jak oszalałe. Choć, co mnie trochę dziwi, kształt i wielkość kwiatów nieco się różni od czerwcowego kwitnienia. Lions Rose i Metro mają sporo większe kwiaty niż poprzednio. Zachwycona natomiast jestem różą Roxy, miniaturową Kordeską, która po raz kolejny obsypała się taką masą kwiecia, że prawie nie widać liści. Poniższe zdjęcie zostało zrobione po oberwaniu przekwitających kwiatów. Sasanki już tęsknią za wiosną, bo postanowiły zakwitnąć :shock: podobnie jak powojnik Matka Urszula Ledóchowska, który normalnie kwitnie w maju, choć właściwie i ja już tęsknię za wiosną.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ Twoje waciki szybko urosły :shock:
Widzę, że kwitnie Ci sasanka :lol: U mnie co roku jakaś kwitnie o tej porze. Właśnie kwitnie jasnofioletowa :lol: .
Aspiryn R. mam na liście chciejstw, więc cieszę się, że ją chwalisz :uszy
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12

Post »

Witam :wit

Jestem pod wrażeniem Twoich pięknych róż ;:180

Widzę, że masz wiele rarytasików.

Nie wiem, czy tam http://www.ogrody-czyszewska.pl byłaś, ale jeśli nie to polecam. Mają tam dość duży wybór ciekawostek "prosto z Holandii" - niestety ceny też "prosto z Holandii" :( :D .

Ale czego się nie robi by zdobyć coś ciekawego i niepowtarzalnego ... :wink: :D
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Monia, myślę, że one oprócz tego co dostają w misce, to jeszcze dojadają w ogródku. U mnie ciężka ziemia i gdzie się nie pokopie to pełno dżdżownic. To pewnie po nich tak rosną. Jedna z kurek właśnie przechodzi coś w rodzaju mutacji. Miłe pillii-pillii zmienia się w porządne gdakanie :;230

Jurku, witaj :wit
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogród. Zaskoczyło mnie, że dotąd nie słyszałam o tej szkółce. Za rzadko widać wyprawiam się na tamtą stronę Warszawy, a widzę, że powinnam. Dzięki za namiar. Chętnie skorzystam :D .
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Oj Twoje "cudaczki" chyba dużo urosły i jakieś jeszcze bardziej puchate - są śliczne ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Moje sasanki kwitły w tamtym roku o tej porze :lol: , w tym poszły w liście.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Asiu, jakbyś miała pawia to by nie wzbudzał takich emocji jak Waciki. Są zjawiskowe na tle zieleni ogrodowej, a przy tym takie swojskie :D
Piękna ta róża Roxy!
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Asiu waciki sa genialne, i już się oswoiły ! moje są dzikie i ciężko z nimi się dogadać. Ostatnio jedna mimo uciętego skrzydła przefrunęła przez plot. Za diabla nie chciała wrócić do kurnika i tylko uciekała przez nami ! to ci kura, diabelski charakter.
Ale nie zrażamy się przejściowymi malutkimi problemami i mamy zamiar dokupić jeszcze jedna :tan Bahma albo Wayandotte :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, jak tam kurki :?:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Dziwnie cicho tu :( , a przecież róże kwitną w najlepsze. Czyżby kolejne zakupy tak Cię pochłonęły?
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Już jestem. Po powrocie nie bardzo mogłam znaleźć czas na forum ? miałam mnóstwo zaległości w domu i w ogrodzie. Teraz już się nieco ogarnęłam i powoli postaram się nadrobić ?formowe? zaległości.

Jolu, mam nadzieję, że Waciki zrobią się jeszcze bardziej kudłate, wszak zima niedługo...

Aniu Różana, może to i lepiej, bo moje zaczęły rozsiewać się jak wściekłe, zaczynam pielić sasanki z pomiędzy innych roślin.

Aniu Zielona, masz rację, poza tym pawie pasują raczej do "pałacowej" architektury. Są takie dostojne. A kury u nas pasują wyśmienicie.

Gosiu 22, hi, hi, widzę, że masz wesoło. Powiem Ci, że też się bałam uciekających kurczaków i dlatego wybór padł na jedwabiste. Nie latają i kłopot z głowy. Mam nadzieję, że Twoje kury się opamiętają. Zaraz lecę do Ciebie obejrzeć, czy dostały już towarzystwo.

Monia, wacikom musiałam ocieplić budkę do spania i założyć pleksę w okienku, bo w trakcie tych ulew zalewało im przedpokój :D . Są coraz śmielsze i biegną do ludzi jak się je woła.

Tujko, na zakupy czekam, oczywiście różane :D . A wrześniowe kwitnienie nawet lepsze niż poprzednie. Brak słońca sprawia, że róże mają piękne, soczyste kolory. Tylko ta plamistość... ;:223

W ogrodzie widać już jesień. Zaczynają dojrzewać koraliki na irgach i berberysach. Zaczęły się też przebarwiać liście. Za to róże kwitną w najlepsze. Nie wyobrażam już sobie ogrodu bez róż.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”